- Член од
- 3 октомври 2011
- Мислења
- 170
- Поени од реакции
- 64
imam drugari i prijateli so bg pasos i cesto mi vikaat ajde i ti izvadi bg pasos.koga ke gi prasam sto treba da napravam za da izvadam bg pasos vikaat treba da idam i da kazam deka jas sum bugarin deka baba mi i dedo mi se bugari isto i tatko mi i majka mi.A sto ke mi e? Odgovaraat :ej pa ke kupis kola za poeftino ke mozes da ides kaj sakas i koga sakas niz eu .Jas ne sum bogat ,no bar za leb ne trpam se snaogam kako i site makedonci ,za kola sega vozam yugo i neznam koja e razlikata pomegu yugo 95 god i golf 3 95god. no znam deka ima razlika koj ja vozi jas vozam yugo kako cist makedonec koj znae koj e i sto e a golfot 3_ka skapan go vozi nekoj koj ne e bas siguren koj e dali e bugarin ili makedonec eden prijatel mi kaza vaka :vremeto pominuva nie stareeme zivotot treba da se zivee "kako demek mu bilo preku glava od siromastijava i od vozenje vo jugo" a jas mu go kazav ova :mene prvo me rodi majka makedonija pa potoa majka mi pa kazi mi ti kako bi ti bilo deteto tvoe da ti kaze tato siromav si ti ne te biva jas ke idam kaj komsiite da bidam nivno dete zosto tamu ke mi dadat samo edno lizavce poise nego ti ,na ova prijatelot nisto ne mi odgovori.Epa dobro be koga nekoj tvrdi deka e makedonec i ja saka makedonija i saka vo makedonija da ima podobar standard da zivee poubavo otkolku sega zosto go izbira toj nacin da izvadi bg pasos ,zosto ne se trudi vo drzavava nasava da imame eu pasos pa da ide kaj saka i red mnogu drugi raboti koi ke ni go podobrat i zivotot i standardot. CEKAM ODGOVOR NA PRASANJEVO?