Кој е најздрав начин на слабеење?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
30
Поени од реакции
9
Епа ја направив оваа тема за да видам што мислите вие за слабеење. Дали мислите дека најдобро е со спортување, со внимавање на исхрана, или ограничено јадење т.е. гладување?

Според мене спортот.. ако има некој што се согласува со мене, нека пише што како кога спортува.. :)

G

galaxy

Гостин
Најздрав начин на слабеење е да нема слабеење.
Губењето на килограми, трошењето на гликогенот, па мастите е претставува огромен стрес за организмот.

Значи ако сте дебели не треба првата желба да ви биде да ослабете, туку да го смените начинот на живот.

Храна без концентрирани шеќери и заситени масти, друго се е дозволено.
И умерено вежбање. Трчање, стомачни... додека да се замориш, не повеќе.

Значи нека не ви биде целта слабеење, ако играте правилно ќе ослабите по некоја година.

Член од
9 октомври 2011
Мислења
10
Поени од реакции
5
мм, има едни апчиња на природна база, ми помогнаа да ослабам 5 кила за 1 и пол недела. еве ви линк http://supa-zelka.com/ и нема јојо ефект.
интересно е што апчињата се резултат од диетата што ја препорачуваат докторите при припреми за операција, знаете кога пациентот е предебел за операција па мора набрзина да скини се на него.
ако сакате и диетата ке ви ја кажам ама не е толку колку апчињата.

G

galaxy

Гостин
мм, има едни апчиња на природна база, ми помогнаа да ослабам 5 кила за 1 и пол недела. еве ви линк http://supa-zelka.com/ и нема јојо ефект.
интересно е што апчињата се резултат од диетата што ја препорачуваат докторите при припреми за операција, знаете кога пациентот е предебел за операција па мора набрзина да скини се на него.
ако сакате и диетата ке ви ја кажам ама не е толку колку апчињата.
Апчиња на природна база НЕ ПОМАГААТ да ослабеш 5 кила за 1 недела.

Овие апчиња се сомнителни и мислам дека соджат Сибутрамин. Тој е забранет во Америка за продажба без рецепт.

Не знам како може да си играте со здравјето.
Ова е буквално играње со здравјето.
А не пак да го предложуваш како здрав начин на слабеење.

СКОРО СИТЕ лекови кои се рекламираат дека се за слабеење, содржат Сибутрамин.
СИТЕ лекови кои се продаваат преку сајтови, преку трети продавачи или под маса содржат сибутрамин.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sibutramine#Side_effects

Член од
9 октомври 2011
Мислења
10
Поени од реакции
5
јас кажав мое мислење и мое искуство, немора да се лутиш:pipi:
а за диетата со супа од зелка препорачана од доктори кои сигурно знаат повеке од тебе што ке ми пропопуваш злато?:)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Најдобар и најздрав начин е да го испотиш газот, се останато не помага или е пак е привремено. Секако мора да промениш режим на исхрана ако е ептен нездрав.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Најздрав а воедно и најдобар начин на слабеење е да се конзумира здрава(по можност органска) исхрана и повремено 2-3 пати неделно да се спортува.
Значи доволно е да се исфрли лебот,шекерот и мастите,месото и да се јаде ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК КОЛКУ ШТО СЕ САКА(Варено,печено салати...),најдобро да биде сезонско свежо.
А во врска со спортувањето нека спортува секој она што може да го спортува за да му представува некое задоволство за да не се откаже по недела дена :)(Пр.пешачење,трчање,орбитрек,фудбал,фитнес и ....)
Ова се го кажувам од мое лично искуство али верувајте најбитно е да се има КАРАКТЕР.
Да не биде ај од утре сум на диета ај сега во 7-ца на хамбургер и по една МИЛКА :icon_mrgr:

G

galaxy

Гостин
јас кажав мое мислење и мое искуство, немора да се лутиш:pipi:
а за диетата со супа од зелка препорачана од доктори кои сигурно знаат повеке од тебе што ке ми пропопуваш злато?:)
Апчиња од „супа од зелка“ плус диета од супа од зелка? :pos:

Ај кажи ми ја диетата да ти кажам зошто и колку е нездрава.
Кои доктори?

Член од
9 октомври 2011
Мислења
10
Поени од реакции
5
не плус, прочитај уште еднаш.
диетата е јадиш што сакаш ама два пати во денот сркаш супа од зелка.
а за докторите кажав во првото мислење.

И?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Pleasure, убаво ти вика ime, прво таа диета е одвратна, второ апчиња на природна база во реалност не постојат, све што има доопир со фабрика не е природно, ако сака некој да ослабе треба само умерено да се јаде, со повеќе мали оброци на ден (4/5) за да се убрза метаболизмот......треба исто така да се претпочита повеќе овошје и зеленчук, и се разбира физичка активност......апчиња и разни глупости не....

Член од
9 октомври 2011
Мислења
10
Поени од реакции
5
отвратна е ама е по природен пат.Еве апчињата на страна ги тргаме ама диетава ко диета е супер.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
30
Поени од реакции
9
Ајдеее, се испокаравте ime и h.pleasure !
Темава беше да си давате совети а не да се карате!
Искрено и јас не верувам во тоа апчињата, и не би пробала во иднина, ама тоа е ваш избор..
А за физичка активност, многу нормално дека треба да се практикува! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom