- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
http://www.youtube.com/watch?v=Z-YSovfBcdg&feature=related
Гледајте дека се е до човекот.Не е само овој случај,имаш уште 100 од страна.Ова ти е веродостоен доказ,а не статии од некој новинар кој пати за таква приказна,и нормално заработува од тоа.
--- надополнето: Oct 16, 2011 9:53 PM ---
Гледајте дека се е до човекот.Не е само овој случај,имаш уште 100 од страна.Ова ти е веродостоен доказ,а не статии од некој новинар кој пати за таква приказна,и нормално заработува од тоа.
--- надополнето: Oct 16, 2011 9:53 PM ---
Па и уште сега мене ќе ме прави дека ништо незнам.ццц...Можда не биле нејзини питовите,можда биле на нејзин син или слично.Нормално дека не е 100 проценти дека биле малтретирани,има и такви случаеви ти кажав од инцес кои што се пореметени психички.да речеме дека од 100 случаеви,1 да е од чиста мира,што и на тоа не верувам.И што тоа сум кажал јас што не ме прави компетентен да зборам за питовите ?Ти се сам си кажа и покажа колку си компетентен.
За пепелта ти кажав каде да ја ставиш.
Од која „втора„ страна ќе ја гледаш информацијата за бабата од 60 години чии што питбули и го убиле внукот и ја искасапиле и неа а она ни со нож не успеала да се одбрани? Што да осудам тука? Кучињата НЕ биле малтретирани! Бабата НЕ била криминалец, НЕ ги носела на борби! Што сакаш друго, дали биле од леглото на Цезар Милан??!!?!?!?!???
Па нели ти наведов и случај и со активист за правата на питбулите, и самата завршила искасапена. Активист за правата на питбулите го обвинуваш дека го малтретирал сопственото куче?
Па стотици вакви настани има, СИТЕ со питбули, понекој со ротвајлер... СИТЕ се малтеретирани кучиња? Ти кажуваат дека многу се домашни кучиња од нормални семејства. Дали имало скриени нерегуларности? Можеби кај некои случаи. Кај СИТЕ случаи?
НЕ!
Ајде во долниот случај најди нерегуларности, питбулот бил чуван од кутре. НЕ бил никако малтретиран, НЕ бил дресиран за борба, 5 години НЕ направил никаков проблем, се додека еднаш едноставно не го убил 11 годишното бебе.
Не залајал, не заржал, само на поминување го зграбил и го убил бебето!
.
Уште еден страва и ужас случај каде домашното милениче, 5 години стариот питбул чуван во семејството уште како кутренце, го нападнал и растргнал 11месечното бебе во креветот. Таткото морал да испука 8 куршуми за да го одвои ѕверот од бебето. За бебето кога се родило викале дека е чудо, затоа што на родителите лекарите им рекле дека нема никогаш да можат да имаат бебе.
http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2009.php
Leonard Lovejoy Jr.
11-months old | Eastpointe, MI
Leonard Lovejoy Jr., 11-months old, was killed by his family's pit bull as he stood on the bed. The boy's father used a .45 caliber handgun to kill the dog -- he reportedly shot 8 bullets at the dog. The dog was 5-years old and had been raised by the victim's father since it was a puppy. In a press conference following the attack, the victim's uncle, Terrence Lovejoy, urged parents to "get rid" of pit bulls. He also stated that the dog "didn’t growl, didn’t bark," just walked over and grabbed the child. He described the incident as "a sneak attack on my nephew." Little Leonard was known as a "miracle child." The couple had been told they could not have children. The family also had a "Beware of Dog" sign on their fence. [source citations]
Date of death: April 22, 2009 Chained: No
Breed of dog: Pit bull Relationship to dog: Family
Sex of dog: Male Owner of dog: Parents
Spay/Neuter: Unknown Multiple dogs: No
On/Off property: On Criminal charges: No