Иницијатива за рамноправност во ЈСП, дајте ни поддршка

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ти напишав пријателе, урнек, да го поставиш таму на првата страна од тебе напишана, и јасно да побараш од сите да земат учество во протест.

Само ти пријателе изгледа само сакаш да се исплачеш за проблемите.
Преземање на акција, па макар и ваква виртуелна, бара труд, а нели македонската идиома е „Зошто Јас да го направам тоа, нека го направи некој друг бе!„

Епа затоа пријателе ќе си ќутиш кога ќе те ребрат Албанците. Tие досега и роднините од Косово ќе ги организираа да протестираат пред ЈСП а не само да преземат едноставна иницијатива со едитирање на прв пост од тема на форум. И тоа со на готово напишан текст урнек...
Абе Македонци мои, само за јадење бурек изгледа не бива нас.
абе ќе ја сменев јас да можев темата ама нема опција "измени" кога веќе ќе ја креираш темата, тоа е работа на модераторот

инаку пријателе јас веќе напишав тема за ова што значи сум превзел било каков чекор што досега не ви текна, пишав мејл, утре ќе се јавам во јсп и ве мотивирам да превземеме нешто

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.360
Да не користиш стар бровсер или да имаш ставено Noscript аддон на firefox-от?

Како и да е, треба да имаш ваков текст доле

Код:
Vanlok, пред 4 минути Измени Избриши Пријави
Само кликни на ИЗМЕНИ и треба да ти се појави прозор со тесктот за едитирање...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062

Код:
Тоа може само на обични мислења a кога ќе отвориш тема нема опција "измени"

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа може само на обични мислења a кога ќе отвориш тема нема опција "измени"
Што е проблемот? Ќе средам јас што и да е, само кажете што конкретно.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Што е проблемот? Ќе средам јас што и да е, само кажете што конкретно.
сака ова да го вметнеш во образложението на темата (на прва страна)
би било добра идеја

Како што предложија неколкумина до сега.
ОП, едитирај го името на темава во нешто како:Иницијатива за Рамноправност во ЈСП, дадете ни подршка.

Потоа ОП, првата порака едитирај ја со кратко појаснување дека е сите што сакааат да дадат подршка потебно да испратат маил со порака на адресата jsp1@jsp.com.mk
Самиот маил-текст стави го на почетната порака за да не ја пишуваат сите наново.
Исто важно: Пратете им ја содржината и на маил на сите што го имате на контакт. Отворете facebook/twiter страна(или што е сега друго популарно). Направете ја акцијава масовна и некаков успех би требало да следи.

Друга опција се анархистички мерки, што јас лично не ви ги препорачувам. Треба овака со делување внатре во системот. Колку и да звучи смешно тоа.

Еве како би требало да изгледа пораката до ЈСП.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Скопјани, ви треба улична реформа вас, верувајте. Премногу Скопје е албанско премногу.......Ако што сум од Битола ама многу ми е жал најубавиот град и главен да го гледам така. тажно е.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
добра е, мислам дека Vanlok на ова мислеше (изменета темата)

Код:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Вака сеа...од мое искуство ви кажувам дека поише резултат ке има ако почнете сите да тренирате боречка вештина и да билдате па да можете да се спротиставите колку толку.Единствен закон кој работи во Македонија асално е законот на посилниот.Учете од албанците нешто,они за права не се бореа со петиција туку со калашников у планина.
Изглеа космополитизмот ви удрил во глава па мислите дека сте у Франкфурт, па некој ке се замара за овој проблем.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Скопјани, ви треба улична реформа вас, верувајте. Премногу Скопје е албанско премногу.......Ако што сум од Битола ама многу ми е жал најубавиот град и главен да го гледам така. тажно е.
Во право си, треба реформа, ама меѓу самиот народ. Не е толку албанско Скопје, колку што Македонците ги заболе еден за друг. Не ме засега директно, не е мој проблем. Тој став го фураат. Во Битола не верувам дека е така.

Поздрав.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.857
^ Начелно не постои никаков проблем Скопје да е албанско (ако под тоа подразбирате по голем процент на Албанци кои живеат таму).
Проблемот лежи во унифицираноста на Албанците во контекст на национал-шовинизмот кон не-Албанците, кои не се Муслимани.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Вака сеа...од мое искуство ви кажувам дека поише резултат ке има ако почнете сите да тренирате боречка вештина и да билдате па да можете да се спротиставите колку толку.Единствен закон кој работи во Македонија асално е законот на посилниот.Учете од албанците нешто,они за права не се бореа со петиција туку со калашников у планина.
Изглеа космополитизмот ви удрил во глава па мислите дека сте у Франкфурт, па некој ке се замара за овој проблем.
Полека без скокање. Од некаде мора да се почне. Ако не бива тивко идеме гласно. Ако не реагираат на мејлови, ќе почнеме да шириме по форуми, сајтови, на фб групи и сл. И онака телевизиите се снимаат што се дешава на фб, сигурно и тоа ќе го забележат.

На крај краева и на нив им се исплати да успеат да наплатат на сите патници и ќе биде во нивна корист ако направиме петиција и издејствуваме за рамноправност.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Полека без скокање. Од некаде мора да се почне. Ако не бива тивко идеме гласно. Ако не реагираат на мејлови, ќе почнеме да шириме по форуми, сајтови, на фб групи и сл. И онака телевизиите се снимаат што се дешава на фб, сигурно и тоа ќе го забележат.

На крај краева и на нив им се исплати да успеат да наплатат на сите патници и ќе биде во нивна корист ако направиме петиција и издејствуваме за рамноправност.
Јсп е само еден пиун во целата ситуација во Македонија..Не се они никаков фактор во ова што го збориме.СЕ знае кој треба да даде амин,најгоре на пирамидата за да има некакви промени.Еве моја случка,чекам автобус во 12 и 15 ноќен..јас влагам у автобус а другарче е последен у ред..Се пуштаат 15 албанци,веројатно познати на сите што се возат у автобус.Претходно меркаа жртва,и ете најдоа..размаваа и избегаа.И стигаме дома,родителиве се јавуваат у полиција кај да идат да пријават.И одговорот е,ич не пријавувај..закон за малолетници не смеат после 11 надвор да бидат..значи ако пријавиш треба тебе да те уапсиме.Така да наравоучение е носи си оружје па и да утепаш некој малолетник те боли кур,пошто законски он не смее да искача после 11.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Во право си, треба реформа, ама меѓу самиот народ. Не е толку албанско Скопје, колку што Македонците ги заболе еден за друг. Не ме засега директно, не е мој проблем. Тој став го фураат. Во Битола не верувам дека е така.

Поздрав.
Во Битола не е ни приближно вака, ти кажувам НИ ПРИБЛИЖНО. Скопје е поголем град, повеќе има во него, ама ако мене ме прашаш јас ќе си останам овде, не сакам да живеам негде каде нема да можам слободно да се возам во автобус, негде каде во некоја населба не можам да влезам а без да имам 100 полицајци со мене, некаде каде да излезам на кафе и некои да ми се соберат и рекет да ми земаат а власта да гледа само, такво нешто никој не сака. Не сакам да бидам разбран како малите дечиња кои се курчат со нивните градови ама ќе ви кажам и знам дека некои ќе се согласат дека Скопје е поубав и поголем град каде има се и сешто, ама Битола е далеку подобра за живеење од таму. Овде единствено можеш да јадеш ќотек ако ти почнеш да се курчиш, а да влезеш во автобус, да шеташ сам и некои да ти се соберат и да те тепаат - е тоа го нема овде.

ПС пратив маил и јас до тие слепците да видат што му се дешава на државата и на главниот град. А не да се смеат на телевизија и да кажуваат дека соживотот е суупер во државата - НАПРОТИВ, соживотот во државата е на НУЛА (0).

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Јас сум родена Скопјанка, исто и моите родители. Го сакам Скопје, тоа е мојот дом.
Но Скопје е далеку од метропола, каков црн соживот зборувате?
Нема тука соживот. Нема и нема.
Повеќе ќе кажам дека Гостивар има соживот, него дека Скопје има.
Кај што се Македонците помалку, се држат.
Во Скопје секој своето го тера, како што заклучивме со бабичката која била понижена, ало, стара жена понижена!

Да видам така во Гостивар да и направат, или Тетово, тешко дека Македонците мирно ќе гледаат!
--- надополнето: Oct 16, 2011 2:12 PM ---
Инаку, еве што еден албанец изјавува:

Nevzat, 04.10.2011 20:01:07

Dxabe ni e popis na albancite vidi gi sto pravat mladite. Niv im treba skolo ne im trebaat pari. Ako dobieme pari od drzavata mladite Albanci ke stanat korumpirani mafiashi. Ova e sramota. Dajte ni shkolo i kultura. Nemame od kogo da ucime.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom