Solfeggio frequencies.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Solfeggio frequencies

From Wikipedia, the free encyclopedia
Solfeggio frequencies are a set of six tones that, according to some were used centuries ago in Gregorian and Sanskrit chants. There is no historical evidence for this and many consider this pseudoscience. These chants contained special tones which were believed to impart spiritual blessings during religious ceremonies.
The Solfeggio frequencies include:
  • Ut = 396 Hz
  • Re = 417 Hz
  • Mi = 528 Hz
  • Fa = 639 Hz
  • Sol = 741 Hz
  • La = 852 Hz
Ut = 396Hz which reduces to 9 [reducing numbers: 3+9 = 12 = 1 + 2 = 3 ; 3+ 6 = 9]
Re = 417Hz which reduces to 3
Mi = 528Hz which reduces to 6
Fa = 639Hz which reduces to 9
Sol = 741Hz which reduces to 3
La = 852Hz which reduces to 6
They also state that Mi is for "Miracles" or 528Hz - is the exact frequency used by genetic engineers throughout the world to repair DNA.
[1] The syllables used to denote the tones of this scale are: Ut, Re, Mi Fa, Sol, La. They are taken from the hymn to St. John the Baptist. The first stanza of the hymn is: Utqueant laxis Resonare fibris Mira gestorum Famuli tuorum Solve polluti Labii reatum Sancte Iohannes.[2] Translation: “So that your servants may resonate (resound) the miracles (wonders) of your creations with loosened (expanded) vocal chords. Wash the guilt from (our) polluted lips Saint John”.
The Solfeggio frequencies are cyclic variation of the numbers 369, 147 and 258[3] Each frequency has specific spiritual and physical healing properties. It is said that they are part of a process that can assist you in creating the possibility of life without stress, illness, and sickness.[4]

http://en.wikipedia.org/wiki/Solfeggio_frequencies

Ајде како би дошло на наше Солфеџио фрекфенции :icon_lol:, затоа што досега никој не ми се верува да ги има преведено :icon_lol:. Солфеџио фрекфенциите се фрекфенции кои што предизвикуваат духовно и телесно подобрување кога се слушаат, се претпоставува дека овие шест тона се употребувани во некои религиозни грегоријански или санскритски песни, иако нема директен доказ за тоа. Фрекфенцијата од 528 херци генетските инженери ја користат за поправање на оштетена ДНК. Ова се шестте тона и нивната фрекфенција :
  • Ut = 396 Hz
  • Re = 417 Hz
  • Mi = 528 Hz
  • Fa = 639 Hz
  • Sol = 741 Hz
  • La = 852 Hz

Буци, преведи го воведот од Википедија, ако сакаш темава да остани. Сепак ова е македонски форум, и не сите знаат англиски.

Порано си ги пуштав на слушалки и ќе заблеев у монитор, али нишо особито не доживеав...

Порано си ги пуштав на слушалки и ќе заблеев у монитор, али нишо особито не доживеав...

Е тоа дека си блеел асоцира на овца менталитет на стадо, не се блее се доживува :icon_lol:.

http://en.wikipedia.org/wiki/Solfeggio_frequencies

Ајде како би дошло на наше Солфеџио фрекфенции :icon_lol:, затоа што досега никој не ми се верува да ги има преведено :icon_lol:. Солфеџио фрекфенциите се фрекфенции кои што предизвикуваат духовно и телесно подобрување кога се слушаат, се претпоставува дека овие шест тона се употребувани во некои религиозни грегоријански или санскритски песни, иако нема директен доказ за тоа. Фрекфенцијата од 528 херци генетските инженери ја користат за поправање на оштетена ДНК. Ова се шестте тона и нивната фрекфенција :
  • Ut = 396 Hz
  • Re = 417 Hz
  • Mi = 528 Hz
  • Fa = 639 Hz
  • Sol = 741 Hz
  • La = 852 Hz
Солфеџио е правилно, значи без И, исто какошто во МК пицата капричиоза погрешно се изговара со и. Али јас би бил уште послободен и би ги превел „солфежни френфенции“ :)

Бек он топик, имам поодамна читано дека научници (не ми текнува кои и од каде) докажале како хорското црковно пеење како и обичното попско пеење имале благодетни ефекти врз живите и неживите организми. Светата вода е еден од многуте примери, кој исто така се потврдува во теориите/експерименти на Масару Емото.

Фрекфенциите и резонанцата знаат да бидат моќна и опасна работа. Дефинитивно вреди да се истражат сите овие теории подетално.

Ова 90% делува сугестивно....бидејќи не верувам дека преку youtube ти перфектно ќе ги осетиш фреквенциите.

Ова 90% делува сугестивно....бидејќи не верувам дека преку youtube ти перфектно ќе ги осетиш фреквенциите.

А пореку мп3 плеер што викаш а :icon_lol:?

Тоа шарените слики на видеата само одвлекуваат внимание најјако чувството е преку Мп3 плеер и добро фатена позиција на кревет.

А пореку мп3 плеер што викаш а :icon_lol:?

Тоа шарените слики на видеата само одвлекуваат внимание најјако чувството е преку Мп3 плеер и добро фатена позиција на кревет.

Абе штосот е што треба некој да провери дали баш тие клипови со тој квалитет ја емитираат таа фреквенција...или е глупост.

Порано нон стоп ја слушав таа наречена лове сигнал, а сега овие: pure binatural beats...

Порано нон стоп ја слушав таа наречена лове сигнал, а сега овие: pure binatural beats...
А бе шо е ова 12 херци ниска фрекфенција по 20 секунди главата ме фати....

А бе шо е ова 12 херци ниска фрекфенција по 20 секунди главата ме фати....

Е па слушај Делта таа се поврзува со длабок сон без сништа демек кога спијаме цврсто и длабоко тогаш мозокот вибрира на делта ниво...

Delta brainwaves are considered the most relaxing brainwave frequency range. Delta brainwaves
are commonly associated with the deepest sleep [stages 3 & 4] and a state of unconscious
awareness. Delta brainwaves are the lowest in brainwave frequency: ranging from 0 - 4 Hz, but
are the highest in amplitude. Delta brainwaves, like other slower brainwave patterns, are
generated in the right hemisphere, though they may be observed in widespread patterns
throughout various parts of the brain. The delta brainwave range is associated with empathy, the
unconscious mind, and a decreased sense of awareness.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom