Фан Клуб: Челзи

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Слушнав дека го вознемирувале на Твитер :icon_mrgr:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
А кој е тој човек што го креираше денешниот Челзи?Има неколку луѓе кој што можат да се сметаат за заслужни за тоа што денеска Челзи е каде што е
Кој рече дека не го почитувам како тренер?
Не го почитувам како личност, не го почитувам како тоа што се обидува да изгелда на терен, а тоа што го нарпавил Челзи тоа што е денеска си беше негова работа за која си земаше плата, и фала му во секој случај, но тоа не значи дека ќе го почитувам, затоа што откако замина во неколку наврати на фин начин јадеше гомна за Челзи.
А денешниот Челзи ако мислиш на неговата големина го креираа само парите на Абрамович, ако е така како што велиш ти голем удел има и Раниери, но тој не освои титула па не е важен нели?
Пред да се нафрлиш на некој размисли убаво за целата историја од доаѓањето на Абрамович затоа што сум сигурен дека само неа ја знаеш.

A

Auditore

Гостин
Остави го бе нели гледаш дека врска нема за Челзи а се декларира како фан на Челзи, не ни знае кој го направил Челзи тоа што е денес.

В

Вори

Гостин
Челзи го направил тој што го основал пред 106 години отприлика.Роман само го издигна Челзи на едно поголемо ниво.И за мене Роман е човекот број еден,после него се другите.
Раниери,затоа што тој го состави костурот на тимот и Мурињо,затоа што беше генијален тренер којшто во тој момент му требаше на Челзи.

A

Auditore

Гостин
Така е, се согласувам, но еве конкретно зборувам за Челзи како бренд како што е денес кој го има направено, затоа што очигледно дека не знае ни 40% историја на Челзи пред Роман, не знае ни дека овој тим се основал во бар/кафеана, и дека сме биле првиот тим кој носел бројки на дресови и мн други интересни факти, но тоа е, тој има попаметна работа да ми се нафрла мене и да ме напаѓа затоа што за Челзи сум почнал да навивам поради Лампард.

В

Вори

Гостин
Нов си им изгледаш можеби па затоа.Чекај,ќе те прифатат со тек на време.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Еее кога ке ми текне првата фудбалска утакмица која ја гледав со дедоми, нормално тогаш играше Челси! Тој ме подучи тогаш за фудбалот, навивач беше на Челси, и ме учеше на основните правила на фудбалот, и играчите од тимот. Јас во клубот се заљубив на прв поглед што се вели, идол ми беше Хернан Креспо. Го паметам тој натпревар дека постогна и гол, а Челси победи со 2-1, е времиња беа тоа, подоцна истат година станаа и шампиони.
Некако носталгичен станав во моментов

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Роман Абрамович,така?
На прво место е Специјалниот, на второ е Абрамович. Зашто да не беше Специјалниот ќе дојдеше да речеме Роберто Манчини и парите на Абрамович ќе отидеа во канализација, исто како што сега парите на Шеиците во Сити одат во канализација.

Ако имаш ти Ферари, а го немаш Шумахер во Ферарито, џабе ти е се.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А специјалниот па џам ќе свиткаше да не беше Роман :) Има право Аудиторе не знам зошто го нападнавте, се сложувам со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom