Z
zmej gorjanin
Гостин
и нешто македонско
брат шо му ја тупиш бе . . . мн. битно шо сум рекол, види шо постирам, слушни, искритикувај, дај ми предлог за некој друг артист да слушнам .... а не дали бил татко или чичко или сум се побркал или само сум напишал нешто без да мислам дека ќе има големо значење .....Tom Waits татко на џез музиката? Да не се имаш побркано нешто, точно дека има некој џез елементи во неговите албуми ама далеку од тоа е да се нарекува за татко на џез музика кога е роден 1949, за волја на вистината повеќе мене ми лежи како блузер.
Miles Davis е мојот омилен, не можам да варам се од џезот и слушам само кога сум добро расположен.
damn right it should1 - vocal
2 - BeBop
3 - Swing
4 - ElectroJazz / Fazz
5 - da se spomene BossaNova kako krak na jazz ( da bese vo anketata ke stoese na prvo mesto vo mojata lista )
neshto vo toj pravec - >
Па еве те критикувам де, Том не е џезер по вокација, а ти си го пишал како таков. Само дискутираме во контекст на темата, не служи темава само за постирања на видеа и објавувања на биографии, туку исто и за дискусија на членови со поинакви ставови и мислења.брат шо му ја тупиш бе . . . мн. битно шо сум рекол, види шо постирам, слушни, искритикувај, дај ми предлог за некој друг артист да слушнам .... а не дали бил татко или чичко или сум се побркал или само сум напишал нешто без да мислам дека ќе има големо значење .....
W/E ... не се разбираме. се гледа дека си буквалиста, така да нема шо да прајме повеќе муабет. Оди најди си некој друг за тупење и филозофирање . . . јас неам ни желба ни живци ..Па еве те критикувам де, Том не е џезер по вокација, а ти си го пишал како таков. Само дискутираме во контекст на темата, не служи темава само за постирања на видеа и објавувања на биографии, туку исто и за дискусија на членови со поинакви ставови и мислења.
Вака личи муабетов сега
Еден е Бах, и тој умре... Не знам дал е Бах машко ил е Бах женско тук знам да е Бах татко на музиката
од кај го ископаВака личи муабетов сега
Еден е Бах, и тој умре... Не знам дал е Бах машко ил е Бах женско тук знам да е Бах татко на музиката