DVD/Dvix/Xvid плеер

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.726
Поени од реакции
21.304
Ми треба препорака за добар dvd player со сараунд 5.1 , да има опција за радио и да има usb порта и да кошта до кај 5-6k.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Ммм а да го немаше сателитскиот тјунер у него, ке беше 4-5000ки поевтин и ке го купев. Вака не се исплати, за тие пари ке направам ПЦ од најосновни делови и ке го бапнам у дневна на ТВ.
Tebe ti treba WD-TV. Mnogu dobra rabota. Neznam zosto kupuvate DVD pleeri i gluposti. Cudovo pusta se so prevodi. Zavisi od modelot moze i da go zakacis na LAN i da zima sodrzina od PC, NAS itn.

Povelete :)

http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=30

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
јас имам LG Dvx 162, исто како тебе мене ми покажува хиероглифи буквит, и на Српски ми фалат тие букви. Па ако некој може да помогне. ОК
Дали најде чаре за ова?Иста мака имам.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Дали најде чаре за ова?Иста мака имам.
не најдов чаре, такво е двдито, чаре ти е да купиш ново двд има сега гледам за 2000 денари и пишува дека има кирилична подршка на дивх. а иначе кога преводот е залепен за филмот тогаш го пушта нормално. проблемот е кога дивх филмот тогаш нејке никако

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
јас имам LG Dvx 162, исто како тебе мене ми покажува хиероглифи буквит, и на Српски ми фалат тие букви. Па ако некој може да помогне. ОК
Што јазик на плеерот ти е подесен за превод?
Сигурно си пробал со менување кодови
http://www.manualbooksonline.com/118285/lg-dvx162/
If the subtitle does not display properly during playback, press and hold SUBTITLE about 3 seconds then press b / B to select another language code until the subtitle is displayed properly.

нешто вакво
Macedonian 7775
Serbian 8382
Serbo-Croatian 8372
Russian 8285

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Што јазик на плеерот ти е подесен за превод?
Сигурно си пробал со менување кодови
http://www.manualbooksonline.com/118285/lg-dvx162/
If the subtitle does not display properly during playback, press and hold SUBTITLE about 3 seconds then press b / B to select another language code until the subtitle is displayed properly.

нешто вакво
Macedonian 7775
Serbian 8382
Serbo-Croatian 8372
Russian 8285
еј ова немам пробано баш ке пробам и ке видам што ке биде. фала

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Пробај, кај мене некои преводи (српски, хрватски) работеле со унгарски код на плеерот.

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Луѓе а зашто кога пуштам филм од усб,преку двд, ми сецка филмот на некои делови?Пробав од различни усб-иња , џабе пак сецка.Ајде кажувајте што му е муката.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Луѓе а зашто кога пуштам филм од усб,преку двд, ми сецка филмот на некои делови?Пробав од различни усб-иња , џабе пак сецка.Ајде кажувајте што му е муката.
Дали е со висока резолуција (пример 1080р), дали е класичен двд рип ави фајл, мкв фајл или го преработуваш (му лепиш/ембедираш преводи, го конвертираш и слично)? Дали на пц-то ти сецка или само на двд преку усб и дали од секогаш или од скоро?

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Дали е со висока резолуција (пример 1080р), дали е класичен двд рип ави фајл, мкв фајл или го преработуваш (му лепиш/ембедираш преводи, го конвертираш и слично)? Дали на пц-то ти сецка или само на двд преку усб и дали од секогаш или од скоро?
Ави фајл е,на пц то не сецка си тера нормално,нишо не му правам,само го симнувам ко торент(divx) и го ставам на усб.Е сега подесен ми е двд плеерот на 1080.Сите филмови сецкаат ако го пуштам преку усб.Преду диск си тера нормално.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Пробај ако нешто успееш со дефрагментација на фајлот (фолдерот). Ова како решение го најдов на некои сајтови за видео помош. Мене ми сецкаа порано, сега откако ги исклучив процесите на минимум (кога режам) и откако дефрагментирам, не ми сецкаат.
Ги ставам филмовите во фолдер, го дефрагментирам фолдерот со Auslogic disk defragmenter (бтв, бесплатен е) и досега не ми се случило да ми сецкаат како порано, 4-5 минути работа. Едино ако кај тебе е нешто друго во прашање, види пробај.

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Пробај ако нешто успееш со дефрагментација на фајлот (фолдерот). Ова како решение го најдов на некои сајтови за видео помош. Мене ми сецкаа порано, сега откако ги исклучив процесите на минимум (кога режам) и откако дефрагментирам, не ми сецкаат.
Ги ставам филмовите во фолдер, го дефрагментирам фолдерот со Auslogic disk defragmenter (бтв, бесплатен е) и досега не ми се случило да ми сецкаат како порано, 4-5 минути работа. Едино ако кај тебе е нешто друго во прашање, види пробај.
Благодариме (y)Ќе пробам

Член од
27 септември 2011
Мислења
185
Поени од реакции
96
Ништо,пак сецка маму му:mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom