Кој е похрабар во искажување љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата ПрИтИ_гРл
  • Време на започнување Време на започнување
За мене важно е и вербално да се искажам :helou: , не се двоумам на тој начин да ја потврдам мојата приврзаност за некоја особа која има големо влијание на мене.
Макар и суптилно , тоа го сметам за предност кај мене. :toe:
Чувањето во себе и криење зад некоја барикада го сметам за маана.

Па не треба да знаеш квантна физика дека увек мужот го праи тоа,ма да со новово време и новово непонашање на цуриве и мажињава веќе НИКОЈ не го праи тоа..или тие се многу малце.

Мажите.
Жените се туфкаат, чекаат тој прв да пристапи.
Мажот секогаш го има поголемиот товар, од пристапување, до бакнување, до иницијатива за секс, до иницијатива за врска, до иницијатива за изјавување љубов.
Иако не е секогаш така, почесто е.

Сепак, од мажите се очекува и похрабри да бидат, можеби се должи токму на тоа.
Во мојот случај дечко ми беше храбриот! :)

Е мажите ќе да се тие похрабрите макар и кога само се правеле "похрабри" ...

Мажите.
Жените се туфкаат, чекаат тој прв да пристапи.
Мажот секогаш го има поголемиот товар, од пристапување, до бакнување, до иницијатива за секс, до иницијатива за врска, до иницијатива за изјавување љубов.
Иако не е секогаш така, почесто е.

Сепак, од мажите се очекува и похрабри да бидат, можеби се должи токму на тоа.
Во мојот случај дечко ми беше храбриот! :)
Истото го мислам и јас.

Најчесто мажите. Жените ако собрале храброст од некоја чашка може да бидат први:)

Се тоа зависи каков тип на љубов е.
За онаа вистинската жените се каде каде похрабри од машките.Машките премногу се плашат да се заљубат вистински,а посебно да го искажат тоа.
А за она прв чекор секогаш први се машките,за заведување,за шмекање итн.

И јас истото го мислам дека посилниот пол го прават првиот чекор а понежниот пол повеке го покажуваат тоа а на мажите им годи:)

Мажите се похрабри во пристап, иако веќе и за тоа нема некакви правила зависи од личноста.
А женско како женско, по многу краток период врска одма велат “ТЕ САКАМ“, макар и да не го мисли тоа стварно. Едноставно сакаат да го кажат и да го чујат, а свесни се дека повеќето машки не би го кажале први.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom