Мирисот на телото

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.625
Поени од реакции
9.156
Секој човек има единствен мирис, како што има единствен отпечаток од прст. Во љубовта, мирисот има голема улога. Некоја особа може да ви биде привлечна или одбивна баш поради него. Потсвесно никогаш нема да бидете со особа чиј мирис не е компатибилен со вашиот.
Дали нечиј мирис ви останал во сеќавање?
Дали со негова помош можете да ја препознаете вистинската личност за вас?
Колку ви е важен мирисот на телото?
Дали некогаш сте се впуштиле во врска исклучиво врз основа на мирисот?
Може ли според него некој да ви стане иден добар пријател или непријател?

значи зато женките трошат толку пари на мириси?!?!

Девојко тоа е само мит и лага која ја лансираа производителите на парфеми и мириси за да им се троши робата. Ние мажите не душкаме ниту пак слушаме. Ние гледаме. Гради, нозе, газ. И ич не ни е гајле дали таа под нас мириса на коко шанел, ил на црна мачка ил на биено сирење. Како шо не не интересира дали свршила. Попаметно е тие пари место на парфеми да не частите пијачки. Ни еден парфем не делува на маж колку 3-4 ракиички.

значи зато женките трошат толку пари на мириси?!?!

Девојко тоа е само мит и лага која ја лансираа производителите на парфеми и мириси за да им се троши робата. Ние мажите не душкаме ниту пак слушаме. Ние гледаме. Гради, нозе, газ. И ич не ни е гајле дали таа под нас мириса на коко шанел, ил на црна мачка ил на биено сирење. Како шо не не интересира дали свршила. Попаметно е тие пари место на парфеми да не частите пијачки. Ни еден парфем не делува на маж колку 3-4 ракиички.
"Искусен" мажу не е темата за парфеми туку за МИРИС НА ТЕЛОТО.
Каков сакаш стај парфем, ако телото ти смрди на кокошарник никоја не би сакала да легне со тебе. Ова не може да го примети секој, само оној кој има осет за нешто и шо не се води по она дека дупка си е дупка.

Секако дека мирисот е едно од нештата кој привелкуваат покрај надворешниот изглед и одредени атрибути.Одбивни ми се личности кој користат тежок мирис но сепак тоа си е нивен избор и вкус.Не ми се случило да влезам во врска поради мирисот не ми е тоа некој пресуден критериум.Исто така ни пријатели не бирам врз основа на мирис а дали некој мирис оставил трага ?? Уфффф и тоа како :)

денес девојките ставаат толку слоеви на мириси, подлоги , креми, маскари и шминки шо треба да ги измиеш со бензин или разреѓивач да видиш како изгледаат во оригинална состојба или како природно се осеќаат на сетилото за мирис. Запознавањата се во кафиќи и диско клубови и ако таму мужеш под сите слоеви на ароми осетиш кое му е она вистинското... моеш комотно да работиш на аеродром како куче за откривање дрога и експлозив.

Па и тоа мирисиот не е туку така. Од шампони, парфеми облека итн ....не знам дали воопшто мириса кожата без тие работи :)

Многу добра тема и многу често занемаруван факт при бирање на партнер затоа што има свесен и несвесен мирис и треба и двата да се поклопат :). Се подразбира дека не мислиме на парфем туку на природниот мирис на телото.

Има девојки со мирис кој не го поднесувам но мислам дека многу зависи и каква храна користат и таква колку и да ми се свиѓа или ќе оди на диета или ќе ја оставам :). Ако и со диета не ми се свиѓа мирисот а гледам не се менува, ништо од врска :).

Исто и мирисот на потта за кои многу е табу е битен, ако не го поднесуваш кај партнерот тешко ќе ви иде, не може се да се маскира со парфем и секогаш да си свеж и намирисан :).

Сум одбил еднаш женска ради мирис ама не и кажав, незгодно ми беше а таа после 2 недели си го најде сталниот партнер, ете него воопшто не му сметало, јас се чудев како може ама веќе неколку години се заедно и гајле немаат, си се нашле компатибилни со мирисите :).

Обично вакви работи не ги пишува во книги и не ти ги кажуваат па треба сам да ги откриваш :).

денес девојките ставаат толку слоеви на мириси, подлоги , креми, маскари и шминки шо треба да ги измиеш со бензин или разреѓивач да видиш како изгледаат во оригинална состојба или како природно се осеќаат на сетилото за мирис. Запознавањата се во кафиќи и диско клубови и ако таму мужеш под сите слоеви на ароми осетиш кое му е она вистинското... моеш комотно да работиш на аеродром како куче за откривање дрога и експлозив.
Добро бре лет 3, ја запознаваш снашката у дискотека ја носиш кај треба и при соблакање, галење-мазење не го осеќаш природниот мирис?
Треба да си феномен или да не ти функционира сетилото за мирис

Околу темава да пишам...
- Да, ми останале во сеќавање и подносливи и неподносливи мириси.

- Природниот мирис има голема улога кај мене за избор на партнер. Може и лепотан да е, ако ми е одбивен џабе е се.

- Многу.

Дали некогаш сте се впуштиле во врска исклучиво врз основа на мирисот?
- Исклучиво врз основа на мирисот не сум се впуштала во врска. Секогаш гледам повеќе фактори: мирис, мозок, карактер, понашање...

Може ли според него некој да ви стане иден добар пријател или непријател?
- Според мирис на телото не ги бирам пријателите.

Мирисот има влијание врз врската и тоа многу. Најмногу влијание има за време на сексот. Посебно тоа кога се случува со затворени очи. Тогаш на сцена стапуваат сетилата за допир и мирис. :)

Оф
Значи ако кликнеш пријава „ леле мамо ме навредуваат“ после вакви постови има да те банирам на 365 дена.
јас пошто секогаш легнувам со 2-3 женски и ми се мешаат мирисите и неможам да дефинирам која каков мирис има башка тоа парфеми по пола литро што ставаат и нема услови

Он
И те како помнам мирис на тело, сакам да мириса на бебе :)
А пријателите не ги бирам по мирис на тело, само да не смрдат на пот оти тоа е више премногу за мој вкус.

Секој човек има единствен мирис, како што има единствен отпечаток од прст. Во љубовта, мирисот има голема улога. Некоја особа може да ви биде привлечна или одбивна баш поради него. Потсвесно никогаш нема да бидете со особа чиј мирис не е компатибилен со вашиот.

хм па вака да и мирисот има важна улога ама најстимулирачки од се е кога полека и ги соблекуваш гаќичките на девојкта поубаво од тоа нема па уште ако ги мириснеш мммм :pos:, шала на страна ама мислам природниот мирис е пота се друго е парфем и стикови. кај нас луѓето многу тоа не влијае али кај животните да.
и уште една анегдота за миристо на телото, после секој успешна битка пред да се врати во Париз Наполено и порачувал да не се капе Жозефина токму тоа природниот мирис на жената го влечел многу ;)

Како што гледам не се мисли на смрдлив, неизмиен човек туку на мирис како мирис од чисто човеково тело, дури и на само 2-3 минути по капење. Нормално, сите сетила учествуваат во нашето задоволство и избор.
Мирисот (покрај другите карактеристики на партнерот) и тоа како влијае и во избор на партнер и во дружење и во физички контакт и сексуален однос само што на мирисот (оној на чиста кожа, без парфеми) му обрнуваме многу малку внимание. Повеќе мислам дека е несвесен избор.

Битен е мирисот и те како... јас имам приметено дека кога сум со особата што ја сакам.. миризбата на неговото тело ми се допаѓа и дури пријатно ќе се осеќам без разлика дали човек е испотен или не...
како шо кажа Kaiser ако не го поднесуваш партнерот кога е таков тогаш тешко дека ќе успее таа врска.
Од друга страна има особи кои не поднесувам како мирисаат.. и никогаш не сум ни била нешто блиска со тие.. нити па сакам да бидам блиска... дури и сум гадлива .. пр не сакам да делам ништо со таков човек.. чудна работа..
иначе памтам мирис на тело.. и дури и да сум со заврзани очи да ми ја донесат таа особа ќе ја познаам по мирисот.
верувам во тоа дека е мирисот битен фактор и внимавам кога се впуштам во нешто со некој да видам дали ќе ми одговара неговата миризба..

Normalno deka e biten mirisot na teloto, pak tuka mora da ja spomenam bivsata :@ u p.m. mi skisna veke od nejze ama imase takov zavodliv miris ednostavno nemoze da se opise pa taka posle tus obozavav da ne stava nikakov parfem da si legneme i da se guskame :D a prijatelite ne gi biram spored mirisot na teloto pa togas bi bil peder :D inaku sega da ne bide ona epten nedela dena voda da ne videl e sto e mnogu mnogu e :D ama vo denesno vreme mislam se poretko ima mladi sto ne vodat griza za sebe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom