Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
I

IBIZA SOUND

Гостин
ja mislam deka iako kaseras nema igrano za barsa dolgo vreme po bi se snasol kaseras otkolku abidal da igra na taa pozicija,pa mislam deka i ture dobro ke se snajde na taa pozcija
abidal ako igra tamu ke bide golem epten golem hendikep

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
вака некако би изгледал составот за со Челзи :

Валдес
Алвес-----Пиќе-----Касерес-----Абидал

Чави-----Туре-----Кеита

Меси-----Ето-----Иниеста
А зошто го нема Милито:helou:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Моја предпоставка е дека ова ке биде најзатворената формација на Барселона сезонава. Недостатокот на првотимците го примора Гвардиола.

Според мене ке играат Пике и Абидал како централни, а силвињо лево.
Она што ме плаши е многу грубата игра на Абидал. Веке неколку пати има играно на централна позиција во Барса(5-6средби) и во тие има направено два пенала(ако добро се сеќавам). Исто така многу добро се сеќавам за Франција на Светското првенство направи решавачки пенал како стопер, а и на последното Европско како стопер направи пенал.

Многу пати досега сме го гледале Чави како игра малце подесно во средината, така ке биде и овојпат....Чави ке иде десно во средината со поофанзивни задачи, и често ке помага на центарот да ја пренесе топката од Туре до Иниеста.
Туре и Кеита ке играат во средината, и обајцата ке потпомагаат во одбраната, а можно е еден да биде организатор на играта, а другиот целосно да се ориентира во одбрана.
Иниеста ке го замени Анри лево. Сигурен сум дека нема да може достојно да го замени, бидејки Анри последниве месеци на таа позиција едноставно меле!

----Алвес----Пике--Абидал---Силвињо
---------------------------------------
------------Туре------Кеита-----------
--------------------------------------
-----------------Чави-----------------
-----Меси---------Ето------Иниеста--

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Моја предпоставка е дека ова ке биде најзатворената формација на Барселона сезонава. Недостатокот на првотимците го примора Гвардиола.

Според мене ке играат Пике и Абидал како централни, а силвињо лево.
Она што ме плаши е многу грубата игра на Абидал. Веке неколку пати има играно на централна позиција во Барса(5-6средби) и во тие има направено два пенала(ако добро се сеќавам). Исто така многу добро се сеќавам за Франција на Светското првенство направи решавачки пенал како стопер, а и на последното Европско како стопер направи пенал.

Многу пати досега сме го гледале Чави како игра малце подесно во средината, така ке биде и овојпат....Чави ке иде десно во средината со поофанзивни задачи, и често ке помага на центарот да ја пренесе топката од Туре до Иниеста.
Туре и Кеита ке играат во средината, и обајцата ке потпомагаат во одбраната, а можно е еден да биде организатор на играта, а другиот целосно да се ориентира во одбрана.
Иниеста ке го замени Анри лево. Сигурен сум дека нема да може достојно да го замени, бидејки Анри последниве месеци на таа позиција едноставно меле!

----Алвес----Пике--Абидал---Силвињо
---------------------------------------
------------Туре------Кеита-----------
-----------------Чави-----------------
-----Меси---------Ето------Иниеста--
Може и вака,но не верувам дека ќе оди со двајца средни-одбранбени.Мислам Барса не е таква екипа ќе оди да постигне голови.Можно е и Хлеб да заигра,а може и Иниеста да се врати во средината со Чави,а Кркиќ и Ето напред.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Може и вака,но не верувам дека ќе оди со двајца средни-одбранбени.Мислам Барса не е таква екипа ќе оди да постигне голови.Можно е и Хлеб да заигра,а може и Иниеста да се врати во средината со Чави,а Кркиќ и Ето напред.
Vo greska si , BARCA e bas takov tim-nema da odi da se brani na stenford bridge ,definitivno ke odi da gi pobedi(godinava pep od dosega kazanoto sekogas odi na pobeda) a na celzi ako ne im e strav neka se otvorat.

Inaku igrata ke bide nesto slicna kako na kamp nou(BARCA ke dominira a celzi ke se brani i ke ceka na kontri),celzi znae deka nema da moze da se nadigruva so barca Face to Face(poso mozi tornado da go snajde),zato mislam deka ke ja ceka svojata sansa od prekini da stavi gol.
Jas go molam gospod samo celzi da igra otvoreno,pa da gledame fudbal vo prava smisla :vozbud::vozbud:

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Хлеб беше донесен да пополни евентуална повреда на Иниеста или Меси. А кога тие двајца се ИН, тогаш нема шанси за заигра. Се труди, но прави многу грешки, и не е внесен во тактиката и во играта која ја прикажува Барселона.

Пеп сакаше да излезе со оваа формација и против Реал Мадрид, но во последен момент ги изненади сите во внесувањето на Анри место Кеита...тогаш цела формација се промени.

Сигурен сум дека ке излезе со горе споменатата формација. Нема место за експериментирање со Кркич/Хлеб...

Едит- ФАК Гудјонсен го забораив. Екс играч на Челзи...Гуди може да промени многу работи во формацијава. Место Киета е бомба...офанзивец од средината...хмм

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Vo greska si , BARCA e bas takov tim-nema da odi da se brani na stenford bridge ,definitivno ke odi da gi pobedi(godinava pep od dosega kazanoto sekogas odi na pobeda) a na celzi ako ne im e strav neka se otvorat.

Inaku igrata ke bide nesto slicna kako na kamp nou(BARCA ke dominira a celzi ke se brani i ke ceka na kontri),celzi znae deka nema da moze da se nadigruva so barca Face to Face(poso mozi tornado da go snajde),zato mislam deka ke ja ceka svojata sansa od prekini da stavi gol.
Jas go molam gospod samo celzi da igra otvoreno,pa da gledame fudbal vo prava smisla :vozbud::vozbud:
Па и јас тоа го реков само погрешно си сфатил.Барса ќе оди на победа и ќе го има поседот на топката повеќе од Челзи.

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Нема да смениме во 4-4-2. Особено не сега.

Ќе играме со 2 DMC. Сепак имаме проблеми со одбраната и Кеита и Туре ќе мора да помогнат многу повеќе од обично.Сепак Кеита ќе може оди и напред затоа што има многу јак шут и е многу добар со глава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom