Боатенг ми беше разочарување на денот. Не знам што мисли човекон ама оноа денес што го правеше не е игра. Играта беше привинцијалска и лоша и многу ми е жал што имаме таква црта, ама така е.
Првиот гол беше нужно зло, ќе се десеше вака или онака, пошто пичкарскиот фудбал воглавно се казнува, а Бонера беше таму чисто колку да имаме дежурен кривец.
Вториот гол беше колку да види светот дека Абиати е камен од голман и све у пичка да му ебам на тој што го држи во Милан 13 години веќе.
Позитивна страна е што има пауза две недели и ќе има време за консолидација, ако имаше коло наредна недела губевме бодови милион посто
+ 1000
Кажав и јас исто претходно, тоа што го видовме лани од Абијати е неговиот максимум. Не ми се верува како го испуштивме Лорис, пред 2-3 години пред потпис беше со нас и на крај се откажаа, нешто слично како со Сисоко, само тој имаше расипани заби

а за овој не дадоа образложение или па не ми текнува.
За поразов, тоа е тоа, филозофијата на Алегри: тимот што победува не се менува.. точно се турија од победи
Па мора да научи да ги ротира играчите, си испоебаа мајката од тоа негово заборавање да направи некоја промена. Колку само се изнервирав што не сакаше да го замени Неста, па гледа дека не може човекот да оди како што треба, поткривнува со една нога оди, и не го вади чека од него сам да побара да биде заменет. Не знае ама ич да ги чува фудбалерите, исто ми текнува лани кога го играше Силва против Ајакс мислам дека беше во ЛШ тотално непотребен натпревар и нормално се повреди човекот па отсуствуше за некој важен натпревар не ми текнува моментално. Муабетот ми е јасен, неможе на секоја утакмица играчите да изиграат исто, на ниво, толку е им е максимумот, посебно не ако пред тоа играле и во ЛШ а и пред тоа исто биле во првиот состав во лигашка утакмица, и така натака (на назад)... Вечерва Милан имаше само одбрана и само одбрана, средината не постоеше,
а нападот се враќаше назад да организира некаква игра..* Не би да коментирал поединечно за играчите, само ќе спомнам дека само Силва ми остави впечаток како и секогаш, и Ван Бомел се поправил од тоа што го прикажуваше во претходните утакмици.
Anyway, guess who was the man of the match ? Башка тоа и ни попушташе

Иначе, до мене беше или стварно намерно го шутна слободниот директно во рацете на Абијати ?
.
* Познато од некаде