Голема офанзива на турската армија откако Курдите убија 13 војници и прогласија автономија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Многу си лицемерен бе дечко, пред неколку дена со Поларис се препукувавте заради Кипар и Грција, и ти ги навредуваше Турците, и сега ооппп наеднаш стана сојузник со Турците, многу си контрадикторен..
Сега е фан на Турција.:cuc: Релативитет!:eek:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Види го , се врати назад дур до Стариот Завет. Абе ако одиме по тој протокол ни македонија нема да биде на македонците.;)

Оф топик: И што ти смета тебе исламска држава друже?
батали стар завет нов завет муабетот е што евреи имало таму и ќе има не е толку вештачка творба али како и да е имало и палестинци и ќе има ... (ако не ги потепаат )
а ми смета исламска држава и тоа многу ми смета да знаеш ќе прашаш како е вака исламската држава има за задача да ги финансира т.н. муџахедини тоа се момци со бради и жените им се т.н. нинџи они целосно покриени во црно само очите што им се гледаат е тие момци и девојки ги има и кај нас што прават они лошо ќе кажеш е прават да знаеш и то како прават 80% од џамиите ги финансираат токму они со единствена цел македонија да личи повеке на муслиманска држава него ли на христијанска , е сега исто така тие момци ги финансираат оние терористички келии којшто се муслимански фанатици и прават зулуми на секаде кај што има христијани и евреи и да знаеш дека муслиманска држава и то како ми смета а и тебе би требало да ти смета пошто ние сме директно во "конфликт" со тие муслимански фанатички муџахедински заединици сега на пример можеш да забележиш мн такви низ аеродром значи масовно се селат таму им ги плакаат становите од муслиманските држави и им плаќаат пари за да имаат за егзистенција .. па ти сеа види што ми смета мене кај муслиманските држави

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Wow, каква експертиза даде!:confused: Ај нема везе терај даље он топик.;)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
батали стар завет нов завет муабетот е што евреи имало таму и ќе има не е толку вештачка творба али како и да е имало и палестинци и ќе има ... (ако не ги потепаат )
а ми смета исламска држава и тоа многу ми смета да знаеш ќе прашаш како е вака исламската држава има за задача да ги финансира т.н. муџахедини тоа се момци со бради и жените им се т.н. нинџи они целосно покриени во црно само очите што им се гледаат е тие момци и девојки ги има и кај нас што прават они лошо ќе кажеш е прават да знаеш и то како прават 80% од џамиите ги финансираат токму они со единствена цел македонија да личи повеке на муслиманска држава него ли на христијанска , е сега исто така тие момци ги финансираат оние терористички келии којшто се муслимански фанатици и прават зулуми на секаде кај што има христијани и евреи и да знаеш дека муслиманска држава и то како ми смета а и тебе би требало да ти смета пошто ние сме директно во "конфликт" со тие муслимански фанатички муџахедински заединици сега на пример можеш да забележиш мн такви низ аеродром значи масовно се селат таму им ги плакаат становите од муслиманските држави и им плаќаат пари за да имаат за егзистенција .. па ти сеа види што ми смета мене кај муслиманските држави
Земи книга, прочитај историја за да ја дознаеш вистината. Отвори ги очите, не гледаш подалеку од големиот твој нос. Историски факт е дека ловековите права и имотот на христијаните и другите немуслимани биле под гаранција за времето на Исламската држава. Што да им се случило одговарал владатеолот/државата.

S

Sagan

Гостин
со терористички напади .. односно со пролевање на крв нема да добијат ништо од турците.. освен некој ковчег поклон.. затоа сето воа им е погрешно и џабе имаат се ако на цивилизиран начин не постапат нема да добијат никакви права ни од турција ни па од другите ..
А која тоа држава не се родила во крв? Една барем? Па и Солунски Атентатор се согласува со тебе, хехе...
--- надополнето: Oct 23, 2011 3:34 PM ---
А што бараат Ирачките Курди во друга суверена држава а?
Вистинското прашање би било: што бара турската држава на курдска територија?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Земи книга, прочитај историја за да ја дознаеш вистината. Отвори ги очите, не гледаш подалеку од големиот твој нос. Историски факт е дека ловековите права и имотот на христијаните и другите немуслимани биле под гаранција за времето на Исламската држава. Што да им се случило одговарал владатеолот/државата.
а ова 10 реда со муџахедините што пишував нема врска а ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.315
Поени од реакции
12.323
Вистинско прашање: Зошто да нема крвопролевање во светот?
Без разлика курди, турци, македонци грци... На Земјата и треба крв, очигледно...
Не знам...

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
А која тоа држава не се родила во крв? Една барем? Па и Солунски Атентатор се согласува со тебе, хехе...
значи мора да се престане со тоа... погледни каков е светов ради таквите размислувања...
со сила нема убавина..
како може сеуште да имате такви закоравени размислувања дека само ако се пролее крв на невини жртви дека само така може да се постигне целта... уште убиства... уште плачки и сирачиња... аман бе луѓе аман..
до кога вака?!
кога ќе пораснете вие мажите и ќе сватите дека не се тоа дрвени пиштолчиња и пластични човечиња.. кои ако ги уништиш ќе ти купат нови од продавница..

S

Sagan

Гостин
Да се разбереме, јас по убедување сум анархист и државата ја сметам за измислица на една ниска категорија луѓе кои преку неа владеат со останатите. Ама не е тоа тема. Сѐ додека вие од мнозинството се бафтате со поими како религија, нација, држава, сѐ до тогаш ќе постојат сепаратистички движења кои ќе бараат автономии, независност и суверенитет.

Мнозинството одлучило дека држави треба да постојат, затоа, нека си ги прифатат и последиците од нив.

M

.:makedonec:.

Гостин
А ти бе дечко, што фино лепо не си заминеш во Турска, вака ко голем патриот, да ги браниш од Курдите?
Кој не не признава бе ко земја и нација, што ондак идеше Ердоган вчера и викаше ,,се осеќам ко дома'' ако не не` признава? Ако Грција не ни признава идентитет не значи дека цел свет го оспорува тоа, а ако Турција е толку моќна ко што ја мислиш зошто не го реши прашањето на Турците во северен Кипар?
Македонија има потреба од пријатели, исто како што Турција има потреба од пријатели. Македонија го има најголемиот сојузник во САД, а не во вас.

Едно единствено мислење кое имаше мапа каде живеат Курдите тебе ти го откри вистинскиот образ, за тоа колку ја цениш државата во која што живееш. Треба да се засрамиш.
Се што кажа е точно ........ 100 % :) ;)
--- надополнето: Oct 23, 2011 5:55 PM ---
Да се разбереме, јас по убедување сум анархист и државата ја сметам за измислица на една ниска категорија луѓе кои преку неа владеат со останатите. Ама не е тоа тема. Сѐ додека вие од мнозинството се бафтате со поими како религија, нација, држава, сѐ до тогаш ќе постојат сепаратистички движења кои ќе бараат автономии, независност и суверенитет.

Мнозинството одлучило дека држави треба да постојат, затоа, нека си ги прифатат и последиците од нив.
Ти како анархист оди направи си сопствена држава на анархистите и кумандувај си таму ..... кршете си главите !
--- надополнето: Oct 23, 2011 6:01 PM ---
Епа сами сме си криви што уопште ги прифаќаме да живеа во нашава држава ...... на балканот нив ги има и во босна и на косово (за нив можам да сванам пошто се исламски територии и дека ќе се разбереш па да ги изгркаш ....им прават проблеми со години наназад таму на хрватите и на србите) ....ама па на наша македонска и христијанска земја да ги има е глупо ! ..... мора под хитно да ги ликвидираме !!! :pos:

P.S - Море само Крале Марко е за нив бе ...... се сеќавате ли шо му беше напраил он на Црна Арапина ....:vozbud: :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom