energichen
EOTL
- Член од
- 19 септември 2007
- Мислења
- 519
- Поени од реакции
- 75
Здраво дечки, пошто сум почетник во ваквиот начин на исхрана би ве замолил за некој совет од поискусните, на што да обрнам внимание, некој рецепт и сл.
А зошто се одлучи на вок вид на исхрана ?Здраво дечки, пошто сум почетник во ваквиот начин на исхрана би ве замолил за некој совет од поискусните, на што да обрнам внимание, некој рецепт и сл.
Јади многу свежо овошје и зеленчук, особено оние богати со железо и цинк ( цвекло, спанаќ, грозје и сл.). Потоа внесувај и мешунки (грав, боранија, грашок) и семиња ( сончоглед, семки од тиква) за да внесеш доволно енергија, протеини и растителни масти во организмот. Како додаток во исхрана можеш и да користиш витамини и минерали во таблети. Моја препорака Олиговит ефтини и достапни се во секоја аптека.Здраво дечки, пошто сум почетник во ваквиот начин на исхрана би ве замолил за некој совет од поискусните, на што да обрнам внимание, некој рецепт и сл.
Ако толку ги сакаш животните, зошто им ја јадеш храната?Здраво дечки, пошто сум почетник во ваквиот начин на исхрана би ве замолил за некој совет од поискусните, на што да обрнам внимание, некој рецепт и сл.
Немора да ги сака или мрази животните па да биде вегетаријанец, верува дека таа храна е поздрава за организмот а и е поздраваАко толку ги сакаш животните, зошто им ја јадеш храната?
Грешка сиВие бидете си вегетаријанци,никој не ви брани,ама не е здраво така да се живее бе