Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги финанс.сметководство на вежбите што како беше и до кај сме ? На кој принцип ке е колоквиумот финансиски пазари?фала многу .
Јас бев на вежби во четврток(нели има во четврток и петок), и стигнавме до хартии од вредност, без тоа значи заклучно со сретства за солидарност нешто... А пазари колоквиумот прв бил со 12-13 точно неточно и 15тина со повеќекратен избор со еден или два точни одговори, а на вториот имало плус 3-4 отворени прашања...:)

Јас бев на вежби во четврток(нели има во четврток и петок), и стигнавме до хартии од вредност, без тоа значи заклучно со сретства за солидарност нешто... А пазари колоквиумот прв бил со 12-13 точно неточно и 15тина со повеќекратен избор со еден или два точни одговори, а на вториот имало плус 3-4 отворени прашања...:)
Фала многу , а пазари ме интересира ми рекоа дека прашањата немало да бидат едноставни туку ке има прашање како некој пример и ние да знаеме кои се факторите и се кое што е не разбрав многу :D

Фала многу , а пазари ме интересира ми рекоа дека прашањата немало да бидат едноставни туку ке има прашање како некој пример и ние да знаеме кои се факторите и се кое што е не разбрав многу :D
И мене ми е тоа мн страв и се живо прашувам да ми даде довет како да го учам, сите викаат дека е мн лесно, а и професорот и студентите викаат прашањата нема да ги најдете во учебик... Стварно незнам, ама има предметов добра пролазност, ваљда ние не сме толку глупи да не го положиме... :)

Колеги има некој овде демографија, па да ми кажете до каде е стигнат проф. со предавања , кога ке се полага и сл.??

Има ли некој кој го избрал Еколошки менаџмент? Сакам да прашам нешто.

Prva rabota drzi on dve grupi i ako ti dade od dole eliinatoren e , vtora rabota zadacite se krs :D nekoja verojatnost ke ti ufrli so ni on neznae da resi a posle i drugive zadaci se krs slozeni taka , se resava toj test ama treba da znaes matematika premnogu :)
mene dva pati mi gi dade odozdola, i da eliminatorni se testovite i pokraj toa sto znam dovolno matematika, barem doagam od matematicki smer, veruvaj deka jas poloziv preku kolokviumi, i na sekoj od tie dva kolokviumi imase po edna zeznata zadaca, za koja se bunev i ne mi gi prizna...

mene dva pati mi gi dade odozdola, i da eliminatorni se testovite i pokraj toa sto znam dovolno matematika, barem doagam od matematicki smer, veruvaj deka jas poloziv preku kolokviumi, i na sekoj od tie dva kolokviumi imase po edna zeznata zadaca, za koja se bunev i ne mi gi prizna...

Јас затоа одев кај Милан, и ми даде елиминаторни, јас не ни знаев дека мојата е елиминаторна, пошто мене ми беа мн лесни, пошто Милан ги дава истите со исти бројки, јас на вториот имав максимум поени, 10ка извадив преку колоквиуми... Значи ништо не е невозможно, ама треба ЗДРАВО да се вежба, и кај правилен човек бар тоа е мое мислење... Дадов 200 евра ама алал нека му е мука не видов со математика...:)

Разбрав денес дека ФПИ првиот колоквиум е заклучно со 8 тема и дека 7 тема не треба да се учи. Ај некој нека ми го потврди ова :D

Какви се колоквиумите по Однесување на потрошувачите ако знае некој нека ми пише и до каде се стигнати со предавање? Фала однапред
--- надополнето: Oct 10, 2011 4:53 PM ---
Однесување на потрошувачите дали прв колоквиум лани се полагало со книга?

Epa takov e Drage realno na devojki ne im priznava bas mnogu, jas imav drugar so resavase gluposti tamu pa go pusti 6ka mu staj a drugagarka se utepa resavajki se i niso ne ja pustase...

moze nekoj da mi kaze nesto povekje za mikro,makro i politika na socijalen razvoj?kako se mine,kakvi se kolokviumite,dali ima prasanja,bilo sto sto ke mi bide od pomos

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom