Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат да цртам неможам.Ти кажав - ќе кењаат блгариве дека имаат малцинство тука ,без права...и ќе блокираат додека не им дадеш,јазик,знаме, слично ко со браќава...
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:01 AM ---

А во Блгарија па 1000 евра плата имаат:pos:Бегај ајде,држава со ромско мнозинство:pos:

И после шо ќе биде и тие ќе сакаат права мислиш да живеат во ОВаа катастрофална држава.

На кого бе ти курво курво една така беше изреката.................

Брат да цртам неможам.Ти кажав - ќе кењаат блгариве дека имаат малцинство тука ,без права...и ќе блокираат додека не им дадеш,јазик,знаме, слично ко со браќава...
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:01 AM ---

А во Блгарија па 1000 евра плата имаат:pos:Бегај ајде,држава со ромско мнозинство:pos:
Германија е прекрасно место каде што можеш добро да те платат од 2000 до 3000 евра. Тоа не е можно ако го покажеш Македонскиот пасош макар и по грешка. Бугарскиот пасош е ЕВРОПСКИ и можеш да пријавиш престој во БИЛО КОЈА ЕВРОПСКА ДРЖАВА. Треба уште по сликовито да ти нацртам?

А за малцинството и така го има и си постои. Па нели сме мултиетничка држава? Има место за сите!

Германија е прекрасно место каде што можеш добро да те платат од 2000 до 3000 евра. Тоа не е можно ако го покажеш Македонскиот пасош макар и по грешка. Бугарскиот пасош е ЕВРОПСКИ и можеш да пријавиш престој во БИЛО КОЈА ЕВРОПСКА ДРЖАВА.
Среќно:pos:
--- надополнето: Oct 7, 2011 10:06 AM ---
Само напрај ни услуга.Не кажувај дека си од МК.И така ќе се потпишеш дека си горд Блгарин:vozbud:

Па уште су ставил аватар со ликот на еден од најсветлите личности во Македонската историја.
Abe gi zabole kurot nego i likovi ko nego, Citro... itn itn za Cento i Makedonija.

It's all about the money. Sve drugo e mackane oci i udiranje vo gradi.

Ќе ги нарекувам најпогрдно дегените,зашто се ситни души, за ситна пара,без памет,кои не размисуваат што прават.Од таквите идиоти во блиска иднина, цел народ вклучувајќи те и тебе,ќе трпиме.Зашто?За 200-300 евра поефтино да купел кола.А глупакот не размислува што секоја година треба да тепа километри за да ја регистрира во блгарија.
Убаво им направија што ја забранија оваа глупост.

Батка извини ама јас гледам у ДИјалогов еден идиот, а тоа не сум јас.

МНогу ти се паушални и површни заклучоците. Јас на пример можам да имам канадски пасош, а имам доживотна карта за престој во Франција и користење на сите поволности од таа држава. Ама сигурно не сум предавник во твоите очи нели, оти Франција не е Бугарија.

ВО момент кога Европа се обединува , кога се прават обиди да се искоренат национализмите ти пласираш идеи на омраза и линч кон твои содржавјани оти земале нечиј друг пасош.

И баш ме интересира а и погоре те прашаа како ќе трпиме бе приајтеле???? Дај малку соземете се извадете тоа портокаловите очила, прошетајте, прочитајте, расудувајте со своја глава малку.

Имаш толку реални економски проблеми во твојата држава, милион луѓе ќе немаат леб да јадат, на пола територија западно од Групчин по албанските села, не стапнала македонска нога со години, а ТИ СЕ ЗАМАРАШ СО БГ ПАСОШ КОЈ ЗЕМАЛ.

Не ли ти се чини дека си изманипулиран, дека си заебан, дека си индоктриниран, дека е време да се разбудиш?

Само напрај ни услуга.Не кажувај дека си од МК.И така ќе се потпишеш дека си горд Блгарин:vozbud:
Добро, кога ќе аплицирате за пропагатор на форум, не се бара барем минимум образование и интелегенција?

Вака повеќе штета од корист правите...

Батка извини ама јас гледам у ДИјалогов еден идиот, а тоа не сум јас.

МНогу ти се паушални и површни заклучоците. Јас на пример можам да имам канадски пасош, а имам доживотна карта за престој во Франција и користење на сите поволности од таа држава. Ама сигурно не сум предавник во твоите очи нели, оти Франција не е Бугарија.

ВО момент кога Европа се обединува , кога се прават обиди да се искоренат национализмите ти пласираш идеи на омраза и линч кон твои содржавјани оти земале нечиј друг пасош.

И баш ме интересира а и погоре те прашаа како ќе трпиме бе приајтеле???? Дај малку соземете се извадете тоа портокаловите очила, прошетајте, прочитајте, расудувајте со своја глава малку.

Имаш толку реални економски проблеми во твојата држава, милион луѓе ќе немаат леб да јадат, на пола територија западно од Групчин по албанските села, не стапнала македонска нога со години, а ТИ СЕ ЗАМАРАШ СО БГ ПАСОШ КОЈ ЗЕМАЛ.

Не ли ти се чини дека си изманипулиран, дека си заебан, дека си индоктриниран, дека е време да се разбудиш?
Се имам објаснето во претходните коментари.

Тој има фобија од БУГАРСКИ ПАСОШ,се што гледа е бугарски пасош кога гледа женски гледа бугарски пасош,кога спие сонува бугарски пасош,кога јаде мисли дека јаде бугарски кашкавал,кога оди на интернет гледа бугарски пасош

Се имам објаснето во претходните коментари.

Објаснето? Грешка батка ти не умееш да објасниш. Ти умееш други работи.

Арно викаше баба ми бог да ја прости ЗА СЕ ТРЕБА 8-МО ОДДЕЛЕНИЕ.

Фала :pos:
Нормално дека не кажувам дека сум од МК, инаку би ме вратиле назад. :vozbud:
А најтрагично е што никој не те прашува од каде си им треба само работа!

Лелее што толку ве дрна муабетов бе?.Сакале или не,тоа е, блгарите ќе го искористат секој потпис ставен на наш за вадење на блгарски пасош , во своја полза.Сите вие што сте ставиле потпис дека сте блгари за добивање на пасош,според блгарската држава сте блгарско малцинство во МК без права.И покасно ќе ве искористат како топовско месо за да ви ја блокираат татковината во ЕУ и Нато,бидејќи нали немате јазик службено,немате знаме,немате школи....Едноставно за 200-300 евра ќар при купување на кола сте се откажале од МК,и сте и поткопале иднината на народот,приајтелите,фамилијата,вашите деца...
Ај татариве на форумов ги разбирам што се паничат,ама нашиве...грижа на совест,заебана работа:pos:

Фала :pos:
Нормално дека не кажувам дека сум од МК, инаку би ме вратиле назад. :vozbud:
А најтрагично е што никој не те прашува од каде си им треба само работа!

Није тачно.
Има да бидеш пречекан како цар. А и како нема да бидеш кога десетици (стотици???) лица земаат плата поради луѓето од Македонија.

Не само работа туку и женска по избор.
Притоа за навреда се смета ако одбиеш. Особено последното.. Јебига, менталитет :pos:
Лелее што толку ве дрна муабетов бе?.Сакале или не,тоа е, блгарите ќе го искористат секој потпис ставен на наш за вадење на блгарски пасош , во своја полза.
Не верувам дека можат да го искористат мојот потпис, бидејќи имам дадено и лажни податоци. Чисто колку да се знае дека не го правам сосема по своја волја.

Лелее што толку ве дрна муабетов бе?.Сакале или не,тоа е, блгарите ќе го искористат секој потпис ставен на наш за вадење на блгарски пасош , во своја полза.Сите вие што сте ставиле потпис дека сте блгари за добивање на пасош,според блгарската држава сте блгарско малцинство во МК без права.И покасно ќе ве искористат како топовско месо за да ви ја блокираат татковината во ЕУ и Нато,бидејќи нали немате јазик службено,немате знаме,немате школи....Едноставно за 200-300 евра ќар при купување на кола сте се откажале од МК,и сте и поткопале иднината на народот,приајтелите,фамилијата,вашите деца...
Ај татариве на форумов ги разбирам што се паничат,ама нашиве...грижа на совест,заебана работа:pos:

А да ти давам јас по 300 денари на ден, да престанеш да какаш?

Озбилно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom