Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Читајќи ве вас патријотите, вашата култура и елоквенција, вашиот раскошен интелект и логика, емигрирањето изгледа попримамливо од било кога...:icon_lol:
Незнам зошто сеуште се двоумиш...крпчето со лебче на еден стап и кинисај одма !!! Од вакви лингури што се прават паметни и што све им смета во земјава ми е преку тасета ...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ако мислите дека ќе останете вечно млади, ако децата ги раните со диви круши и ладна изворска вода, ако им загревате на дрва од блиската корија, ако не ви одат на чколија, ако ги пуштите да се влечкаат под кирија или додека влезат во пензија да заработат за една соба...пеки.

B

Black Guard

Гостин
Дали согласно законот поседување двојно државјанство е кривично дело?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не вадам од некој нерационални глупави принципиелности и покрај тоа што знам дека за неколку години ќе си каснувам од газот.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па ти почнуваш со дискусија со мене... тоа е.
Јас не живеам сама. Имам семејство и имам пријатели.
Никој од нас не умира од глад и не е голтар. Имаме доволно за пристоен живот.
И тие 2 месеци не ги поминав таму за да заработам, бев таму зошто има друга, многу поразлична причина за да бидам таму, која секако нема да ја објаснам тука. Морав да живеам таму тој период, и за да живеам, морав да работам. После си дојдов дома, каде што припаѓам.

Не знам од каде ти се информациите дека Австријците минималец им е 1000, од информации прва рака, знам дека не беше баш така.

Знаеш, мајка ми и Алцхајмер да ја има ќе ја сакам.
И Скопје нема многу, ама пак го сакам.
Не се спуштај на мое ниво, те молам, и не ме прозивај ако не сакаш да зборуваш.
За мене сите бугарофили се предавници, и така ќе остане.
Не се труди да ме разубедиш, нема да успее.
Девојче, не си ласкај дека те убедувам во нешто. Твоја работа. Но една форумска дебата во која читаме тешки глупости дека стандардот во Австрија е споредлив со оној во РМ и дека истиот се смета према цената на кутија цигари...треба да си стварно патријот за да кажеш нешто такво. Затоа молчи и не се бламирај, најдобронамерен совет. Уште непроодена земала книшка на владеачката партија и липала на говорите на премиерот...тажно...:(

Ниту твоите постови ќе разубедат некого да не земе пасош. Но со сигурност можам да ти кажам дека ако некој се двоуми и прочита некој твој пост или од цитро....тоа би пресудило во корист на земање бг пасош...:icon_lol:

Фактите се тие, младите бегаат масовно, никогаш тоа нема да се смени.

Еве ти линк од австрискиот сојуз на синдикати
http://www.oegb.at/servlet/ContentServer?pagename=OEGBZ/Page/OEGBZ_Index&n=OEGBZ_Suche.a&cid=1182957338210#

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Дали согласно законот поседување двојно државјанство е кривично дело?
Не не е. Можеш да имаш македонско плус друго. Но не во сите земји е така. Мојата конкретна пријателка која е родена во Австрија имаше двојно државјанство, подоцна Австријците донесоа закон со кој се прифаќа само едно.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Незнам зошто сеуште се двоумиш...крпчето со лебче на еден стап и кинисај одма !!! Од вакви лингури што се прават паметни и што све им смета во земјава ми е преку тасета ...
Чекам уште некој ваков пост, патријоцки, кој изобилува со клетви и неписмени навреди за да конечно се решам дека надеж нема тука и да си “кинисам“...:icon_lol:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Чекам уште некој ваков пост, патријоцки, кој изобилува со клетви и неписмени навреди за да конечно се решам дека надеж нема тука и да си “кинисам“...:icon_lol:
Haha brzo kje docekas takov post veruvaj mi. Portokalovite ocila se volsebni;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Девојче, не си ласкај дека те убедувам во нешто. Твоја работа. Но една форумска дебата во која читаме тешки глупости дека стандардот во Австрија е споредлив со оној во РМ и дека истиот се смета према цената на кутија цигари...треба да си стварно патријот за да кажеш нешто такво. Затоа молчи и не се бламирај, најдобронамерен совет. Уште непроодена земала книшка на владеачката партија и липала на говорите на премиерот...тажно...:(

Ниту твоите постови ќе разубедат некого да не земе пасош. Но со сигурност можам да ти кажам дека ако некој се двоуми и прочита некој твој пост или од цитро....тоа би пресудило во корист на земање бг пасош...:icon_lol:

Фактите се тие, младите бегаат масовно, никогаш тоа нема да се смени.

Еве ти линк од австрискиот сојуз на синдикати
http://www.oegb.at/servlet/ContentServer?pagename=OEGBZ/Page/OEGBZ_Index&n=OEGBZ_Suche.a&cid=1182957338210#
Воздржи се од навреди, форумот има свои правила.
Искрено, ако веќе навлегуваме во нечиј карактер, што не е темата, немам јас некое позитивно мислење за тебе, па не ти продавам м за бубрези, затоа што сметам дека можеби можам и да научам нешто од тебе. Немој ни да сонуваш дека си паметен или интересен - онолку колку што мислиш дека си.
Примерот со цигарите потенцирав дека беше мој личен, што мене ме засега во оваа секунда.

Ќе повторам, и ќе останам на тоа, додека не се најде некој што нема да трола толку.
За мене секој кој има пасош издаден од земја која ја негира Република Македонија, не го признава нејзиниот народ и нејзиниот јазик е предавник. Секој оној, што има пасош од земја која ја признава Република Македонија, нејзиниот народ и нејзиниот јазик, не е предавник. Следствено на тоа, секој кој има бугарски и грчки пасош за мене е предавник.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Веднаш, пријател, веднаш...

Ајде, на третиот пат ќе научиш...

;)
Од каде ти се па тебе нервите не знам. :)
--- надополнето: Oct 6, 2011 5:19 PM ---
А кој те лаже тебе дека во земјава има патриоти???

Првите бугараши знаеме каде се во една политичка партија собрани како лоботомирани пациенти и јавно се чукаат во гради а тајно со бугарскиот тераат бизнис ли,шетаат и.т.н
Јас имам членска ,,таму,, и немам бугарски пасош. Нема ниту да имам.
Познавам многу луѓе со размислувања како мене.
И да Љупчо е бугарофил, си влече со себе и други, добро утро.
Но не се сите такви, а иднината погоди на кого останува.

B

Black Guard

Гостин

А кој те лаже тебе дека во земјава има патриоти???

Првите бугараши знаеме каде се во една политичка партија собрани како лоботомирани пациенти и јавно се чукаат во гради а тајно со бугарскиот тераат бизнис ли,шетаат и.т.н

Ќе повторам, и ќе останам на тоа, додека не се најде некој што нема да трола толку.
За мене секој кој има пасош издаден од земја која ја негира Република Македонија, не го признава нејзиниот народ и нејзиниот јазик е предавник. Секој оној, што има пасош од земја која ја признава Република Македонија, нејзиниот народ и нејзиниот јазик, не е предавник. Следствено на тоа, секој кој има бугарски и грчки пасош за мене е предавник.
А тие што амнестираа воени злосторници мила....и тие се патриоти или мхх за нив ова горе не важи?

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Значи, Бог да чува и да брани од дежурниве пазачи на темава.
Секој што се јави да пише мислење поразлично од нивното, одма си добива решетање, онака фино, интелектуално као.
Бреееј, сфатете бе луѓе, на некого му е понижување да се пише Бугар/ка, срамота е дури и вака анонимно на форумот да терате контри за ова.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да не звучам перверзно, но секоја држава членка на ЕУ во овој момент de jure има потполно ист став спрема Македонија како Грција... Како што не именуваат Грците, така не именуваат Французите или Германците...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom