Целата Вистина за бог

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не ме плаши тоа, идејата ми беше друга...нема везе.
Па доискажи се бе друже, изгради став, кажи конкретно за темата (која и да е, не само за оваа) и стои мушки зад тоа. Вака ништо не кажуваш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па доискажи се бе друже, изгради став, кажи конкретно за темата (која и да е, не само за оваа) и стои мушки зад тоа. Вака ништо не кажуваш.
Немам намера позади ставови мушки да стојам :)
Тоа е лоша работа, посебно ако нешто грешиш.
Ама затоа позади апсолутното ќе стојам со цела сила :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хахахх пак ли бе.
За која глупост што ја кажа прво да се фатам :)
Па можеш како за почеток за оваа:
1.Мојата вистина(реалност) е апсолутна.
И твојата(ама твојата, не на сатанистот Ипсисимус) е
апсолутна.
Мојата и твојата реалност се дел од ЕДНА реалност.
Ако нешто е дел од нешто друго, тогаш во никој случај неможе да биде апсолутно. Ако мојата и твојата вистина се дел од ЕДНА реалност, тогаш тоа ги прави релативни, а не апсолутни.:)
2.Убаво си викал Буда.
Како да му се радуваш на моментот ако знаеш дека еден ден ќе те снема.
Моментот има значење само ако после него има и друг момент, и трет и четврт и пети и шести и седми и ..................до бесконечност.
Моментот сам за себе е небитен, помини го и остај го у заборав.
Зен учењето вика умирај и раѓај се секој нов ден повторно.
Батали го моментот што поминал, уживај во следниот.
Целта на животот е уживањето во моментот.
Значи првин велиш, цитирам: "Како да му се радуваш на моментот ако знаеш дека еден ден ќе те снема" (првиот болд), а после велиш, цитирам: "Целта на животот е уживањето во моментот" (вториот болд)
Најдобро ти да се договориш со самиот себе, па после да продолжиш со дискусија со било кој.
Ако не ја гледаш контрадикторноста помеѓу двата болда....тогаш залудно да продолжуваме со дискусија.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:pos:
Оф мори мајко. Исти К.. у два примерка. Да видиме кој е твојот став и колку стоиш зад истиот „со цела сила“

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Без навреда пријателе, ама ако ти знаеш што зборуваш, што размислуваш и што праиш у животов јас гол ќе трчам околу фонтанана на Аце.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Без навреда пријателе, ама ако ти знаеш што зборуваш, што размислуваш и што праиш у животов јас гол ќе трчам околу фонтанана на Аце.
Хахахх одма земи почни да трчаш
Па можеш како за почеток за оваа:

Ако нешто е дел од нешто друго, тогаш во никој случај неможе да биде апсолутно. Ако мојата и твојата вистина се дел од ЕДНА реалност, тогаш тоа ги прави релативни, а не апсолутни.:)

Значи првин велиш, цитирам: "Како да му се радуваш на моментот ако знаеш дека еден ден ќе те снема" (првиот болд), а после велиш, цитирам: "Целта на животот е уживањето во моментот" (вториот болд)
Најдобро ти да се договориш со самиот себе, па после да продолжиш со дискусија со било кој.
Ако не ја гледаш контрадикторноста помеѓу двата болда....тогаш залудно да продолжуваме со дискусија.
За тебе беше работата, сакаш нејкеш твоја работа си е.
--- надополнето: Oct 19, 2011 9:58 AM ---
:pos:
Оф мори мајко. Исти К.. у два примерка. Да видиме кој е твојот став и колку стоиш зад истиот „со цела сила“
Вака куртонски може да се понашаш со други :)
Или прави муабет или .....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Хахахх тежок труп си по некад.
Пробај употреби имагинација друг пат...ако имаш таква среќа.
Фала ти. Докажано правило, кога нема аргументи лични навреди.

П.С: рано ти е за црно тиквешко тек е 12, ама за тебе ништо чудно

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Фала ти. Докажано правило, кога нема аргументи лични навреди.

П.С: рано ти е за црно тиквешко тек е 12, ама за тебе ништо чудно
Не пијам алкохол денеска, ден за спорт и рекреација ми е :)
Aко пијам вино деновиве ќе те викам....не се лути одма ти :)
Инаку кога сме кај навредите, размисли на таа тема малку повеќе....биди повеќе свесен де.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не пијам алкохол денеска, ден за спорт и рекреација ми е :)
Aко пијам вино деновиве ќе те викам....не се лути одма ти :)
Инаку кога сме кај навредите, размисли на таа тема малку повеќе....биди повеќе свесен де.
Свесноста и елоквентноста и имањето став, се сосем три различни работи кои не се поврзани. Можеби го имаш првото, поработи на другите 2.

П.С. Со задоволство би прифатил чаша добро вино

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Свесноста и елоквентноста и имањето став, се сосем три различни работи кои не се поврзани. Можеби го имаш првото, поработи на другите 2.

П.С. Со задоволство би прифатил чаша добро вино
Чаша само ?
Крале Марко пиел по една бочва :)
Инаку за елоквентноста кога сме, не се замарам ич да ти кажам. Ме мрзи да пишувам у принцип, така да тоа е проблемот меѓу другото.
За ставовите, и тоа не се замарам..еден ден ќе ги сменам најверојатно.....се е тоа илузија :)
Мене ме интересира "вистината", и кога пишувам јас не пишувам за моите ставови туку пишувам за вистината доживеана од мене.
--- надополнето: Oct 19, 2011 10:26 AM ---
П.С. Ставови можеш да чуеш на теми како онаа дали треба бугарски пасош да има некој или не :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Чаша само ?
Крале Марко пиел по една бочва :)
Инаку за елоквентноста кога сме, не се замарам ич да ти кажам. Ме мрзи да пишувам у принцип, така да тоа е проблемот меѓу другото.
За ставовите, и тоа не се замарам..еден ден ќе ги сменам најверојатно.....се е тоа илузија :)
Мене ме интересира "вистината", и кога пишувам јас не пишувам за моите ставови туку пишувам за вистината доживеана од мене.
Па не ќе пијам од 10 чаши. Една е доста, колку ќе налеваш ќе видиме :D
Вистината тешко ќе ја најдеме и јас и ти и останатите скоро 7 милјарди. Некои работи дури и подобро што не ги знаеме. А елоквентноста ти е потребна, да читаме мисли уште не знаеме, барем огромното мнозинство

Kajgana Shop

На врв Bottom