Иницијатива за рамноправност во ЈСП, дајте ни поддршка

Статус
Затворена за нови мислења.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јсп е само еден пиун во целата ситуација во Македонија..Не се они никаков фактор во ова што го збориме.СЕ знае кој треба да даде амин,најгоре на пирамидата за да има некакви промени.Еве моја случка,чекам автобус во 12 и 15 ноќен..јас влагам у автобус а другарче е последен у ред..Се пуштаат 15 албанци,веројатно познати на сите што се возат у автобус.Претходно меркаа жртва,и ете најдоа..размаваа и избегаа.И стигаме дома,родителиве се јавуваат у полиција кај да идат да пријават.И одговорот е,ич не пријавувај..закон за малолетници не смеат после 11 надвор да бидат..значи ако пријавиш треба тебе да те уапсиме.Така да наравоучение е носи си оружје па и да утепаш некој малолетник те боли кур,пошто законски он не смее да искача после 11.
Изгледа не ја гледаш големата слика. Не е главната поента ЈСП, него народот да прекине да трпи. Ако чекаш амин од горе, нема да добиеш, него напротив сигурно ќе те направат соросоид или анти-македонец, поборник за проблеми и што се не. Народот не треба да чека амин од никого, него сам да си даде амин. Доколку ова успее со ЈСП, верувај ќе се сменат многу работи, а тоа што им рекле да не пријавуваат не требале да се уплашат, него напротив да речат важи казни го малиот, ама фати ги тепачите. Него МВР не сака да се бави со тие работи, оти знае дека некој таму ќе замачка пак.
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:22 PM ---
Во Битола не е ни приближно вака, ти кажувам НИ ПРИБЛИЖНО.
Не сум сигурен, ама мислам во Битола имаше дешавка каде некој градоначалник ли незнам кој, лице демек на функција, нешто сакало да направи што мнозинството граѓани не го оправдувале и му се з`гнале едвај жива глава извадил и морал да попушти ради народот. Во Скопје е сосема обратно, ако некој сака да направи нешто што на народот не му одговара, одма се вклучуваат партиски војници кои стојат на готовс и доколку има некој што ќе се побуни, овие реагираат против нив. Контра-протестите се токму таков случај.

И се сложувам дека Битола е подостоинствен град за живеење за Македонци.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Кога си идевме ние од средно тогаш што не влезе да ми бара карта,каде што можат таму се силни.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Ах,колку ми е ова потребно за во бус.
верувајте сум гледал све и свашта по автобусите,од тепачки,до рокање албанска музика од телефони,ама македонче ќути како пичица.
До кога бе,до кога ќе дозволиме наши деца да го јадат стапот за нништо?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.857
Ништо нема да придонесе, ама барем и другата страна ќе знае дека за секое нивно наредно дивјачење ќе се врати со иста мерка, наместо да се преќути...
Досега се виде дека ниту институцонално ниту добронамерно и со компромиси не може да се решат проблемите со тие гниди, преостанува уште да се тепаат и требат
Можеме на приер, на другата страна да и пратиме порака со масовно не-купување на производи од фирми во сопственост на Албанци или од продавачи и вршители на услуги Албанци.
Исто така, порака се праќа со масовност во реакции од типот на писмото до ЈСП или прашања до јавни институции.

Тепање на рандом Албанци е прилично глупа постапка која не ти дава морално и етичко право да се буниш за нивните здружени постапки, бидејќи и ти, на крајот од краиштата, истото сакаш да го правиш.

Ја не сум како нив.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Можеме на приер, на другата страна да и пратиме порака со масовно не-купување на производи од фирми во сопственост на Албанци или од продавачи и вршители на услуги Албанци.
Исто така, порака се праќа со масовност во реакции од типот на писмото до ЈСП или прашања до јавни институции.

Тепање на рандом Албанци е прилично глупа постапка која не ти дава морално и етичко право да се буниш за нивните здружени постапки, бидејќи и ти, на крајот од краиштата, истото сакаш да го правиш.

Ја не сум како нив.
Само со радикални мерки може да се реши ваков меѓуетнички проблем кој нормално ќе биде на голема штета на едната страна. Да се надеваме дека некогаш ќе дојде власт, која нема ЕУ да ја држи за мадиња и ќе пресечи еднаш засекогаш и ќе ја реши состојбата на штета на калимеровците.

М

Мартин`

Гостин

Ах,колку ми е ова потребно за во бус.
верувајте сум гледал све и свашта по автобусите,од тепачки,до рокање албанецска музика од телефони,ама македонче ќути како пичица.
До кога бе,до кога ќе дозволиме наши деца да го јадат стапот за нништо?
Многу подобра опција е ова ..

Рокни го така па после он нека докажува што и со што си му направил, или ако се во група нека дојде друг откако првиот ќе го “пецнеш“ јако :icon_lol: верувајте за племе симнато од планина (не важи за сите нив) нема друг начин освен да им вратиш на насилството и да покажеш заби ..

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пратив мејл на овие двајца.

Директор на ЈСП СКОПЈЕ - Скопје
Мишо Николов / Магистар по економија / e-mail: miso.nikolov@jsp.com.mk

Директор на сектор за човечки ресурси општи и правни работи
Надежда Дојчиновска / Дипломиран правник / e-mail: nadezda@jsp.com.mk

Сменето го мејлот во првиот пост затоа што неможе да се прати на тој

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.857
^ Аман бе, ја пратив, не знам кои проблеми вас ви ги јавува....

nvm, добро е да се прати и на лични и-мејлови.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

Рокни го така па после он нека докажува што и со што си му направил, или ако се во група нека дојде друг откако првиот ќе го “пецнеш“ јако :icon_lol: верувајте за племе симнато од планина нема друг начин освен да им вратиш на насилството.. нормалните луѓе не напаѓаат луѓе без причина.
Ама ако малку претераш,ке го лежиш for good :icon_lol:

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79

Рокни го така па после он нека докажува што и со што си му направил, или ако се во група нека дојде друг откако првиот ќе го “пецнеш“ јако :icon_lol: верувајте за племе симнато од планина (не важи за сите нив) нема друг начин освен да им вратиш на насилството и да покажеш заби ..
Bratce kolku pari e voa i kako se vika

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не ми е јасно како може да ве присили да плаќате карта? Како што они се инатат и не плаќаат карта,(и не даваат податоци,така и вие)..Е сега знам дека кондуктерот треба полиција да викне во тој случај,ама за лепотаниве нели викаат полиција:?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас сум родена Скопјанка, исто и моите родители. Го сакам Скопје, тоа е мојот дом.
Но Скопје е далеку од метропола, каков црн соживот зборувате?
Нема тука соживот. Нема и нема.
Повеќе ќе кажам дека Гостивар има соживот, него дека Скопје има.
Кај што се Македонците помалку, се држат.
Во Скопје секој своето го тера, како што заклучивме со бабичката која била понижена, ало, стара жена понижена!

Да видам така во Гостивар да и направат, или Тетово, тешко дека Македонците мирно ќе гледаат!
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:12 PM ---
Инаку, еве што еден албанец изјавува:

Nevzat, 04.10.2011 20:01:07

Dxabe ni e popis na albancite vidi gi sto pravat mladite. Niv im treba skolo ne im trebaat pari. Ako dobieme pari od drzavata mladite Albanci ke stanat korumpirani mafiashi. Ova e sramota. Dajte ni shkolo i kultura. Nemame od kogo da ucime.

Извор:

Интересна работа ,истото го имам приметено ,особено во Гостивар.
Дури и чудно ако пробаш да им објасниш на луѓе во својот град за како е таму и си видел.И чудно со оглед на општата слика креирана од јавноста за таканаречениот ни соживот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom