Прв пост на форумов. Поздрав до сите навивачи на Вардар. За жал, според терминологијата на претходниот дечко - и јас сум само симпатизер на Вардар. Според ова што го гледам годинава, сега е вистинско време човек да се врати на стадион. Последниот натпревар на кој што сум бил беше против Спарта Прага, ако ме служи добро памтењето. Денешниот тим на Вардар, овие имиња ветуваат. Базата е супер, сега само нијанси се потребни во поглед на појачувања наредниве години. Васоски, Вајс, Оса, Ранѓеловиќ, Грозданоски, Лико, Петров, Ивановски - повеќе од солидно. Во однос на првенствово, радува што се издвојуваат повеќе тимови. Квалитетот е очигледно добар кај скопската тројка (Вардар, Металург, Работнички), одлично е да има и добра Шкендија. Очекувам и Пелистер да се врати во прва лига, да фати чекор со останативе. Еден куриозитет, незнам дали некој има приметено - во однос на екс-југословенските тимови, Работнички е 5-ти веднаш позади поранешната голема четворка на официјалната ранкинг листа на клубови на УЕФА. Се земаат предвид само резултатите во Европа, во последните 5 сезони. Ваљда ова е некој показател за квалитетот на македонското првенство. Што се однесува до тетовецов што провоцира - патетично. Кој стасал до патарина и кој бил вратен? Кој влегол на стадион, успешно се измешал со масата, седел, молчел и не дозволил да биде препознаен од другите? Стварно имаш квалитети како ретко кој тука. Според паметов или си дете до 10 години или албанец, трето нема. Извинување до децата до 10 години, не требаше така.
Незнам како на некој воопшто му текнало да се споредува со Комити. Комити се едно, овие на Шкендија се ништо. Обична патетична реакција на тоа што е подобро. Балисти? Самото име е провокација - го ставиле зошто на останатите немало да им се свиѓа. Не го сакале македонското знаме, го симињаат од јарболи и го газат - го прават тоа пошто на другите нема да им се свиѓа. Као мали деца што сакаат да привлечат внимание. А она што е убедливо најпатетично од све - мора да скандираат на македонски ако сакаат било кој во државата да ги разбере. Што се однесува до Комити, не гледам дека некој се замара со овие работи - затоа ќе останат поголеми од другите. Поздрав до сите.