Плескавици како од сендвичарите

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 март 2010
Мислења
667
Поени од реакции
477
Како го прават меленото месо во сендвичарите што е толку вкусно и гумено, дали му ставаат нешто во место како вода, сода биакрбона или јајца, ако знај некој нека напиши рецепт

Како го прават меленото месо во сендвичарите што е толку вкусно и гумено, дали му ставаат нешто во место како вода, сода биакрбона или јајца, ако знај некој нека напиши рецепт

Сакаш да правиш сендвачара? Ако ти е за дома, прај си го домашно иако не изгледаат така "убаво" повкусни се и поздрави се како такви.Мене секогаш дома како растурени ми испаѓаат ама па знам дека јадам нешто здраво и без додатоци :)

како јас правам плескавици:
350гр. мелено месо ( свинско мешано со јунешко )
1-2 јајца ( зависи од големината )
Кромид
Магдонос
Соја
Зачини ( вегета, сол, црн пипер, и малце чили )

сето тоа го умесиш убаво,и правиш мали топчиња ( кои се увалкуваат во брашно ) кои после ги правиш во форма на плескавица :)

тоа е тоа :)

пс: сојата се става во врела вода, и се цади па се додава во месото :)

Нема рецепт за тоа, дома кога правиш ќофтиња ги правиш на шпорет, кога се прават на скара добиваат и мирис и вкус и се многу повкусни од домашните.:)

како јас правам плескавици:
350гр. мелено месо ( свинско мешано со јунешко )
1-2 јајца ( зависи од големината )
Кромид
Магдонос
Соја
Зачини ( вегета, сол, црн пипер, и малце чили )

сето тоа го умесиш убаво,и правиш мали топчиња ( кои се увалкуваат во брашно ) кои после ги правиш во форма на плескавица :)

тоа е тоа :)

пс: сојата се става во врела вода, и се цади па се додава во месото :)

Истиот рецепт, плус лук во прав. :))

Ми се пријаде од темавааа, дајте некоја плескавица наваму :D

Истиот рецепт, плус лук во прав. :))

не преферирам лук во јадења, особено кога јас готвам :)
сепак, секој си има свој специфичен вкус :)

Ми се пријаде од темавааа, дајте некоја плескавица наваму :D

исто и мене :vozbud:

КолеДмен, кога ќе правиш плескавици - да не викаш! Не џабе да ти кажуваме рецептите :P

пс: Од фала не се живее :D 'kidding

ke viknam ne e problem ako ne ti e daleku bitola, samo da gi napram socni i gumeni kako od sendivacara oti ovie domasnive mi dosadija

ke viknam ne e problem ako ne ti e daleku bitola, samo da gi napram socni i gumeni kako od sendivacara oti ovie domasnive mi dosadija

2hg74v9.jpg

Абе пробај шо е ПЛЕСКАВИЦА, па после вели дека е најдобра плескавицата од сендвичарите, мешана со коњ од шутка и соја.
Појди во Македонска Куќа, има да се изнајадиш не дека не е мешана со соја и други работи али барем е вкусна и не е како ти е од сендвичарите и фаст фудовите правена на тостер:)

Чекај сакаш да ги напраиш сочни и ГУМЕНИ плескавиците?

А тоа “ГУМЕНА“ е затоа што е препечена, и затоа што претходно била мувлосана. Работев во една сендвичара, нема да кажам која, добро позната е низ скопје, и кога имаше плескавица мувлоснаа зелена целосно ја стававме на скара, не ја гребевме воопшто и ќе се испечеше едно 40 минути и имаш “гумена плескавица“ и нормално симптоми на болки во стомакот и ред други работи. искрено бев против тоа, но платата ми зависеше од тоа дали ја ќе продавам тоа што го нуди газдата или не, па мораше да се случува тоа.

Сакаш да правиш сендвачара? Ако ти е за дома, прај си го домашно иако не изгледаат така "убаво" повкусни се и поздрави се како такви.Мене секогаш дома како растурени ми испаѓаат ама па знам дека јадам нешто здраво и без додатоци :)
Епа како сакаш да ти испаднат кога ставаш чисто месо :)

Кај мене татко ми ги прави секогаш, сам си одбира што месо да му дадат во месара(не го купува она готовоно мелено „месо“), и можам да кажам дека поубава плескавица никаде немам јадено.

А тоа “ГУМЕНА“ е затоа што е препечена, и затоа што претходно била мувлосана. Работев во една сендвичара, нема да кажам која, добро позната е низ скопје, и кога имаше плескавица мувлоснаа зелена целосно ја стававме на скара, не ја гребевме воопшто и ќе се испечеше едно 40 минути и имаш “гумена плескавица“ и нормално симптоми на болки во стомакот и ред други работи. искрено бев против тоа, но платата ми зависеше од тоа дали ја ќе продавам тоа што го нуди газдата или не, па мораше да се случува тоа.
во седмица?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom