Страшниот Суд

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Tolku od vasata kultura,za zal.
Ke gi ispocituvam zborovite na eden Mudrec.Veli: "Dve raboti se daleku od pametta. Da zamolcis koga ti se zboruva i da zboruvas koga ti se molci."
--- надополнето: Sep 29, 2011 8:17 PM ---

PS: OK E,SE E OK.
Какво прашање постави, таков одговор доби. Ти направив услуга, па од сега понатаму ќе поставуваш подобри прашања, и генерално ќе бидеш подобра личност.

Кажи благодарам...

Stavrogan. Nasite dela svedocat za nas koi sme i kakvi sme. Ti si znaes i sekoj koj sto cita. Jas znam znaes i ti so kakva namera i zosto ti postaviv takvo prasanje... neise. Ako tebe ne ti e sram,mozes sto sakas da pisuvas. Odnesuvanjeto moe ne se sostoi samo vo eden post,jas mnogu sum pisuval ne sum navreduval.

Stavrogan. Nasite dela svedocat za nas koi sme i kakvi sme. Ti si znaes i sekoj koj sto cita. Jas znam znaes i ti so kakva namera i zosto ti postaviv takvo prasanje... neise. Ako tebe ne ti e sram,mozes sto sakas da pisuvas. Odnesuvanjeto moe ne se sostoi samo vo eden post,jas mnogu sum pisuval ne sum navreduval.

Види, јас не ти водам евиденција што и како си пишувал. Прашањето беше злонамерно и навредливо, и за него доби по муцка. Следниот пат, ќе одбереш подобар пример.

Нели ти направив услуга?

Овде ќе ја прекинам дискусијата со тебе, досадно ми е.

Stavrogin,taka ti mislis deka jas dobiv po mucka. Koga bi imal posirok vidik,bi primetil deka modrica imas po okoto.
Prasanjeto koe go postaviv bese postaveno samo da vidis deka ne se odgovara na na nekoe prasanje cisto so da i ne bez objasnuvanje. Nitu te znam nitu poznavam za da kazam tolku odlicno deka si peder,ottuka se gleda namerata na moeto prasanje.
Samo,te razbiram. Koga covek vo nevolja se naogja,so rakata se fakja i za vrv od mec naostren. Koga vo ocaj covek ke padne,jazikot go pruzi kako koga macka od kuce napadnata vo tesnec ke se nafrli. Se' te razbiram drugar,ne grizi se.

Se' te razbiram drugar,ne grizi se.

Благодарам за разбирањето, и ја користам оваа прилика да им заблагодарам на Амон Ра, Маниту, Јахве, Алах и сите знајни и незнајни богови, што не ми си другар...

;)

Ууууу овде многу озбилно станало брее... И што сега пак педерите ви се криви? :)

Ти ова виц ни кажуваш? Ти не си навредил? Па ете еден пост пред тоа го направи тоа. А да не спомнува на колку пати ги квалификуваш атеистите со секакви имиња. Куранот ли те учи така или е само домашна некултура?

I treba da im bides blagodaren. Srodnik za tebe bi bil onoj koj bi vozvratil na psovkite tvoi. Za kriva noga treba kriv cevel.

Добро мора ли секогаш рзличните мислења да завршуваат со навреди?Аман веке, темата беше страшен суд, а не кој кого пострашно ке го навреди!

Добро мора ли секогаш рзличните мислења да завршуваат со навреди?Аман веке, темата беше страшен суд, а не кој кого пострашно ке го навреди!

Nekoi prasuvaat za da ne dobijat odgovor. Ako im odgovoris tesko si tebe. Jas ne veruvav a i seuste ne veruvam deka tuka do tolku lugeto ne mozat da svatat.
Jas koga go postaviv prasanjeto: "Dali domasnite kaj nego znaat deka e homosexualec" go postaviv samo da mu kazam deka bez objasnuvanje,samo so da ili ne,ne se odgovara na sekoe prasanje a nemu mu go postaviv bidejki pretpostavuvav deka ne e toa. Prasanjeto koe go postaviv za homosexualec lesno e da odgovori ama nemu mu go postaviv bidejki pretpostavuvav deka ne e. Samo ete,tolkavav e kapacitetot a voedno i zelbata za navreduvanja.

Не знам дали е подарок, меѓутоа и да е, јас не го побарав. Така да, апсолутно мое право е да го отфрлам, и никој нема право да ме осуди заради тоа. Сите религии го осудуваат самоубиството. Потполно е нејасно зошто. Еве, јас се будам во овој свет, не ми се допаѓа, и само му ја враќам влезницата на Бог назад, не ми се игра играта.

Зошто е тоа грев?

Јас самоубиството не го гледам како грев, го гледам повеќе од аспект на немање муда да се соочиш со она што си или со она што те чека, никогаш правилата божји не ги гледам онакак како што се претставени во светите книги, си ги тумачам од моја гледна точка, барем тука нема ограничувања, не треба да си премногу паметен или речит за да го видиш другото јас во мислата нели? или да извлечеш малку помудар одговор од нешто што било пишано и толкувано пред 2 милиона години, сега на ред е малку по бистра генерација па може да си дозволи и ново толкување на нештата, сите работи се суштински менливи, коренот е тој, но од истиот може да произлезе и калемено растение нели ?

Nekoi prasuvaat za da ne dobijat odgovor. Ako im odgovoris tesko si tebe. Jas ne veruvav a i seuste ne veruvam deka tuka do tolku lugeto ne mozat da svatat.
Jas koga go postaviv prasanjeto: "Dali domasnite kaj nego znaat deka e homosexualec" go postaviv samo da mu kazam deka bez objasnuvanje,samo so da ili ne,ne se odgovara na sekoe prasanje a nemu mu go postaviv bidejki pretpostavuvav deka ne e toa. Prasanjeto koe go postaviv za homosexualec lesno e da odgovori ama nemu mu go postaviv bidejki pretpostavuvav deka ne e. Samo ete,tolkavav e kapacitetot a voedno i zelbata za navreduvanja.
Од кога сум на форумов имам налетано на неколку твои постови и сега и јас најпросто што можам ќе ти објаснам што е проблемот со тебе. Твоите километарски постови се суштински... празни. Ти твоите аргументи ги градиш врз основа на прераскажани приказни, скоро секој твој пост има по некоја парабола, анегдота, аналогија. На тој начин Соул-оф-Спејс НЕ се води дискусија со возрасни!

Пример дискутираме на одредена тема поврзана со религијата, јас концизно ги објаснувам моите аргументи а ти ми реплицираш "Некогаш одамна си биле Јусуф и Хамдо, кои живееле во една мала куќичка на еден мал остров..."

Јас самоубиството не го гледам како грев, го гледам повеќе од аспект на немање муда да се соочиш со она што си или со она што те чека, никогаш правилата божји не ги гледам онакак како што се претставени во светите книги, си ги тумачам од моја гледна точка, барем тука нема ограничувања, не треба да си премногу паметен или речит за да го видиш другото јас во мислата нели? или да извлечеш малку помудар одговор од нешто што било пишано и толкувано пред 2 милиона години, сега на ред е малку по бистра генерација па може да си дозволи и ново толкување на нештата, сите работи се суштински менливи, коренот е тој, но од истиот може да произлезе и калемено растение нели ?

Девојко, јас не заговарав самоубиство, само коментирав во врска со страшниот суд. Што се однесува на твоите толкувања на "светите книги", морам да те предупредам дека толкувањето е од Рогатиот. Нема толкувања. Ако си припадник на некоја религија, се држиш до духот и словото на одреден спис, и толку. Не може кој како сака да толкува.

Девојко, јас не заговарав самоубиство, само коментирав во врска со страшниот суд. Што се однесува на твоите толкувања на "светите книги", морам да те предупредам дека толкувањето е од Рогатиот. Нема толкувања. Ако си припадник на некоја религија, се држиш до духот и словото на одреден спис, и толку. Не може кој како сака да толкува.

Ок е значи и ја ке го јадам на страшниот суд на судниот ден затоа што како сакам така си толкувам, е само што едно нешто е поразлично кај мене тоа е што за мене нема нешто што би било „страшно“ за да се испострашам, па можеби затоа си терам како што ме учи паметот. Кој страшен суд бре, какви ми ти црни изданија на афтер смрт сценарија, затвараш очи и чао пријатно нит ќе те види некој нит ти ќе видиш нешто, дур си тука глеј да се изнаживееш.. има една мудра мисла вели „од кога ќе се спуштат завесите веќе ништо не е важно“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom