Има ли се уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Кој сака невина девојка на прва брачна ноќ, нека најде некоја од 5 - 6 одд нека ја чува и одгледува до свадба и прва брачна ноќ и само така ќе биде сигурен дека и бил прв! Пошто све нагоре е веќе отидено во јабана ... свака част на исклучоци, кои стануваат од ден на ден се поретки .

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Иначе јас се чувам за втора брачна ноќ, првата ќе бидам уморна.
Уморна од броење пари . . . хммм . . . :D
Ти да не си од тие што повеќе ја слават Стара Нова Година?
:pos:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.931
Поени од реакции
12.516
За жал сеуште има такви бизарни и психотични фаци...лично познавам и кога ќе ги видам во сурато, ме фаќа страв и ми се слошува во стомакот...

• Ми се допаѓа
Reactions: Jin

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Зависи што подразбирате под невина; воопшто да немала секс или да немала вагинален секс ?! Првите мислам дека скоро и да не постојат, а вторите постојат и те како.

Како што погоре некој кажа, во муслиманскиот свет мора да си невина на првата брачна ноќ, но среќа нивна што не проверуваат и крајници и плунка, како и „задња ложа“ ;)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
А што ќе му е на некој невина девојка./?Мислам зошто е толку тоа важно?
Верувам дека важно би му било на некој тинејџер од 15 год да и биде прв на девојката па да му се фали на друштвото.Ама на вистински маж,искусен...тоа воопшто не му е важно.Јас на една тема еднаш одговорив дека и јас сум од оние кои се за тоа хименот кај девојките да биде отстрануван уште на раѓањето.Бидејќи е сосема непотребен...и само се пригушува општеството.
Дали има вакви девојки:? Не знам дали има и не ме ни занима.Оној кој го занима е неизживеан и точка.Оној кој од девојка бара невиност ,не ја сака...зашто ако вистински сакаш некого нема да поставуваш услови.

А

Антоние

Гостин
Има многу традиционално воспитани жени во Македонија кои што остануваат девици затоа што им овозможува да најдат далеку подобар сопруг. Исто така, ги спречува од тоа да станат самохрани мајки. Ова е најпаметната врста на жени. На овој начин овие жени инвестираат во себеси. Откако ќе најдат сопруг ефективно се пензионираат за да живеат живот без стрес, како домаќинки, во голема куќа, опкружени со модерна технологија (за да не мора многу да работат), и си го трошат времето како сакаат. Многу жени, како на пример феминистките, ги напаѓаат жените домаќинки, но самата основа на нападите доаѓа од завист и љубомора.

Д

Данлош Чехонте

Гостин
Зависи што подразбирате под невина; воопшто да немала секс или да немала вагинален секс ?! Првите мислам дека скоро и да не постојат, а вторите постојат и те како.

Како што погоре некој кажа, во муслиманскиот свет мора да си невина на првата брачна ноќ, но среќа нивна што не проверуваат и крајници и плунка, како и „задња ложа“ ;)
Ват? Мора?
100 г. П.Н.Е морало но сега веќе е препорачливо.
А ако согледуваш според нивниот Куран точно дека мора, но како и ние така и тие го оневажуваме божјото писмо.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Има многу традиционално воспитани жени во Македонија кои што остануваат девици затоа што им овозможува да најдат далеку подобар сопруг. Исто така, ги спречува од тоа да станат самохрани мајки. Ова е најпаметната врста на жени. На овој начин овие жени инвестираат во себеси. Откако ќе најдат сопруг ефективно се пензионираат за да живеат живот без стрес, како домаќинки, во голема куќа, опкружени со модерна технологија (за да не мора многу да работат), и си го трошат времето како сакаат. Многу жени, како на пример феминистките, ги напаѓаат жените домаќинки, но самата основа на нападите доаѓа од завист.
Тоа што некоја останува девица апсолутно не значи дека ќе најде добар сопруг.Тоа е најпаметната врста на жени,да Знаеш зашто? Зашто ќе се омажат и откако ќе им се отворат очичките малку ќе посакаат да пробаат како би било со некој друг.И знаеш што?Најголем дел од нив го пробуваат.Секогаш ама секогаш ќе се запрашуваат како е со друг.Би сакал да ризикуваш?
И кажи ми зошто некоја која се чувала за брак ќе има мирен живот без стрес а некоја која не се чувала за брак ќе има живот полн со стрес???
Мене баш многу понормално ми е некоја да ЖИВЕЕ пред брак па после тоа да се смири и да посака семејство и маж со кој ќе го дели животот и кој ќе биде последен во нејзиниот живот,отколку некоја да се чува за брак па секогаш да се прашува како би било со друг.
Не пробувам да ти сменам мислење...ова чисто од женски аспект...бидејќи за ова прашање ние жените можеме дас ви дадеме најдобри одговори.Вие можете само претпоставки.
На крај краева зависта доаѓа од ваша страна а не од женска.Никогаш ама никогаш нема да и љубоморам на некоја која немала никаков живот,чекала на иднината а додека чекала ужасно сакала да му падне во постела на првиот добар кандидат.

С

сашенко

Гостин
Се слагам со тебе Калинке;).Никој никого не брка.Полека, нека си запознае повеќе дечки, нека смени партнери повеќе, ќе види како е и ке добие искуство за цел живот.Кога ке и пројде меракот малце, кога ке посака да се смири и да има мирен живот ке си знае што бара од мажите и со каков може да биде.Нај арно ке и биде да се омажи тогаш.Ама на некои им се уарнува таквиот живот (шетање и мењање мажи нон стоп) а пак се мажат и тука грешат многу.Поради такви грешки што прават, се добива тој впечаток дека тие таквите се по неверни.Инаку нема врска тоа.

А

Антоние

Гостин
Тоа што некоја останува девица апсолутно не значи дека ќе најде добар сопруг.Тоа е најпаметната врста на жени,да Знаеш зашто? Зашто ќе се омажат и откако ќе им се отворат очичките малку ќе посакаат да пробаат како би било со некој друг.И знаеш што?Најголем дел од нив го пробуваат.Секогаш ама секогаш ќе се запрашуваат како е со друг.Би сакал да ризикуваш?
И кажи ми зошто некоја која се чувала за брак ќе има мирен живот без стрес а некоја која не се чувала за брак ќе има живот полн со стрес???
Мене баш многу понормално ми е некоја да ЖИВЕЕ пред брак па после тоа да се смири и да посака семејство и маж со кој ќе го дели животот и кој ќе биде последен во нејзиниот живот,отколку некоја да се чува за брак па секогаш да се прашува како би било со друг.
Не пробувам да ти сменам мислење...ова чисто од женски аспект...бидејќи за ова прашање ние жените можеме дас ви дадеме најдобри одговори.Вие можете само претпоставки.
На крај краева зависта доаѓа од ваша страна а не од женска.Никогаш ама никогаш нема да и љубоморам на некоја која немала никаков живот,чекала на иднината а додека чекала ужасно сакала да му падне во постела на првиот добар кандидат.
Жената која што се чувала толку време сум најсигурен дека нема да изневери од проста причина што ако дознае нејзиниот маж, тој ќе ја откачи, а со тоа целата нејзина животна инвестиција ќе падне во вода. Не е тоа мој ризик, тоа е нејзин. Затоа овие жени никогаш не изневеруваат.

Друг муабет- жените кои не се чуваат за брак, обично достигнуваат успех или со макотрпна работа (кариера), или со манипулирање, на мажите. Ова е прилично стресен живот.

Трет муабет- жена која што се чувала цел живот има капацитет да најде далеку поуспешен и подобар сопруг од останатите жени. Факт.

Искрено не ни сакав да одговорам на овој пост затоа што иако тврдиш дека не љубомориш на ваквите жени, целиот пост е неизбежна контрадикција на ова. Реплицирав само пошто ми се свиѓа тоа што си спремна :) поздрав

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Жената која што се чувала толку време сум најсигурен дека нема да изневери од проста причина што ако дознае нејзиниот маж, тој ќе ја откачи, а со тоа целата нејзина животна инвестиција ќе падне во вода. Не е тоа мој ризик, тоа е нејзин. Затоа овие жени никогаш не изневеруваат.

Друг муабет- жените кои не се чуваат за брак, обично достигнуваат успех или со макотрпна работа (кариера), или со манипулирање, на мажите. Ова е прилично стресен живот.

Трет муабет- жена која што се чувала цел живот има капацитет да најде далеку поуспешен и подобар сопруг од останатите жени. Факт.

Искрено не ни сакав да одговорам на овој пост затоа што иако тврдиш дека не љубомориш на ваквите жени, целиот пост е неизбежна контрадикција на ова. Реплицирав само пошто ми се свиѓа тоа што си спремна :) поздрав
ти имаш некоја девојка или жена на која си и бил прв? Одговори ми и се ќе ми биде јасно:)

Kajgana Shop

На врв Bottom