H
HITCH
Гостин
Кај мене е следниов проблем, на горната вилица од двете стравни 4. и 5. ми се се искривија, не многу, ама тамам за да ме нервира. Мене, кога бев мала, буквално по грешка ми ги извадија 6. горе и со израснувањето на 7. и 8. забите некако си се споија и си дојдоа на свое место, ама последнава година некако 4. и 5. се повлекоа наназад. Тоа страшно ме нервира! Сите заби ми се здрави, немам никакви проблеми, плус забарот ми рече дека имам многу здрава коска, само да си ги средам 4. и 5. штом ме нервираат.
Дај ми број! Само ме нтересира за Daemon што е финтава со овие 200 евра плус? Што е порцеланско?
Јас не размислив дека може да се стави фиксна протеза и надвор од Скопје. Значи ќе треба да си се распрашам кои докторчиња ги бива... Јас и така многу често сум надвор од Скопје, па нема да ми биде никаков проблем.
зависи колку сакаш да потрошиш, обичните протези ти се околу 400-600 евра, јас лично ставив daemon протеза кошта околу 900-1000 евра плус уште 200 ако сакаш порцелански за естетика. daemon ти е нај профи ако можеш да си дозволиш обично не се вадат заби или се вадат 8ки, брикетите се бааги помали од обичната и помалку се приметуваат, жицата не е фиксирана на брикетите се движи така да помалку болка имаш, функционира на друг принцип од обичната и се носи пократко. ако те интересира ке ти дадам број
Дај ми број! Само ме нтересира за Daemon што е финтава со овие 200 евра плус? Што е порцеланско?
Јас не размислив дека може да се стави фиксна протеза и надвор од Скопје. Значи ќе треба да си се распрашам кои докторчиња ги бива... Јас и така многу често сум надвор од Скопје, па нема да ми биде никаков проблем.
Кога носев протеза си имав од колгејт течност за плакнење на устата во спрејче, како на филмовине и тоа го средуваше проблемот. Сепак метал имаш во уста.
, и кај да го барам спрејчето исто кажи ми , фала