Радев напиша:
Мене слабо ме интересира дали прифаќате популарната теорија за потеклото на денешните Бугари т.е. ми е сеедно. Важно е што покажуваат фактите.
Кај ти се "фактите" бе пиле, тоа ве чекаме еве со децении и векови да го покажете.
КАМО ФАКТИ ЗА ТОА КОИ СТЕ ВИЕ, ОД КАДЕ СТЕ?!?
Радев напиша:
„Ахилови петици“ немаме, зашто нашата историја се базира на факти, а на дневно-политички расположенија.
КАДЕ СЕ "ФАКТИТЕ"...?!?
ПОКАЖИ ГИ, ЕВЕ ТЕ ЧЕКАМ И ТЕБЕ И СИТЕ ДРУГИ БУГАРИ ОВДЕ ВЕЌЕ НЕДЕЛА И КУСУР, И ОСВЕН ТРЕСЕЊЕ ГЛУПОСТИ И ВРТЕЊЕ ВО КРУГ СО ЕДНИ ТЕ ИСТИ ПРАЗНИ МУАБЕТИ НИ ТРАГА НИ ГЛАС ОД НЕКАКВИ СИ "ФАКТИ" ?!?
Инаку за потеклото од Памир: тоа е само една од десетиците теории. Оваа е добиена од членовите на експедицијата "Тангра", финансирана од организацијата "Тангра ТанНакРа", која се занимава со изучување на Прабугарските корени на денешните Бугари.
Аха, така значи викаш...
Браос бре, и експедиции сте стокмиле за трсење на "произходов", а ваму ми мрчиш демек "историјата ви се базирала на факти"?!?
Хаха, класична шизофренија... или во американска верзија
би-поларна болест на умот, кај нас позната како "бугарска работа".
Нејсе, да се вратиме на ова "Тангра ТанНакРа".
Во мојот предходен пост ви дадов ВАШИ извори за веста објавена минатата година на 10-11 јуни за наодите на таа експедиција и вашата поврзаност со Памир.
Еве сега како претставник на ИСТАТА организација "Тангра-ТанНакРа" и некаква си друга организација "Ариана" во видео што е поставено на YouTube во јули 2010 (значи само еден месец подоцна), иако може да е од порано види што кажува:
Значи сега овде се кажува за некакви си "Иранци"?!?
Значи оваа "Тангра-ТанНакРа" прави каша-попара, денес едно-утре друго, така ли..?!?
Траги-комедија што трае веќе 200 години, и нема никакви знаци да се разреши, туку напротив да се интензивира.
Ние можеме само да си фатиме некои од првите места во гледалиштето и да се смееме на овие глупости...
tarikat напиша:
За експедиција тангра - едни луѓе зедоа едни пари за ништо. 681 година - Словени + Тракијци + праболгар (братучед на Татари, но не Татари) = Дунав Бугари. Точно и јасно. А пред тоа кое племе од каде е минато и каде е напикало територија не ме интересира. 1300 години е доволно долго време за да станеме одделно племе - Дунав Бугарин.
Разликата помеѓу Бугарите братучеди на татари е како меѓу тигар при диносаурусите (она со големите заби) и денешен тигар. Едното произлегува од другиот, но е производ на илјадници години еволуција и мешање.
Прабугарите може и да поминале во Панама (не ме интересира), но ние немаме којзнае колку заедничко со нив.
На тебе нема што веќе да ти реплицирам, а и ти самиот не знам што коментираш овде кога веќе одамна си го кажа своето мислење и јас ти го уважив и те поддржав во него.
Еве да те цитирам:
tarikat напиша:
Проблемот меѓу Бугари и Турци од денешна Турција не бил никогаш етнички, а религиозен. Ако не беа направиле муслимани сега штехме да сме најголемите Турци.
Значи појасно не може да биде...
Ама види овие твоиве нешто се бунат, не им одговара таквиот им "произход", па арчат пари и средства за да прават некакви си организации и да испраќаат експедиции, итн.