Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mojata sijamka Lunja slikana e koga imase 1 godina![]()
Daa go vidov epten e ubav i jas sakav macor ama nemase.. kolku e star ?? jas do skoro i barav decko na lunja ama ja kastrirav taka da veke kasno eМногу е убава, и јас исто така чувам Сијамска мачка поточно мачор
Имам и отворено тема за Сијамските мачки
Сега на почеток на Ноември ќе прави 1 година, сеуште е малечок / млад и нонстоп игра и трча низ домотDaa go vidov epten e ubav i jas sakav macor ama nemase.. kolku e star ?? jas do skoro i barav decko na lunja ama ja kastrirav taka da veke kasno e![]()
Сега на почеток на Ноември ќе прави 1 година, сеуште е малечок / млад и нонстоп игра и трча низ домот
Јас го чувам постојано дома, никогаш не го пуштам надвор бидејќи сепак е расна мачка и може да го украде некој, а интересно е и што и он несака да излага надвор, страв му е од надворешната околина и одлично му е дома.
I nemoj da go pustas uste poubavo ako se naviknal jas so lunja si imav problemi koga barase za parenje mi begase nadvor i veke go resiv toj probleminace i ona izigrava spiderman na momenti
Да, он се има уште од малечок навикнато да седи дома (го земав на 2 месечна возраст) и никогаш во животот нема искочено од дома, дури јас еднаш нарочно ја оставив отворена влезната врата за да видам дали ќе искочи, али не искочи и страв му беше, и уште поубаво што не сака да шета надвор, барем знам постојано ми е дома и сигурен си е.
А дали имаш забележано некои промени во однесувањето на мачката по кастрацијата, има ли некои промени во карактерот ?
Јас колку што знам по кастрација стануваат многу посмирени (што е и нормално бидејќи ги немаат повеќе хормоните за парење) и малку се здебелувале по кастрацијата.
Мачка се стерилизира, а мачорот се кастрираIma i toa golemi promeni,pomalku pravi belji,epten se uozbili,sea poveke saka da se gali i da spie i zdebelena e za razlika od pred kastracijata .
Мачка се стерилизира, а мачорот се кастрира![]()
Многу убава мачка имаш,иначе Лу тебе мачорот шо ти прај.Мојов беснее по дома и многу ми е смешен...
Имам две мачиња, брат и сестра, стари се 2-3 години...со мачката си немам проблеми, али со мачорот да... веќе на 3-4 пати го снемува, го нема со недели да се врати, а понекогаш и со месеци, но сепак се враќа
Кога избега првиот пат и се врати после 2-3 месеци не сакаше очи да и виде на мачката, нз зошто :/
сега пак го нема, али убеден сум дека ќе се врати...
Му се случувало на некој нешто слично ?
Чудно, имам ист ваков мачор но се плаши од нешто поголемо од него (баскетот во случајов)