Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Не гледам кој им брани да работат ако го немаат пасошот.... засукај ракави и бујрум да те видиме шо можиш да покажиш. За чукање по гради особено на форум, сите можиме.
Сериозен си? Не можам да си објаснам самиот себе си колку глупост има во оваа реченица, а неочекувано од тебе.
Илјадници луѓе во Македонија кои трпат секакви повраќаници од „тој надредениот“ само за да можат на детето да му дадат 50 денари кога ќе му побара, а тој во животот се нема пиво напиено од пустата негова плата од 6 илјади денари.. а ти ми викаш бујрум нека покаже што знае?
Добро бе, свесен си ти кај живееш?
Мислиш лесно е некој обичен физички работник да замине во странство и да зема плата?
Бујрум ќе му направа з да им покаже како се растовара цименто во стовариште?
треба да засука ракави кога ќе го депортираат преку граница?
За да се врати тука пак за шес илјади, иако знае дека за истиот труд некаде далеку ќе му дадеа иста плата, ама во евра?

Добро бе, арни сте?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.725
Пријателе, многу ми е јасно од каде и зошто доаѓа нетпрливоста кон Бугарите:)

Само мое лично мислење е дека е жално да се оптоварува целата нација со тоа имагинарно прашање, посебно младите.

Тоа треба да го решат политичарите.
А бидејќи тие не се кадарни, ние не треба да ја игнорираме политиката. Таму се заради нас, а не заради себе.
Груевски е сега гласан заради зачувување на името, јасно ни е на сите, дека не е баш сјаен во економија (а економист е...).
Ако почне да потфрла во тој поглед, ние како народ ќе го пратиме кај што не треба.

Младите мораат да се занимаваат со тој проблем, зошто утре тие ќе го решаваат, дорешаваат или ќе решаваат некој нов.

Знаеш, додека траеше Тито се беше арно, верувам дека е така, ама зошто сите живееа во заблуда дека се арно ќе остане, на крај некогаш младите, беа потплатени од некои други некогаш млади, и ви отиде земјата јабана.
Колку повеќе свесен народ, народ присутен во одлучувањето за државните прашања, толку посилна држава.

Ако не не интересираат политички прашања, тогаш може кој што сака да прави со земјава. Нашите политичари можат да не крадат, не зошто се толку моќни, туку зошто ние се правиме слепи. И баш зошто има полтрончиња, кои мижат на се.

Од овие млади утре некој ќе ја води државата, и ќе ја претставува.
--- надополнето: Oct 14, 2011 1:49 PM ---
Не, туку ќе извадам бг пасош и ќе заработувам месечно колку што ти ќе земаш за две години! :cool:

Ајде пробај со македонски пасош да работиш и врати се да споделиш искуства овде.
Нека ти е со среќа, декларирај се како Бугар во некоја европска земја, нек бара твојата бујрум нова татковина таму малцинства и права.
Нека не ги бара во оваа напатена, феудална земја.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не, туку ќе извадам бг пасош и ќе заработувам месечно колку што ти ќе земаш за две години! :cool:

Ајде пробај со македонски пасош да работиш и врати се да споделиш искуства овде.
таткоми со македонски пасош работеше у странство гарантирам дека земал дупло пари за еден месец од твојте пари со бугарски пасош за една година

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
таткоми со македонски пасош работеше у странство гарантирам дека земал дупло пари за еден месец од твојте пари со бугарски пасош за една година
Просветли ме,pls.Да не продавал crystal meth случајно?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Јас сум горда Македонка, макар и гладна.
Devojce da prekines da se rezilis po forumov moze ?

Od patetiki i prodavanje veter i magla vise preku kur
Абе батали ги. Овие што имаат аверзија кон партии, „знаат“ повеќе за ВМРО-ДПМНЕ и неговото функционирање и од мене и од тебе заедно.
Jas znam poveke... problem ?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Не туку шефувај. Ако не ти се чита моето, не читај.
Нема ти да ми забраниш да пишувам.
Jas na temava nemam ni 5 posta a ti imas deset pati poveke...znaci koj sefuva mislam deka e jasno.

I ne ti zabranuvam. Bas mi e interesno koga kopiljaci ubeduvaat drugi luge deka e podobro da bidat gladni MAKEDONCISTA odkolku siti predavnici :pos:

Член од
5 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
15
Само бг-пасош му е мајката нема фајде тука у оваа наша држава...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.725
Jas na temava nemam ni 5 posta a ti imas deset pati poveke...znaci koj sefuva mislam deka e jasno.

I ne ti zabranuvam. Bas mi e interesno koga kopiljaci ubeduvaat drugi luge deka e podobro da bidat gladni MAKEDONCISTA odkolku siti predavnici :pos:
За разлика од тебе јас дискутирам, тоа е многу различно од твоето ,,доста пишуваш,, - шефување.
Ти што немаш 5 поста значи дека не си заинтересиран, или дека немаш што да кажеш.
Ај немам намера со тебе да се расправам. Не вредиш толку.
--- надополнето: Oct 14, 2011 2:37 PM ---
Само бг-пасош му е мајката нема фајде тука у оваа наша држава...
Најискрено, од твое лично искуство, зошто?
Ама не што си прочитал. Лично искуство.

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
За разлика од тебе јас дискутирам, тоа е многу различно од твоето ,,доста пишуваш,, - шефување.
Ти што немаш 5 поста значи дека не си заинтересиран, или дека немаш што да кажеш.
Da... zatoa sto citiranje na sekoe mislenje sto ne ti se dopaga i ispravanje na krivi drini za coveckite sudbini ne e sefuvane....

Ajde prodolzi da pisuvas moze ke te poslusa nekoj i ke umre od glad mesto da se "pobugarci" :vozbud:

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Можно е, ако бил член на Франкфуртската мафија :pos:
--- надополнето: Oct 14, 2011 2:44 PM ---
Ти „чупе“, под хитно да го избришиш твојот „потпис“ одоздола, особено она Don't like your rights taken away? Don't take away someone else's.
Многу дволично од твоја страна...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.710
Поени од реакции
8.725
Можно е, ако бил член на Франкфуртската мафија :pos:
--- надополнето: Oct 14, 2011 2:44 PM ---

Ти „чупе“, под хитно да го избришиш твојот „потпис“ одоздола, особено она Don't like your rights taken away? Don't take away someone else's.
Многу дволично од твоја страна...
Дали знаеш да го преведеш тоа?
Дали јас реков некаде ..да се протераат сите што извадиле бугарски пасош.. ... тоа е одземање нечие право.

А моето лично несогласување со нечија постапка, не му го одзема правото да прави што сака со својот живот.
А не знам, дали навистина истиве не ми го одземаат моето право утре да живеам во слободна земја, или нив како ,,малцинство,, да ги носам на грб исто така?

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Болдираното е интересно избран збор.
:pos::pos::pos: А замисли некој нејзин внук или внука да се „пиши“ бугарин/ка, според нејзините сваќања и таа автоматски станува бугарка:tapp: и џабе цело какање по форуми:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom