епа за да имаш лична карта ти треба и бугарско државјанство ... Шо значи исто ти доаѓа ...А нели некаде за работа бараат само лична карта (во случајов бугарска)..или исто ќе му дое?
не сватив, само за 2011 год се издадени 11 000 државјанства? ?Еве и малце статистика. До този момент БГ за 2011 година е дала 11 441 нови државjaнства, от нив на от РМ - 5 533, Молдавиja - 1593.
Одбити са 4514. За 10 години дадено е државjaнство вкупно на 68 539 луге, а апликантите са 127 006.
За тези 10- години от:
Македониja-35808
Молдавиja - 18 646
Србиja – 3 318
Русиja – 2 733
Украjна – 2 526
Израел – 2 081
Албаниja – 1128
http://dnes.dir.bg/news/balgarsko-grazhdanstvo-9554378?nt=9
Да само за 2011 до Септември са вкупно 11 441 државjaнства.не сватив, само за 2011 год се издадени 11 000 државјанства? ?
нема шанси, немаат толку објавено на страната нивна
Не е многу многу верно. Лична карта се дава и на тези,кои живеjaт времено во Бугариja, но не са бугарски државjaнини.епа за да имаш лична карта ти треба и бугарско државјанство ... Шо значи исто ти доаѓа ...
Да да. ... Колку шо знам и во таа ситуација се зима само документ за привремен престојНе е многу многу верно. Лична карта се дава и на тези,кои живеjaт времено во Бугариja, но не са бугарски државjaнини.
Давајте им, бре. Јас немам ништо против.Ајде да го поставиме вака прашањето дали сте за Бугарите кои сакаат да бидат Македонци да им даваме Македонски пасоши .
.
Don't like Bulgarian Passport? Don't get one.Јас имам против бугарски пасоши, и тоа многу против.
А против Грчки пасош? Знаеш дека Грчки пасош се добива со малку повеќе пари и помалку други услови. 10.000 пари само.И онака Бугарите тврдат дека сме един народ две држави.
Јас не се чувствувам како Татарка, ни Булгарка....... Јас сум Македонка. Кога Бугарија ќе признае постоење на Македонски народ и Македонски јазик, нема да имам против.
Како што немам против австриски, германски, италијански пасоши. Бугарите ни го оспоруваат идентитетот.
Ете затоа имам против.
Па, некако не протестирам и не колам луѓе кои вадат пасоши?Ете до кај оди муабетот.
Don't like Bulgarian Passport? Don't get one.
Don't like your rights taken away? Don't take away someone else's.
А против Грчки пасош? Знаеш дека Грчки пасош се добива со малку повеќе пари и помалку други услови. 10.000 пари само.