Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Еве еден интересен коментар во врска со Јане од еден постар лик што искоментира на Екипа.
Со Јане Петровски се преговараше неколку пати во текот на преодниот рок, меѓутоа при сите наврати не се успеа да се најде заеднички јазик. Од страна на КК МЗТ Скопје беа понудени услови според кои, се сметаше дека треба да бидат понудени врз основа на заслугите на штотуку измината сезона и секако финансиските услови, според кои со сигурност би се ислаќале во точно одредениот рок во договорот (нешто што било смисловна именка во минатите години на МЗТ Скопје). Ако под терминот "минимална плата" во овие услови на мак-баскетот се подразбира сума од 1.700 евра (100.000 денари), тогаш навистина треба да се запрашаме која е таа љубов спрема клубот. Му посакуваме се најдобро во понатамошната кариера на Јане Петровски, со надеж дека алибито нема да го бара кај секого и нема да ја извртува вистината се со цел да се оправда пред се кај вистинските навивачи на КК МЗТ Скопје.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Еве еден интересен коментар во врска со Јане од еден постар лик што искоментира на Екипа.
Со Јане Петровски се преговараше неколку пати во текот на преодниот рок, меѓутоа при сите наврати не се успеа да се најде заеднички јазик. Од страна на КК МЗТ Скопје беа понудени услови според кои, се сметаше дека треба да бидат понудени врз основа на заслугите на штотуку измината сезона и секако финансиските услови, според кои со сигурност би се ислаќале во точно одредениот рок во договорот (нешто што било смисловна именка во минатите години на МЗТ Скопје). Ако под терминот "минимална плата" во овие услови на мак-баскетот се подразбира сума од 1.700 евра (100.000 денари), тогаш навистина треба да се запрашаме која е таа љубов спрема клубот. Му посакуваме се најдобро во понатамошната кариера на Јане Петровски, со надеж дека алибито нема да го бара кај секого и нема да ја извртува вистината се со цел да се оправда пред се кај вистинските навивачи на КК МЗТ Скопје.
не верувам дека му понудиле 1700 евра..Па зарем да одбие 1700 евра и да иде во работнички кога цело друштво му е од аеродром? Зарем работнички кој не располага со кузнај колку пари моментално му дал понуда поголема од 1700 евра?

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
не верувам дека му понудиле 1700 евра..Па зарем да одбие 1700 евра и да иде во работнички кога цело друштво му е од аеродром? Зарем работнички кој не располага со кузнај колку пари моментално му дал понуда поголема од 1700 евра?
Зошто па ја сфатив дека он толку барал а МЗТ не му давале толку?

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Абе кога се има пари кој нејќе да земе што повеќе ?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
незнам али ми изгледа многу наивен муабетов..Ретко кој играч го сакал мзт како него..Мзт го смени целосно тимот от прошла година,и сите играчи кој гинеа за тимот више не се во него.Тимот е бајаги послаб од прошла година а се фрлено многу повеќе пари..Се мислам тој концепт е неуклапање у перењето пари..не ви е чудно носењево на некој рандом американци а притоа бркање на играчиве што се у контакт со фемили?Кој знае колку зима еден американец плата и колку од тоа навистина зима американецот а колку зима некој друг:)ова е македонија дечки,голем број од спонзорите за тоа влагаат у спортот.Не заборавајте сепак и кој е пеце наумовски и која беше причината што дојде у мзт :)
На крај краева нема другарите да ги лаже,ете подоверлив избор од FA тешко дека ке добиете..

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
^ Епа и ја имам другар што тренираа заедно во Вардар со Јане, па се изнакажал милион работи во врска со МЗТ.
Како што знам Пеце нема никаква допирна точка повеќе со МЗТ, ако грешам нека ме поправи некој.
А за тимот дека е послаб од лани не знам баш, тоа само на крајот на годината може да се каже а не после 3 кола каде сеуште не се уиграни како што треба. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Замислете кој тим ќе го имавме ако ги задржевме најдобрите 3-4 од лани и додадевме уште 4-5 оваа сезона.Тоа со не се вклопува во системот на работа мене не ми е јасно,како може капитен да не се вклопува во системот на работа?Лани беше меѓу најдобрите стрелци во лигата,меѓу најдобрите асистенти,и секогаш играше со срце.Кире исто не верувам да не шитнал за Фени.И него го избациле ко Јане.За овие што отидоа во Украина,оправдано ете да речеме дека не сакале да прифатат да играат па отишле во појака лига.
Јане-Огнен/Грне-Ристе-Чековски-Кире е ова е тимот што требаше да го направиме.Тодоров вика ќе направиме тим главно од македонски играчи,а он ги избрка најдобрите од лани.Неможе и Кире(кој цел живот живее во Аеродром),и Јане кој цел живот гине за МЗТ да нејќат да ги продолжат договорите.Нешто смрди ама тешко дека ќе се дознае некогаш вистината поврзана за овие 2ца.
За тимот малце да прокоментирам сеа.Ако се воиграат имаат шанса да направат добар резултат.Не е дека е послаб од лани ама доколку се искомбинираа ланскиот и овој тим ќе имавме тим ко што имаше Фени до пред некоја година.Никој да неможе да не победи.Од американциве добри се Далман и Дејвис(донекаде со оглед дека имаше повреда очекувам уште од него),центаров што го земаа не ме импресионира,ама ќе му дадам време да се воигра со тимот па да го видиме.Чековски добро игра,Огнен исто,Мијајловиќ мора да се подобри зашто е најавуван како најдобар плеј во тимот,Ристе е добар ама и он мора малце подобро(со Работнички исфорсира 4 тројки во прва четвртина).Ќе видиме,овој тим со минатиот може да се споредува само после декември.Да видиме за 2 месеци дали ќе бидеме подобри или полоши од лани.

Член од
21 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
23
Razberete edno veke, Kire i Jane se IZBRKANI !!!!! Glupi luge ste, vi go perat mozokot ovaa uprava i debelata svinja Todorov sto izjavuva sekakvi gluposti na koi vie veruvate. Ne bidete tolku plitki vo mozokot, ovie dvajca nikogas ne bi go napustile mzt, makar i pomalce pari da im nudat.....
P.S. Ne se samo Kire i Jane izbrkani tuku se izbrkani i site ostanata igraci od lani osven kocov i penov koi ne igraat ni minuta, pa sega sto mislite dali problemot e vo igracite ili vo upravata?

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
па сеа имаат мзт играч што зима 4000 евра..
Е има де али барем вредат ( добро Рики не ), а не Јане сакал 3000евра, Кире 3000евра, Зивчевич 4000евра, Пупович 4000евра, Аврамовски дозвола од градоначалникот за да си догради плус уште еден спрат кај што живеел, што е ова црвен крст.
Јас разбирам видоа дека има МЗТ пари али нека бараат со усул, бидејќи ниеден од овие не вреди за толку пари ( освен Кирца ), а поготово Пупович кој пред дерби идеше у Деспина флека се праеше.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Незнам мене ми изгледа ко само ти да веруваш у овие приказниве на управата.Значи заклучивме дека парите не се проблем,дадоа за за ристе 4000..А дека Јане и Кире барале 3000 :pos: Сигорно после се напиздиле па кире си рекол,што го ебам аеродром и цело детство пројдено тука,ке идам у Кавадарци за 1000 евра помалце..Ај размисли малце кај ке играше Јане да не се повредеш мираковски?Зарем толку е глуп да бара 3000 евра и да одбие понуда од 1700 ко што викаат,за да одседи цела сезона?Па 1700 евра дали ке земе цела сезона у работнички.Пореална ми е приказната каде Јане понудил да игра за 200 евра,бидејки подобро да играш за мала пара него ич да не играш.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Незнам мене ми изгледа ко само ти да веруваш у овие приказниве на управата.Значи заклучивме дека парите не се проблем,дадоа за за ристе 4000..А дека Јане и Кире барале 3000 :pos: Сигорно после се напиздиле па кире си рекол,што го ебам аеродром и цело детство пројдено тука,ке идам у Кавадарци за 1000 евра помалце..Ај размисли малце кај ке играше Јане да не се повредеш мираковски?Зарем толку е глуп да бара 3000 евра и да одбие понуда од 1700 ко што викаат,за да одседи цела сезона?Па 1700 евра дали ке земе цела сезона у работнички.Пореална ми е приказната каде Јане понудил да игра за 200 евра,бидејки подобро да играш за мала пара него ич да не играш.
Моето мислење не се темели на зборењето од управата туку од луѓе кои се во контакти со Јане, Кире.
Кире не си отиде за пари, пари му беа понудени и тоа доста. ;)

Член од
21 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
23
Inter Fan znaci ova sto go zboris totalno nema vrska, definitivno na pamet zboris, nekoj ti kazal i ti tuka siris dezinformacii i omraza..... Razberi deka Kire i Jane ne barale tolkavi pari, neznam za pupovic ama kur me boli za nego i taka drvo bese, ama za ovie dvajca od sigurni izvori znam taka e....

Kajgana Shop

На врв Bottom