- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
Епа ради ваквите размислувања твои,јас моето го шетав со маска и ланец во парк,и од тука се пушти едно смрдливо ретриверче(демек мирни кучиња сакаат деца кур се тресе),среќа што смрдливецот се повлече и имав време да ја тргнам маската од моето.Ете фино решение кучињата да се истрчаат на раат, а кога ги шеташ низ населено место, за поголемите корпа на муцка и обавезно сите на ланец.
Ти знаеш дека тоа е одговорност на сопственикот, колку и како си го има дресирано кучето.Имам 2 ретривери, да сакаат деца, сакаат да играат. Ретриверот ти е на трето место во светот по агреснивност. Сум видел и јас ретривер што се крвнички настроени кон секој што ќе им се доближи. Пошто се разбира, луѓето зимаат кучиња посебно тие што се поскапи, само заради ги парат и да земат пари од тоа.Без дресура, без вакцинација. Заврзани на дрво или во бокс ставени.Епа ради ваквите размислувања твои,јас моето го шетав со маска и ланец во парк,и од тука се пушти едно смрдливо ретриверче(демек мирни кучиња сакаат деца кур се тресе),среќа што смрдливецот се повлече и имав време да ја тргнам маската од моето.
Случка во парк,шетаат пит со маска и се пушта еден наводно добро дресиран лабрадор и го напаѓа му го кине увото,се разбира лабрадорот е мирен а питот е бесен и затоа беше на маска и настрада.Среќа дечкото се созема и не го пушти питот,овој пат без маска.На моето куче да му се случеше тоа,уште ќе беше у парк и ќе ги распараше сите демек мирни кучиња.
За маска да,ама ако нема скитници и ако тоа важи за сите кучиња(всушност важи за сите ама им мрчат само на сопствениците со посилни кучиња)
Како што ти си видел ретривер ја сум видел пит крвнички настроен.Еве ќе снимам да видиш како мали деца влегуваат кај мене во двор слободно и си играат со моето куче.Ти знаеш дека тоа е одговорност на сопственикот, колку и како си го има дресирано кучето.Имам 2 ретривери, да сакаат деца, сакаат да играат. Ретриверот ти е на трето место во светот по агреснивност. Сум видел и јас ретривер што се крвнички настроени кон секој што ќе им се доближи. Пошто се разбира, луѓето зимаат кучиња посебно тие што се поскапи, само заради ги парат и да земат пари од тоа.Без дресура, без вакцинација. Заврзани на дрво или во бокс ставени.
И мене ми се тресе куров и јајцата со се него од луѓе како тебе.
Токму ова.Добро ако за тебе не е нормално да се чува Пит во урбана средина, може јас нејќам да чувам мало пудличе, пекинезерче, пинч или што и да било такво...може сакам големо силно куче....аман веќе прекинете со предрасудите, ниедно куче не напаѓа од чиста мира
море не само за поголемите.. и за помалите... пошо помалите повеќе гужви праат да бидеме реалниЕте фино решение кучињата да се истрчаат на раат, а кога ги шеташ низ населено место, за поголемите корпа на муцка и обавезно сите на ланец.
Оваа техника е иначе дел од било која дресура за куче за службена намена и се однесува најмногу на кучето да се контролира во стресни ситуации.За сопствениците.
Читам на нетов дека практично невозможно е за питбул да ја совлада bark and hold техниката.
Вистина или не? Може некој да го сними својот питбул или да линка од нет?
што е иначе bark and hold, видете тука:
Зошто ми е таа техника за стресни ситуации моето куче не е ниту цајкан ниту војник, па ниту пак добар чувар и нема стресни ситуации за него.Оваа техника е иначе дел од било која дресура за куче за службена намена и се однесува најмногу на кучето да се контролира во стресни ситуации.
Не поентата дали ти треба, туку дали расата има доволно самоконтрола за да ја совлада техниката.Зошто ми е таа техника за стресни ситуации моето куче не не ниту цајкан ниту војник, па ниту пак добар чувар и нема стресни ситуации за него.
А го гледаше видеото за кучето питбул кој што имаше спасено цела зграда на луѓе разбудувајќи ги доцна во ноќтта и спасувајќи ги од пожар?Не поентата дали ти треба, туку дали расата има доволно самоконтрола за да ја совлада техниката.
http://www.youtube.com/watch?v=FMgFIb8kfx0Не поентата дали ти треба, туку дали расата има доволно самоконтрола за да ја совлада техниката.
Епа ради ваквите размислувања твои,јас моето го шетав со маска и ланец во парк,и од тука се пушти едно смрдливо ретриверче(демек мирни кучиња сакаат деца кур се тресе),среќа што смрдливецот се повлече и имав време да ја тргнам маската од моето.
Случка во парк,шетаат пит со маска и се пушта еден наводно добро дресиран лабрадор и го напаѓа му го кине увото,се разбира лабрадорот е мирен а питот е бесен и затоа беше на маска и настрада.Среќа дечкото се созема и не го пушти питот,овој пат без маска.На моето куче да му се случеше тоа,уште ќе беше у парк и ќе ги распараше сите демек мирни кучиња.
За маска да,ама ако нема скитници и ако тоа важи за сите кучиња(всушност важи за сите ама им мрчат само на сопствениците со посилни кучиња)
Човек ако не го социјализираш ќе напаѓа други луѓе вие за куче зборите. Ај бе не зезајте, пинчовине какви невидени провокатори се тоа е чудо едно. Забораив да пишам една случка. Кога го шетав хаскито мое (да напоменам, со маска и метален ланец како трактор да влечам) низ парк, едни маж и жена шетаа еден пинч. Моево куче беше издресирано да оди само напред и да не стапува во контакт со други кучиња, значи други кучиња не приметуваше околу него. Овој пинчов кога го виде, абе му се стрча накај него, залаја, закочи, го испровоцира и одма се повлече кај „мајка му и татко му“ демек невино и исплашено. Чудо еј, после со таа кучката се расправав не можев да и докажам што направи тоа нивното.
Ама има разлика од куче нејадено ќотек ко мало и разгалено и куче кое од првиот месец е учено на манири. Само џабе објаснувам.
Прво да се изјаснам за сите, сакам кучиња, досега не сум чувал но чим имам двор ќе биде нешто од стил на Шарпланинец, значи големо силно куче.море не само за поголемите.. и за помалите... пошо помалите повеќе гужви праат да бидеме реални
тоа за посебни паркови мислам дека не е нешто шо бара кој знае колку инвестирање фрлање пари.. доволно е само една ограда.. и ништо повеќе..
ја мислам дека треба до градоначалниците да се достават такви идеи..
еве ние во велес планираме со градоначалникот да поразговараме за едно делче од паркот да се ослободи и да биде стрикно за кучиња ... ионака сега паркот се реновира..