Незнам зашто вие Apple хејтерите толку пробувате да ја извртите вистината, очигледно боли
Постојано се докажувате колку е боље Андроид, и т.н.
Не е ова лично до некој само ме нервира што не признавате дека iPhone-от владее во моментов, можеби не е најдобар според вас, но владее е тоа е факт, и секое следно ѓубре што ќе го извади Apple ќе биде само повеќе посакувано од претходното. Исто ко што сите ние (бар 95%) се палиме на секој нов Windows така станува и со iPhone-от во пазарот за мобилни телефони. Едноставно држи монопол (на некој начин), пошто нема (баш) конкуренција. Тоа е тоа. Можеме да вадиме графикони и испитувања и секоја ќе покаже различно, пошто се базира на разлини испитувања и е правена врз различни луѓе и од различни луѓе за нечија (маркетингшка) потреба.
ПРИЗНАВАМ дека во Македонија Андроидот е попопуларен т.е. повеќе луѓе го имаат, но тоа е највеќе поради една причина: ФИНАНСИИ. 60% од моите пријатели имаат iPhone, 30% некој андроид и 10% некој друг. Но 9 од 10 што имаат ХТЦ или Самсунг или некој друг Андроид во секој момент би го смениле за iPhone. Сигурен сум дека насекаде е така, освен пар луѓе кои се се држат до Андроид, како што има луѓе што имаат Линукс кога сите други имаат Windows. Но тоа е, секој со својата желба и потреби.
И тука ќе завршам на оваа Андроид VS iPhone офтопик тема, со цел да се вратиме на новиот iPhone 4S и некогите добри и лоши страни...
П.С. Исто ве молам не мешајте iOS 5 како Оперативен систем и iPhone 4S како телефон, пошто сите ние што имаме 4ка одкако ќе биде достапен iOS5 95% од стварите што ги видовте вчера ќе ги имаме и на стариот модел, така да нотификациите не е нешто што ќе го има
само на 4S и т.н.
--- надополнето: Oct 5, 2011 7:25 PM ---
А не како што може да се костумизира (и овај ебате) андроидот неможе никој. Да не спомнувам што доаѓа Андроид 4.0 што според видеото што го гледав е ЛУДИЛО. Уствари што се бунам јас за Андроид стварно незнам кога за 2 недели ќе бидам горд сопственик на WP7
Сподели искуство од WP7, тоа немам пробано до сега, така да неможам да коментирам за него, се надевам дека ќе биде достојна конкуренција