Кајгана психолог

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Немам никаква подршка од моите родители, буквално. Не дека сум оставен на улица и морам сам за себе да се грижам ама нив ама ич не им е гајле за мене, незнам што требит да направам за да сватат дека имаат некој за кого вреди пр.да работат по цел ден, некој кој има потреба од нивната подршка.
18 години имам и ниту еднаш не ми рекле дека ме сакаат, порано не го забележував то ама сега да, а и да ви кажам право сега и касно е за такво нешто.
Имам толку работи да им кажам ама неможам, знам ќе се налутат, како да не се налутат, ко се два разгалени тинејџери......

Последниве 4 години од мојот живот толку се зафркнати шо ако ми дајт некој лист и ми речит да ги напишам сите убави работи шо ми се десиле во тие 4 години ќе требит празен листот да го вратам. (n)
И се мислам дека е заради мојот караткер, добар сум, сакам да помагам на луѓе, коа сум во друштво све прав(ев)ам за тие околу мене да се чуствуваат удобно, а не јас, и мислам дека ништо добро не сум добил од тоа.
Така да планирам во следниве 2-3 месеци да се менам карактерно, ќе пробам, ќе станам арогантно копиле, па да видам дали тогаш нешто добро ќе добијам.
Само незнам дали вреди ?
Абе биди ти здрав и жив.Веќе си голем,животот е во твој раце.Биди стоик,гледај да успееш и пропуштената љубов ќе ти се врати преку децата твој ако даде господ.Би требало да најдеш мотивација и сила од твојата осамост.Биди свесен дека се што ќе постигнеш е поради твојата амбиција и решителност...што ќе ти е светот кога се имаш сам себе :cuc:
Ќе биде подобро...ако не денес има и утре.Среќните времиња доаѓаат допрва.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.296
Поени од реакции
7.023
Како помал(7-8 одд) имав проблем со другарите. Што и да им кажев,бев исмеван,бев зборуван позади грб,беа против мене и слично. Поради тоа,ден-денеска иам проблем со довербата во луѓето. Денес сме повеќе другари,меѓу другото и оние што се дружевме во основно,но јас неам доверба во никој. Никогаш ништо му неам кажано целосно,што мислам,како мислам и зошто мислам. На никој не можам 100% да му кажам шо ми се случува од страв да не бидам исмеван и тоа да го сватат погрешно,па на крајот јас да имам проблеми. Any help?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Како помал(7-8 одд) имав проблем со другарите. Што и да им кажев,бев исмеван,бев зборуван позади грб,беа против мене и слично. Поради тоа,ден-денеска иам проблем со довербата во луѓето. Денес сме повеќе другари,меѓу другото и оние што се дружевме во основно,но јас неам доверба во никој. Никогаш ништо му неам кажано целосно,што мислам,како мислам и зошто мислам. На никој не можам 100% да му кажам шо ми се случува од страв да не бидам исмеван и тоа да го сватат погрешно,па на крајот јас да имам проблеми. Any help?
Топ ти е брачко, фурај така, мука немаш ( :

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.399
Lad, со тоа што веќе тука напиша, чоек да се посумња дека имаш multiple personality disorder. Како и да е... Скептик викаш дека си. Тоа е држење став у животу, па не е и ништо толку страшно. Од една страна нема да пробаш рецимо една многу вкусна воќка, од друга страна нема ни да имаш големи лузни на душата. Страв од детство е нешто најнепокорно. Уствари повеќето ствари што ни` се имаат десено у детство подоцна сраснуваат заедно со нас и не градат како личности. Сине, запрашај се себе си што ако не пробаш нешто? (не зборам сеа за попојни дроги, и слични суппстанци) Ама еве рецимо зашто не почнеш полека полека да се отвараш? почни со помало друштво од еден двајца па после види до кај ќе стигнеш. Не мора да видеш Џамбазов на крај краева.

D

devojcence

Гостин
smokey_the_kid znaci doverba prvo i osnovno vo samiot sebe treba da imas. znaci ednistveno i samo vo sebe. vo odnos na toa drugarite dali ke te ogovarale , ismejavale i sl. ic da ne se zamras so niv. ne e bitno nivnoto mislenje za tebe. nego tvoeto za sebe. i ic da ne se zamras so drugari i devojki sto ke kazat za tebe i mislat. ic da ne ti e gajle. gledaj si za sebe furaj si i uzivaj si. posto drugarite ti se tapa ziva. ( bez da gi navredam ) a ti edinstveno da se zamras za sebe i za tvojata familija. zatoa sto nedaj boze oni da ti raksinat otkacat e togas treba da places i nerviras. vo sprotivno nemas gajle za nisto. uzivaj si i pravi si sto ti se pravi. pozz
--- надополнето: Oct 17, 2011 2:41 AM ---
a i malo nadopolnuvanje- pokraj vo sebe i vo familijata treba da imase doverba i vo edinstvenata vistinska drugarka a toa e devojkati.
--- надополнето: Oct 17, 2011 2:49 AM ---
faca istot vazi i za tebe edinstvena podrska treba da si samiot na sebe i za sebe. znaci toa e takvi ti padnale roditelite. covek ne gi bira sam rodeitelite nego kakvi ke mu padnat. posto eden den koga i da ke treba da umrat roditelite i pak ke ostanes sam. vnimanie od sebe i za sebe. i nemas gajle super ke bides i zivees.

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Па еве ти шанса и простор.(мислам на форумов) Макар виртуелно, но можеби ќе смене нешто ...

С

Сатори

Гостин
За што конкретно ти треба помош?
За да станеш будала која им верува на сите ... убаво ти кажа God, топ ти е, терај си.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Многу имале проблеми во основно не си само ти. Запиши се на некоја борбена вештина ќе ти помогне да вратиш самодоверба и да се стабилизираш како личност.

Вториот болд ти е супер, и да немаш. Доверба се дава само на исклучително проверени и долгогодишни пријатели а и со нив не се кажува сѐ. Мене најдобриот другар во средно ме има заебано за женска а другиот најдобар за пари што значи со секого треба одредена резерва колку и да мислиш дека ти е другар.

Почни да кажуваш 100% што мислиш, планираш и чувствуваш и многу бргу ќе бидеш заебан, еднаш, два пати, три пати и да не одам до бескрај :).

Само самодоверба ти фали и еден до двајца стварно добри другари ама тотално отварање те носи во пропаст, од искуство ти кажувам :).

И другите фино те советуваа, имаш сеа доста за мислење ;).

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
можеби ќе бидам подложен и на сеир,who knows :)
Te советувам да почнеш да тераш све во триста пизде матерне, не е битно што зборат другите за тебе битно е што си кажауваш самиот на себе

D

devojcence

Гостин
smokey-the -kid ne smees ad dozvolis da se nerviras i zamaras so drugite i od drugite. i ne smees da se karas so drugi. toa e prvata greska koja ke ja napravis. znaci karanje i otkacuvanje oznacuva slabost. nego ignoriraj gi. ednostavno ignoriraj sto zborat i pravat. i pravi ko sto ti kazav za sebe : gledaj si i od sebe i za sebe samo.na toj nacin ke bides gord so sebe i ke se sakas sebe si i ke nemas gajle ,vo sprotivno ke tones i razocaruvas. pozz
i ps : ti kazuvam od iskustvo za da ti gi skratam makite i nervozite, iako dodeka sam ne go svatis toa gjabe i 30 lugje da ti go napisat istoto. pozz i se nadevam deka barem ke probas da gi prifatis moite soveti.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Откога ми раскина девојката веќе пола година се чувствувам како главниот лик во Tres Metros Sobre el Cielo. Кој го гледал филмот би ме разбрал. Поентата ми е како да излезам од тој бес и да се вратам во баланс?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Откога ми раскина девојката веќе пола година се чувствувам како главниот лик во Tres Metros Sobre el Cielo. Кој го гледал филмот би ме разбрал. Поентата ми е како да излезам од тој бес и да се вратам во баланс?
зашто бе топ тие е, не те разбирам, на типот ништо не му фали?
--- надополнето: Oct 19, 2011 2:57 AM ---

Не знам дали си го гледал шпанската или италијанската верзија ама мислам дека тотално е ист филмот, јас сум го гледал италијанскиот тој е оригиналната верзија

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Типот живее во бес 24/7, а мене тоа ме уништува. Пред некој ден ќе се истепав со обезбедувањето во Балет бидејќи не ме пуштија да влезам без некаква реална причина. Незнаев дека сум можел да бидам толку бесен. А до пред година дена бев доста навлезен во јога и медитација. Кој контраст :) Штета не сум до толку сељак пред женски (пошто нели женските сакаат bad boys). Колку и да ми имаат згрешено, сепак ете има нешто во мене што се воздржува да не изиграва сељак.

sillyboy

sillyboy
Член од
19 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
devojkava so koja sum vekje nekoj period e ok. no se sluciva dosta cesto da koga ke izlezeme u grad pocnuva da trca okolu,de so prijateli de so kolegi da se vidi,ja nema po 10-15min.i vikam zosto ne dojdat tie,a ti kako zensko ostani so mene.neka dojdat a ne da im odis i da im igras.na toa mi odgovori deka takva bila i deka sakala igra(ustvari ona bas im igra) i deka nesvesno i doadjalo se toa.mozno li e? ednas i se sluci da se vidi so nekoj kolega da porazgovara i ja gledam 10 min kako razgovara (zalepena so cickite do nego i mu igra) maka mi bidna.po nekoe kratko vreme povtorno izleguvanje isto se sluci no izlegoa drugi raboti, izleze rabotata da taa doveduva maski na drugarkite i taa da ja vodi igrata,t.e taa im se pusta i gi muabeti a jas vo vtor plan :) obozava da flertuva a za ziva glava ne priznava,sto duri i na prijatelkite nejzini im stanuva neprijatno no ne priznavaat niti komentiraat ,bidejki sepak ona im e drugarka i ja vodi igrata koga se izlezeni(im ja pravi nokjta interesna) i sekogas da se bide vo centar na vnimanieto.probuvav so razgovor nekolku pati da najdeme nekoe reshenie,no dzabe.mora da se bide vo IN mestata i da bide najkomnukativnata a so toa isprakja drugi poraki i vibracii na maskite i ne mi se dopadja.ili jas sum muflon i go trpam seuste ova i i poveruvav deka ona e takva i nisto ne pravi pa sega si se nerviram ili ne znam sto e rabotava.zosto nejzinite drugarki ne go pravat toa duri i ni nemaat deckovci so toa sto bi mozlele tie da prezemat inicijativa tuku moralo mojata da e.pomagajte!

Kajgana Shop

На врв Bottom