јас мислам дека Мексико Сити е најброен град во светотТокио е најнаселениот град во светот, со најмногу жители.
Втората држава во светот по бројот на население е Кина, а прва е Индија. А од градовите е Токио, 30 милиона има. Незнам кај сте ја прочитале таа информација дека Токио има 7-8 или колку и да е, милиони.А и он рече дека градот се наоѓа во втората најнаселена држава во светот. А тоа е Индија, не Кина.
Шангај нели е, The Artifex? И ја мислев дека е Токио ама после си проверив Вики и не било.
Да у право си, има град Совиетск во областа Калининград (каде што е центар истоимениот град). Жители 40-50.000.
мапа на област Калининград
јасно прикажана дека истата се граничи со полска и Литванија (ЕУ) и е одделена по копнен пат од Москва...
исто така поранешна германска територија Прусија која ја добила Советскиот Сојуз после ВСВ
...
сега за мојата постирана слика....сликата е од градот Советск...не од градот Калининград
Советск и Калининград се различни градови во иста Руска област
Шангај. Така вика ВикиА и он рече дека градот се наоѓа во втората најнаселена држава во светот. А тоа е Индија, не Кина.
Шангај нели е, The Artifex? И ја мислев дека е Токио ама после си проверив Вики и не било.
Си ги измешал брзините.Втората држава во светот по бројот на население е Кина, а прва е Индија. А од градовите е Токио, 30 милиона има. Незнам кај сте ја прочитале таа информација дека Токио има 7-8 или колку и да е, милиони.
Мексико Сити е најголем по површинајас мислам дека Мексико Сити е најброен град во светот
Па ако ме лаже човек од МКД Амбасада во Индија, тогаш јас ве лажам на вас. А и ако и верувате на википедија....А кога ја видов листата што си ја постирал...останав без збораве хаха. Све ми стана јасно со Пакистан.
http://www.worldatlas.com/citypops.htmНемам причина да не верувам на Википедија, а да верувам на човек од МКД Амбасада во Индија.
A што е финтата со Пакистан?
Побарав и на други места, секаде пишува приближна популација.
Note: Numbers shown include population within the recognized metro area of the city, and they include
Дај малце повеќе инфо. Вака малце тешко е.NOTE: Numbers shown include population within the recognized metro area of the city, and they include
people living in the immediate surrounding area outside of the established border of the city.
Како и да е, ајде да продужиме.
Прегледај го приврзокот 35099
Европа, не е најголем град во државата, се наоѓа на полуостров.
Ова е НеаполNOTE: Numbers shown include population within the recognized metro area of the city, and they include
people living in the immediate surrounding area outside of the established border of the city.
Како и да е, ајде да продужиме.
Прегледај го приврзокот 35099
Европа, не е најголем град во државата, се наоѓа на полуостров.