Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.160
- Поени од реакции
- 34.698
Мириса мирисатака ми мириса мене.
Мириса мирисатака ми мириса мене.
dosta svezha vest- glaven acter pit bul-ot 11.10.2011П. С. Нема да најдеш клипови на Јутуб за негативна приказна можеби еден или два наспроти дузина читај над дваесет за позитивна питбул приказна.
Дај бе од Македонија линк нешто имате?dosta svezha vest- glaven acter pit bul-ot 11.10.2011
http://www.smedia.rs/vesti/vest/77430/Pit-bul-Devojcica-Odgrizeno-uvo-Pas-napao-devojcicu-Pit-bul-odgrizao-uvo-devojcici.html
a za kuchinjata skitnici ? kako e toa regulirano(zakonski) - ili e toa posebna prikazna???
Čopor pasa napao trudnicu!
http://www.smedia.rs/vesti/vest/77512/Pas-Napad-Trudnica-Beograd-Copor-pasa-napao-trudnicu-VIDEO.html
Питбулите се ризик за тие што се плашат од нив , и поим немаат што кучиња се затоа што никогаш немале куче питбул, и не можат да се прават поголеми католици од папата, затоа што едноставно поим немаат, во тој пример си и ти.Па и само една ситуација каде питбул напаѓа недолжна жртва е доволна за да ја докаже поентата... а тоа е дека питбулите се голем ризик кој луѓето (се разбира освен сопствениците) го доживуваат како непотребен.
Не е мит.. вистина е..есто повторуван мит е оној дека „проблемот е сопственикот а не кучето„.
Дозволи како за оружје , ако се почитуваше некој критериум пола полиција не смее оружје да носи .Се е во ред ова што го пишуваш. Те разбирам сосема ама ти не разбираш дека на повеќето не им е важно да биде фер за питбулите. Важно им е да бидат безбедни од самите питбули. А наједноставен начин да се направи тоа е бан или друга регулација (на пример дозволи само по специјални психо-физички тестови како за оружје)
газдите треба да бидат строго казнети затоа што тоа е обично животно.. ни змија не те задева ако не и влезеш на територија или ако не ја испровоцирапш...така?! ... исто е и со кучето.. тоа нема да те нападне доколку ти не го предизвикаш со нешто... кучињата прво лаат како предупредување...@SenSei + @Nymphadora
Дап вистина е дека газдата е најодговорен за кучето. Вистина е и дека има поагресивни раси, како пекинезерите, пудлите итн. Верувам и дека Nymphadora има видено лабрадор како напаѓа...
Ама колку од тие раси имаат убиено човек?
Проверете тука сигурен сум дека ќе најдете многу пекинезери, пудли и чивави:
http://www.dogsbite.org/reports/dogsbite-report-us-dog-bite-fatalities-2006-2008.pdf
Дури и да се сложиме дека кучето не криво туку исклучиво газдата. Како е тука сменет фактот дека тие кучиња ги прават најголемите бељи? Газдата е крив ама кучето те убива, сугурен сум дека разликава ќе ви значи многу во тој момент.
Кучињава убиваат/осакатуваат/унаказуваат луѓе ама што да правиме не се криви они туку газдите... а пошто газдите не можеме да ги банираме тогаш ајде ништо да не правиме.
Ќе чекаме да се случи нешто ужасно па да му ја мислиме дури тогаш.
Македонски синдром.
И никако не ми е јасно по која тоа логика статистиките од светот не важат за нас. Нивните газди и нивните питбулови се полоши од нашите...
ОК SenSei, твое право да размислуваш така. Јас само ќе ти кажам дека ропуците со златни ланци и рамбовки што ги среќавам по кеј како групно парадираат со неврзани питови без маски ама баш никако не ми изгледаат на пософистицирани од нивните американски колеги.
Дај објасни како тоа ќе гласи законот за кој да чува куче а кој да не чува?Законска регулатива треба да има за тоа кој смее, а кој несмее да чува куче, а не околу расата на кучето.