Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3257432&postcount=1611A ima li sansni nekoj pleer da se napravi da cita se?
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3257432&postcount=1611A ima li sansni nekoj pleer da se napravi da cita se?
Tebe ti treba WD-TV. Mnogu dobra rabota. Neznam zosto kupuvate DVD pleeri i gluposti. Cudovo pusta se so prevodi. Zavisi od modelot moze i da go zakacis na LAN i da zima sodrzina od PC, NAS itn.Ммм а да го немаше сателитскиот тјунер у него, ке беше 4-5000ки поевтин и ке го купев. Вака не се исплати, за тие пари ке направам ПЦ од најосновни делови и ке го бапнам у дневна на ТВ.
Дали најде чаре за ова?Иста мака имам.јас имам LG Dvx 162, исто како тебе мене ми покажува хиероглифи буквит, и на Српски ми фалат тие букви. Па ако некој може да помогне. ОК
не најдов чаре, такво е двдито, чаре ти е да купиш ново двд има сега гледам за 2000 денари и пишува дека има кирилична подршка на дивх. а иначе кога преводот е залепен за филмот тогаш го пушта нормално. проблемот е кога дивх филмот тогаш нејке никакоДали најде чаре за ова?Иста мака имам.
Што јазик на плеерот ти е подесен за превод?јас имам LG Dvx 162, исто како тебе мене ми покажува хиероглифи буквит, и на Српски ми фалат тие букви. Па ако некој може да помогне. ОК
еј ова немам пробано баш ке пробам и ке видам што ке биде. фалаШто јазик на плеерот ти е подесен за превод?
Сигурно си пробал со менување кодови
http://www.manualbooksonline.com/118285/lg-dvx162/
If the subtitle does not display properly during playback, press and hold SUBTITLE about 3 seconds then press b / B to select another language code until the subtitle is displayed properly.
нешто вакво
Macedonian 7775
Serbian 8382
Serbo-Croatian 8372
Russian 8285
Дали е со висока резолуција (пример 1080р), дали е класичен двд рип ави фајл, мкв фајл или го преработуваш (му лепиш/ембедираш преводи, го конвертираш и слично)? Дали на пц-то ти сецка или само на двд преку усб и дали од секогаш или од скоро?Луѓе а зашто кога пуштам филм од усб,преку двд, ми сецка филмот на некои делови?Пробав од различни усб-иња , џабе пак сецка.Ајде кажувајте што му е муката.
Ави фајл е,на пц то не сецка си тера нормално,нишо не му правам,само го симнувам ко торент(divx) и го ставам на усб.Е сега подесен ми е двд плеерот на 1080.Сите филмови сецкаат ако го пуштам преку усб.Преду диск си тера нормално.Дали е со висока резолуција (пример 1080р), дали е класичен двд рип ави фајл, мкв фајл или го преработуваш (му лепиш/ембедираш преводи, го конвертираш и слично)? Дали на пц-то ти сецка или само на двд преку усб и дали од секогаш или од скоро?
Пробај ако нешто успееш со дефрагментација на фајлот (фолдерот). Ова како решение го најдов на некои сајтови за видео помош. Мене ми сецкаа порано, сега откако ги исклучив процесите на минимум (кога режам) и откако дефрагментирам, не ми сецкаат.Луѓе а зашто кога пуштам филм од усб,преку двд, ми сецка филмот на некои делови?Пробав од различни усб-иња , џабе пак сецка.Ајде кажувајте што му е муката.
Благодариме Ќе пробамПробај ако нешто успееш со дефрагментација на фајлот (фолдерот). Ова како решение го најдов на некои сајтови за видео помош. Мене ми сецкаа порано, сега откако ги исклучив процесите на минимум (кога режам) и откако дефрагментирам, не ми сецкаат.
Ги ставам филмовите во фолдер, го дефрагментирам фолдерот со Auslogic disk defragmenter (бтв, бесплатен е) и досега не ми се случило да ми сецкаат како порано, 4-5 минути работа. Едино ако кај тебе е нешто друго во прашање, види пробај.
Ништо,пак сецка маму муПробај ако нешто успееш со дефрагментација на фајлот (фолдерот). Ова како решение го најдов на некои сајтови за видео помош. Мене ми сецкаа порано, сега откако ги исклучив процесите на минимум (кога режам) и откако дефрагментирам, не ми сецкаат.
Ги ставам филмовите во фолдер, го дефрагментирам фолдерот со Auslogic disk defragmenter (бтв, бесплатен е) и досега не ми се случило да ми сецкаат како порано, 4-5 минути работа. Едино ако кај тебе е нешто друго во прашање, види пробај.
Усб... немам искуство баш со усб стендалоун плеери, по се изгледа има некоја цака, бафер ли е трансфер ли, фирмвеар...а инаку кој плеер го имаш?Ништо,пак сецка маму му