NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Тешко за очекување е Бостон да направи нешто повеќе оваа сезона. Освен тоа што тимот е стар и тоа што истокот е супер-силен, Селтикси се во несопирлива надолна линија.
Тимот е исполнет со цврсти и скапи договори кои оневозможуваат трампа, а со новиот колективен договор ќе остане уште помал маневар за тимот да биде активен на пазарот на слободни агенти.
Секако дека плејофот и веројатно втората рунда не смее да се доведе во прашање за овој тим (поради нивното огромно искуство), но едноставно не гледам како овие Селтикси би ги поминале во „подобри од 7 натпревари“ енергичните и ултра-мотивираните Чикаго, Орландо и Мајами.
За болдираното WTF!?:eek:
Како можеш да ги сметаш магичните за конкуренти за титулата. Мајами и Чикаго нормално дека ке го предводат истокот, но Орландо нема шанси.
Твојот коментар за Бостон е реален. Јесте стари се, имаат големи договори но имаат и желба за надигрување. Мерак ми е ги дледам како играат олд скул баскет. Ако се подмлади тимот со 1-2 моќни играчи тимот ке биде претедент за титулата, но нема да биде тоа.
Искрено јас повеќе сакам да ги гледам барем уште оваа сезона легендите, па потоа нека прават ремонт во тимот, не ми е битно дали тоа ке ги кошта титула. Сакам да ги гледам овие луѓе во Бостон, муи даваат посебен шмек на тимот, тие беа причината да се врати кошарката во Бостон, тие го вратија трофејот во Бостон по 22 години пауза.
Како што ги величиме Расел, Лери, Кевин... така ке го величиме и „големото трио“. Ке останат запаметени во срцата на секој „Зелен“ иако имаат само 1 прстен.

@ Da J Понекогаш е добро да се има и по некој трол во разговорот, колку да разбие монотонија. Не ми пречиш воопшто, баш интересен ми беше разговорот со тебе.

И не забегуваме оф топик, збориме сепак за некој клуб кој спаѓа во лигата, за тоа е и темава отворена:)

За болдираното WTF!?:eek:
Како можеш да ги сметаш магичните за конкуренти за титулата. Мајами и Чикаго нормално дека ке го предводат истокот, но Орландо нема шанси.
Твојот коментар за Бостон е реален. Јесте стари се, имаат големи договори но имаат и желба за надигрување. Мерак ми е ги дледам како играат олд скул баскет. Ако се подмлади тимот со 1-2 моќни играчи тимот ке биде претедент за титулата, но нема да биде тоа.
Искрено јас повеќе сакам да ги гледам барем уште оваа сезона легендите, па потоа нека прават ремонт во тимот, не ми е битно дали тоа ке ги кошта титула. Сакам да ги гледам овие луѓе во Бостон, муи даваат посебен шмек на тимот, тие беа причината да се врати кошарката во Бостон, тие го вратија трофејот во Бостон по 22 години пауза.
Како што ги величиме Расел, Лери, Кевин... така ке го величиме и „големото трио“. Ке останат запаметени во срцата на секој „Зелен“ иако имаат само 1 прстен.

@ Da J Понекогаш е добро да се има и по некој трол во разговорот, колку да разбие монотонија. Не ми пречиш воопшто, баш интересен ми беше разговорот со тебе.

И не забегуваме оф топик, збориме сепак за некој клуб кој спаѓа во лигата, за тоа е и темава отворена:)

Орландо е силна екипа, несмееш да ја потцениш. Хауард оди само во еден правец - нагоре, Нелсон се враќа по сезона на повреда, од лани е најавена жестока реконструкција на остатокот од екипата, со цел Орландо да стане кандидат за титула со што Хауард би останал во екипата и по 2012.
Не дека Орландо се далеку посилни од Бостон, не ме сваќај погрешно, но во секој случај имаат поголем потенцијал и поголема енергија од Селтикси. Мое мислење е дека со мали промени во тимот и носење на уште еден солиден играч како помош за Хауард (што неминовно ќе се случи) Орландо на почетокот на сезоната ќе биде нијанса поквалитетен тим од Бостон.

Во секој случај, многупати искусни екипи и поранешни шампиони знаеле да изненадат и да играат најдобро кога е најпотребно - но тоа е и магијата на НБА...

so e rabotata sto kasne novata sezona vo NBA
:tapp: Прочитај низ темава, првата и втората страна и ке ти стане јасно, да не се повторвиме цело време.
Ти батка каснеш повеќе и од НБА:)
--- надополнето: Oct 11, 2011 9:58 PM ---
Орландо е силна екипа, несмееш да ја потцениш. Хауард оди само во еден правец - нагоре, Нелсон се враќа по сезона на повреда, од лани е најавена жестока реконструкција на остатокот од екипата, со цел Орландо да стане кандидат за титула со што Хауард би останал во екипата и по 2012.
Не дека Орландо се далеку посилни од Бостон, не ме сваќај погрешно, но во секој случај имаат поголем потенцијал и поголема енергија од Селтикси. Мое мислење е дека со мали промени во тимот и носење на уште еден солиден играч како помош за Хауард (што неминовно ќе се случи) Орландо на почетокот на сезоната ќе биде нијанса поквалитетен тим од Бостон.

Во секој случај, многупати искусни екипи и поранешни шампиони знаеле да изненадат и да играат најдобро кога е најпотребно - но тоа е и магијата на НБА...
Орландо не го сметам за сериозен кандитат порадо тоа што целиот товар оди на еден играч. Башка лани направија голема футка со трејдот го донесо Туркоглу и Аринас. Туркуглу не се снајде најдобро, а Аринас не се снајде воопшто. Тимот мораше да го вајѓаат играчите што беа во втор план. Немаат квалитет да другите позиции освен на центарската. Другите играчи играат променливо, немаат стабилен играч на крилните позиции. Нелсон е квалитетн плејмејкер, незнам што се случува со Аренас ако и тој остане во тимот и ја подбри играта(како во возардс што играше) ке имаат стабилна бековска линија. Можат да направат бука во НБА но за титула покрај Мајами и Чикаго мислам дека немаат шанси. Инаку немам ништо против Орландо, добар тим се а ке направат се за да го захржат Хауард во тимот, мада неверувам дека ке успеат. И на нив им треба ремонт.
Замисли Хауар да дојде во бостон. Со Рондо ке бидат како Бетмен и Робин. Едниот ке асистира, другиот поентира.АТРАКЦИЈА (ојдов на спиење ја...:sleep:)

@ Зелен
исто и јас ја сакам оваа генерација на бостон. омилени ми се од 2008 кога освоија шампионатот. не дека сум почнал да навивам за нив оти тогај титула земаа, туку самата игра, поврзаноста во тимот, страста на гарнет. претходно гледав нба али немав некојси фаворит, чисто од ќеф гледав.

abe zelen me mrzese da citam i zatoa rekov nekoj skrateno da mi kaze :)
Значи ако ти одговорам сега нема да прочиташ!?
Ај ке ти кажам пократко.

Играчите и тимовите неможат да се договорат како да го поделат парите. Досега 57% од приходите ги зема играчите. Тимовите бараат 50-50.
Е затоа се одложува сезонава, неможат да се договорат.
Пократко од ова неможе:unsure:

Брат, ако сум искрен, ја мислам дека сезонава ќе почне негде декември или крај на ноември, ама доста сум сигурен дека ќе има сезона, не се ваљда до толку будали.
Јас како фан фала богу дека навивам за играчите, не сум читал многу, но сум читал доволно. (y)
Леле да живеев таму, да си имав купено карти, и да ми ја заебат сезоната? Поголем бед неможе да падне од тоа.
BTW: Си купив оргинал Wade дрес за 50 евра :D

Брат, ако сум искрен, ја мислам дека сезонава ќе почне негде декември или крај на ноември, ама доста сум сигурен дека ќе има сезона, не се ваљда до толку будали.
Јас како фан фала богу дека навивам за играчите, не сум читал многу, но сум читал доволно. (y)
Леле да живеев таму, да си имав купено карти, и да ми ја заебат сезоната? Поголем бед неможе да падне од тоа.
BTW: Си купив оргинал Wade дрес за 50 евра :D
Со здравје да си го носиш:)
Башка сите сме полни со надеж дека сезоната ке започне, ајде ке ги прежалиме овие две недели, но мора да започне. Ако пак одложат тогаш ке треба да ги пцујам едно 2-3 страни на форумов:mad:

Со здравје да си го носиш:)
Башка сите сме полни со надеж дека сезоната ке започне, ајде ке ги прежалиме овие две недели, но мора да започне. Ако пак одложат тогаш ке треба да ги пцујам едно 2-3 страни на форумов:mad:
Е на ова ти викам амин братче ;)
И btw фала ;) Да си земеш поубав :)

Лесно може да се изгуби цела сезона

Доколку во НБА лигата до вторник не биде постигнат договор меѓу Здружението на играчи и сопствениците на клубовите, сезоната нема да започне пред Божиќ, најави комесарот на најсилната кошаркарска лига во светот, Дејвид Штерн.
Тој додаде дека ако нема поголеми чекори кон приближување на ставовите лесно може да се изгуби цела сезона.
"Ние во лигата сме подготвени да прифатиме секаков договор, но не и да толерираме одржување на состаноци до бескрај на кои нема напредок. Ако не се договорат постои можност цела сезона да пропадне", рече првиот човек на НБА лигата.
По одложување на стартот на сезоната на 15 дена, мислењата за штрајкот се различни, но кај сите постои желба да помогнат проблемот што побрзо да се реши.
На состанокот кој е закажан за понеделник за прв пат ќе присуствува и државен посредник со цел да помогне преговарачките страни да дојдат до договор.
Некои од играчите побараа став од легендата Мајкл Џордан, но сопственикот на Шарлот Бобкетс се реши да молчи се додека трае локаутот во НБА лигата.

Изгледа привршува локаутот... средбава меѓу играчите и газдите вечерва влегла во 9-тиот час, убедливо најдолга досега.
Се пеглаат деталите...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom