Законот на Телема

K

Khabs Staadnau

Гостин
Телемити кои не се иницирани во редот:LOL:
Кхабс во иднина пред да постираш испрати го постот на рецензија кај Хептаграм.
Прифаќањето на Законот на Телема го дефинира Телемитот; откривањето и извршувањето на Вистинската Волја е основна цел на сите Телемити.

Не прифаќањето на ОТО и сите нивни интриги.

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Јас премногу велам а никој ништо поеќе не направи овде за овие 2 години освен читајќи што велам јас и по некој коментар од Кроули :)
И сега се најде ти, и ми кажа, да спалиме ова или она...
Оди види што пишува на крајот на Книгата на Законот... Точно на крајот...
Ама толку ти си ја видел книгата, толку си ја прочитал...
Јас го поминав Кроули и неговите симболи... ти, ги знаеш симболите на мајсторот и неговиот јазик?
СЕКОЈ може да ја коментира Книгата на Законот за себе... не се интерпретира на друг сопственото видување како апсолутно...
Ти сигурно ги помина 40-те страници од темава + некое книжуле или дојде онака да се тегавиш со мене?
Ако ти е до тегавење, извини не можам... 40 страници се тегавам со сите овде... досадно е...
Ми се видоа многу 40 страници па се задржав само на твоите постови и на постовите на оние кои се протелемитски расположени. Кхабс, Магус, Алмала и сл.
Се разбира ти си единствениот кој отворено кажа дека е член на ОТО или со речникот на Перо Антич You are a guy with balls. Овде no hard feelings.
--- надополнето: Oct 25, 2011 9:17 PM ---
Прифаќањето на Законот на Телема го дефинира Телемитот; откривањето и извршувањето на Вистинската Волја е основна цел на сите Телемити.

Не прифаќањето на ОТО и сите нивни интриги.
Кхабс што мислиш за следниов цитат "Мојата идеа за кој е Телемит, нормално не значи дека за секој тоа е точно таа потполна формула...
Според мене единствена вистина и премногу точна е таа дека, самопрогласени телемити нема (тоа го читнав како прашање мислам по форумов), исто како што нема и самоиницијација. Тоа е само добра тема за продавање на книги, како што прават сите автори кои пишуваат на вакви теми за да го задоволат духот на оние како што велам јас што сакаат да се е*аваат а да не им влегува"

Секако визави твојов пост.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Кхабс што мислиш за следниов цитат "Мојата идеа за кој е Телемит, нормално не значи дека за секој тоа е точно таа потполна формула...
Според мене единствена вистина и премногу точна е таа дека, самопрогласени телемити нема (тоа го читнав како прашање мислам по форумов), исто како што нема и самоиницијација. Тоа е само добра тема за продавање на книги, како што прават сите автори кои пишуваат на вакви теми за да го задоволат духот на оние како што велам јас што сакаат да се е*аваат а да не им влегува"

Секако визави твојов пост.
Ми даваш цитати од Хептаграм, знаејќи дека ќе проверам од кого се, но се разбира, што би коментирал јас во врска со сево ова?

Сепак, навистина да ја читаше темата ќе увидеше дека нашите ставови кон ова прашање се спротивни.

Самоиницијација во ОТО, не постои, тоа е точно. Но кој мене ќе ми забрани да практикувам вежби запишани во безбројните libri на Кроули?
Кој ќе ми забрани да трагам по мојата вистинска Волја?
Постојат други, кои сето тоа убаво ќе ти го разглобат и објаснат, не мора да биде тоа Ред. Се знаеше за волјата долго пред Алистер Кроули.За неа зборуваше и Елифаз Леви, по ѓаволите зборуваа и порано.

Мене не ми се потребни рангови и етикети.

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Ми даваш цитати од Хептаграм, знаејќи дека ќе проверам од кого се, но се разбира, што би коментирал јас во врска со сево ова?

Сепак, навистина да ја читаше темата ќе увидеше дека нашите ставови кон ова прашање се спротивни.

Самоиницијација во ОТО, не постои, тоа е точно. Но кој мене ќе ми забрани да практикувам вежби запишани во безбројните libri на Кроули?
Кој ќе ми забрани да трагам по мојата вистинска Волја?
Постојат други, кои сето тоа убаво ќе ти го разглобат и објаснат, не мора да биде тоа Ред. Се знаеше за волјата долго пред Алистер Кроули.За неа зборуваше и Елифаз Леви, по ѓаволите зборуваа и порано.

Мене не ми се потребни рангови и етикети.
Незнам дали самиот се збуни или дозволи јас да те збунам, впрочем и не е важно.
Да многу е битно тоа што провери од кого е постот па складно со тоа и да реагираш. Овој пат не избрза.

Погледни се само што во рок од 1 час кажа
"Исто така, постојат и такви телемити кои не се иницирани во редот па сепак страствено ја изучуваат телемата "
"Самоиницијација во ОТО, не постои, тоа е точно"

Се вика Елифас а не Елифаз, ајде ќе научиш кога ќе прочиташ нешто негово па и самиот ќе се увериш за што зборува тој.

По ѓаволите - ова се користи за нешто да се нагласи, како замена на болд или се обиде да заличиш на некој твој идол?:)

K

Khabs Staadnau

Гостин
Незнам дали самиот се збуни или дозволи јас да те збунам, впрочем и не е важно.
Да многу е битно тоа што провери од кого е постот па складно со тоа и да реагираш. Овој пат не избрза.

Погледни се само што во рок од 1 час кажа
"Исто така, постојат и такви телемити кои не се иницирани во редот па сепак страствено ја изучуваат телемата "
"Самоиницијација во ОТО, не постои, тоа е точно"

Се вика Елифас а не Елифаз, ајде ќе научиш кога ќе прочиташ нешто негово па и самиот ќе се увериш за што зборува тој.

По ѓаволите - ова се користи за нешто да се нагласи, како замена на болд или се обиде да заличиш на некој твој идол?:)
А сега сакаш да си играме хокус-покус со фонетска транскрипција?
Хм?
Па погледни што вели Леви
The dignity of man consists in doing what he will and in willing the good, in conformity with the knowledge of truth.

Освен тоа, јас не гледам контрадикција во двете реченици кои така итро си одбрал да ги цитираш.Ти ја поврзуваш Телемата со ОТО, и за тебе не постои Телемата надвор од ОТО.
Но ОТО беше само ред кој го прифати законот на Телема.
Толку ли е тешко да се сфати дека Законот може да го прифатат и оние кои не се членови на редот?

Ти имаш целосно право да ми ги сецираш речениците, да ги делиш буква по буква, да ги превртуваш, да собираш да одземаш, коренуваш, степенуваш но на крајот од тој ритуал би те замолил да ги интегрираш во реченицата што си ја зел на почеток па потоа цитирај и влечи заклучоци од неа.

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
А сега сакаш да си играме хокус-покус со фонетска транскрипција?
Хм?
А погледни што вели Леви
The dignity of man consists in doing what he will and in willing the good, in conformity with the knowledge of truth.

Освен тоа, јас не гледам контрадикција во двете реченици кои така итро си одбрал да ги цитираш.Ти ја поврзуваш Телемата со ОТО, и за тебе не постои Телемата надвор од ОТО.
Но ОТО беше само ред кој го прифати законот на Телема.
Толку ли е тешко да се сфати дека Законот може да го прифатат и оние кои не се членови на редот?

Ти имаш целосно право да ми ги сецираш речениците, да ги делиш буква по буква, да ги превртуваш, да собираш да одземаш, коренуваш, степенуваш но на крајот од тој ритуал би те замолил да ги интегрираш во реченицата што си ја зел на почеток па потоа цитирај и влечи заклучоци од неа.
Ако во рок од 2 мин ми кажеш барем уште еден ред кој ја прифатил телемата, освен ОТО и АА, ја доби битката;)

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ако во рок од 2 мин ми кажеш барем уште еден ред кој ја прифатил телемата, освен ОТО и АА, ја доби битката;)
Ми даваш дури две минути да гуглам?
Ме потценуваш.
--- надополнето: Oct 25, 2011 10:57 PM ---
Патем, досега ја имаше честа да се судриш само со...(како беше?)...протелемитски расположени членови.Човек би помислил имаш некаква агенда,не?
И дали навистина си толку нов колку што статистиката под аватарот тврди дека си?

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Ми даваш дури две минути да гуглам?
Ме потценуваш.
--- надополнето: Oct 25, 2011 10:57 PM ---

Патем, досега ја имаше честа да се судриш само со...(како беше?)...протелемитски расположени членови.Човек би помислил имаш некаква агенда,не?
И дали навистина си толку нов колку што статистиката под аватарот тврди дека си?
Човек може сешто да помисли, впрочем како вие велите "мисли што ти е волја". Времето ти помина а ти не успеа да изгуглаш па се зафати да ми правиш психолошки профил:)

Ајде на спиење утре чекаат работни обврски/:sleep:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.185
Поени од реакции
12.168
Човек може сешто да помисли, впрочем како вие велите "мисли што ти е волја". Времето ти помина а ти не успеа да изгуглаш па се зафати да ми правиш психолошки профил:)

Имаш грешка во прашањето во врска со прифаќањето на телемата од редови :)
Размисли кај ти е промашувањето :)

п.с. Не е мал бројот на редови секако, познати и малку познати редови, некои не се ни заведени :)
п.п.с. Овде се бориме? :) Најс :)

K

Khabs Staadnau

Гостин

Впрочем, не сум љубител на таков вид на "форумско знаење". Ниту пак ваквите дебати ми се показател на нечија интелектуална способност а и не чувствувам потреба да глумам супериорност.
Всушност, вистината е дека многу Редови кои го прифатиле Законот,сепак делуваат како подгранок на ОТО, и е навистина глупаво воопшто да бараш од мене такви банални информации кои патем речено се лесно достапни и до нив се доаѓа за 30 секунди.(со добра интернет конекција).
Трета работа е дека Гностичката Католичка Црква мал милион пати е спомната на форумов, повторно, зошто не би бил информиран во врска со сето тоа?
Зарем не би можел да ја најдам истата информација токму овде?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.185
Поени од реакции
12.168
Начин да дојдам до Thoth Tarot шпил во Македонија?
Па, нема начин...
Единствено решение во моменов е да си порачаш шпил преку нет... или можеби ако некогаш ние ја издадеме „Книгата на Тот“ заедно со шпилот карти да биде достапна и книгата и шпилот овде во Македонија.
И нормално, тогаш цената ќе биде „прескапа“ за во Македонија бидејќи овде, не се даваат така лесно пари за книги...

П.С. Можеби по скопските пазари за книги да има некој зафрлен шпил од Кроули... Провери си за секој случај!

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Нема борба. Тоа беше само мала интерна шега меѓу Кхабс и мене :)
Кхабс ме натера да се преиспитам во врска со она што го кажа но и покрај се не гледам како дојде до тоа дека ја покажувам интелектуалната способност или некаква супериорност. Те уверувам дека нема ништо од тоа.

Да, таа гностичката католичка црква е спомената повеќе пати, а мене никако ама баш никако нејзиното име не ми се вклопува во мозаикот.

Види, види, јас дури сега го приметив она "ОТО и сите нивни интриги".
Кхабс кажи некоја интрига да дознам нешто. Ќе добиеш лајк, ти ветувам:)

K

Khabs Staadnau

Гостин
Види, види, јас дури сега го приметив она "ОТО и сите нивни интриги".
Кхабс кажи некоја интрига да дознам нешто. Ќе добиеш лајк, ти ветувам:)
Не е тајна дека честопати вакви редови се растурале поради раздор меѓу членовите, дури мислам дека и на судови се спорело.
Разноразни причини, ретко откривани на јавноста.Ваквите редови честопати имаат тешкотија да се одржат во постоење, земи го за пример Златна Зора.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.185
Поени од реакции
12.168
Не е тајна дека честопати вакви редови се растурале поради раздор меѓу членовите, дури мислам дека и на судови се спорело.
Разноразни причини, ретко откривани на јавноста.Ваквите редови честопати имаат тешкотија да се одржат во постоење, земи го за пример Златна Зора.
Златна Зора it's not dead :)
Разно разни редови не се распаѓаат, само ја менуваат формата... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom