До петок, т.е. утре. Што избра?До кога беше рокот да се одлучиме кои предмети сме ги избрале?
Немај гајле за примање. Примаат околу 114 во државна, а уште 100 (или помалку, не ме фаќај за збор) во приватна квота. Секоја година квотите дури и се прошируваат. Во која квота ќе бидеш зависи од успехот на матура...фала за инфо. а може да ми кажете нешто, по колку примаат годишно , колку со државна и колку со приватна квота, и барем колку треба да е просекот во успехот или како се гледа, или нема врска успехот па се гледа матура ??:
Во книжарницата Англиски центар во Центар, патем да не сака некој да се префрли од втора група во било која друга група?Еј дечки а знае некој од каде треба да се купи тоа книгата за САЈ?
Nekoj da saka da se premestva od 3ta vo 6ta grupa? Ima takovv? ili nekoja smena so grupite kakva bilo
МУЛТИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!ili nekoj da saka smena na grupa od 6ta vo 3ta pisete
Мoжеш да бираш меѓу англиски, германски и француски. Не е предуслов да го имаш учено во средно, но пожелно е да имаш некакво знаење од јазиците што ќе ги одбереш (како прв и втор јазик), бидејќи не се почнува од азбуката во никој случај. ПоздравAјде неколку прашања.
Сакам да се запишам превод и толкување - англиски јазик.
Втор јазик се бира? Треба да ми биде учен во средно или да имам диплома за завршен курс? Не бива да изберам јазик кој го немам учено? Ако треба да биде учен во средно тогаш јас треба да изберам француски. Но и тој ми е само две години учен. И вториот јазик треба солидно да го знам, или се почнува негово изучување некаде од почеток.
Други изборни јазици има?
Ај и линк ако сака некој да ми даде од факултетот нешто да видам какви предмети има.
Се избираат два јазици а можеш да бираш помеѓу англиски, германски и француски. Би требало вториот јазик што ќе го земеш да го познаваш доста добро зошто ќе си имаш проблеми. Не се почнува од почеток.Aјде неколку прашања.
Сакам да се запишам превод и толкување - англиски јазик.
Втор јазик се бира? Треба да ми биде учен во средно или да имам диплома за завршен курс? Не бива да изберам јазик кој го немам учено? Ако треба да биде учен во средно тогаш јас треба да изберам француски. Но и тој ми е само две години учен. И вториот јазик треба солидно да го знам, или се почнува негово изучување некаде од почеток.
Други изборни јазици има?
Ај и линк ако сака некој да ми даде од факултетот нешто да видам какви предмети има.
Џабе и да ти влезат француски и шпански на крај во диплома, нема да можеш со тие јазици да работиш.Колку време се учат изборниве предмети? имаат врска со тие што се бираат во втора со кои се определуваш кои ке ти влезат во диплома?ми рекоа лингвистика дека било лесно и добар бил професорот али не знам уште еден кој ај помошјас сум на италијански али сакам на крај во диплома да ми влезе и француски или шпански, тоа во 2ра се бира?