- Член од
- 11 август 2011
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 169
Бааа многу ја тупате..
Причина за живеење: наоѓање одговор на прашањето „зошто постојам?“
Причина за живеење: наоѓање одговор на прашањето „зошто постојам?“
Ние го измисливме и спејс шатл-от, па пак коа ти се моча надвор, прва ствар што бараш е ДРВО.Озбилен си?
Споредуваш закржлавени физиолошки потреби и човечка комплексност?
Крај краева, ние, луѓето го измисливме клозетот...
Не песовите, не кравите...тие сеуште серат и мочаат насекаде.
Животински инстинкти кои кај нас изумираат, на кои ние се помалку се потпираме.Ние го измисливме и спејс шатл-от, па пак коа ти се моча надвор, прва ствар што бараш е ДРВО.
Мочаш на дрво.
Како ебан пес.
Не е битно колкаво е, и гранче да е, битно на него да мочаш.
Разбираш? Закржлавени животински инстинкти.
Ако више ги кењаш кравите, размисли малце кој е по продуктивен на земјава.
И од кого планетава има повеќе корист.
Кравите, за разлика од нас, еволуираните луѓе, се цицачи, и се понашаат како цицачи. Ти текнуе. Профи. Doin' their thang.
Ние? Се родивме како цицачи и дееволуиравме во вирус.
Населуваш територија, и пази, не живееш во хармонија со истата, туку и ги цедиш ресурсите до крај, како ебан паразит, па продужуеш даље.
Да не го дрвам сеа колку само не сме излегле она што било планирано за нас, муабетот ми е, во базата, во јадрото на нашето суштествување ние сме животни. Можам уште 15 примери да ти наведам за нашата вкоренета "примитивност" ама мислам дека примерот со мочањето на дрвце по афтоматизам ти доловува доволно колку само сме по слични на животните од што мислиме.
Животински инстинкти кои кај нас изумираат, на кои ние се помалку се потпираме.
Човекот за разлика од животните има доволно комплексен мозок за разумно да рассудува дали ќе моча на дрво или ќе иде у веце у кафич.
Кравите продуктивни?!
Чисто информативно, гомната на кравите се еден од најголемите убијци на озонот.
Точно, ги цицаме ресурсите.
Пребрзо, затоа што не има премногу.
Знаеш зошто не има премногу?
Затоа што напреднавме доволно за да успееме да надвладееме и болест и триста други тракатанци.
Кучињата умираат од беснило, ти нема да умреш затоа што човекот ја измисли вакцината.
Затоа секојдневно изумираат стотици животински видови, за разлика од нас.
We persist, ти текнуе?
Исто ко да речеш дека флип флоп и процесор се иста ствар....
Ne mi e poentata deka lugjeto i zivotnite se naogjaat na isto kvalitativno ramniste, tuku deka za site zivi organizmi trgnuvajki od ednokletocen organizam pa se do Homo sapiens vazat edni isti mehanizmi i principi, a toa se prezivuvanje (baranje zadovolstvo i izbegnuvanje na bolka), adaptacija (aktivno menuvanje na okolinata i pasivno adaptiranje t.e prifakanje na istata) i sledstveno na ova razmnozuvanje i deka baranjeto na odgovor na prasanjeto KOJA E PRICINA ZA ZIVEENJETO ??? sekako nuzno treba da se bara vnatre ovie univerzalni ramki.Малата единка не ни треба да го наруши системот.
Малата единка треба да се интегрира себеси во системот без да ги промени своите карактеристики, дури и како канцер.
Возможно е, дури и кога сите на неа ќе фрлаат со копја и камења.
Мојот говор не е мотивирачки, туку едноставна интерпретација на она на кое за жал не обрнуваме внимание, а последиците и самиот ти ги спомна неколку пати.
--- надополнето: Sep 27, 2011 5:19 PM ---
Види, можеш колку сакаш да ги паралелизираш луѓето и животните, ако се чувствуваш дека еден пес е достоен да се рамни со тебе, ако сите тие споредни активности за тебе се баналии, и не укажуваат на битие кое се издигнало над другите, на овој или на оној начин, поради оваа или онаа причина, тогаш зошто
на форумов пишуваш токму ти, а не твојот пес?
Многу долго пред црквата луѓето знаеа, и се диференцираа себеси од останатите земски животинки.
Атињаните беа пред црквата...и многу други.
Луѓето можеби и немаат душа, но како битија се премногу сложени за да бидат споредени со песови и мачки.
А искрено, кога седам дома и думам Ајнштајнова релативистика, тоа искрено ме вреѓа.
Една слика треба да вреди илјада зборови?Сериозно очекував поголема креативност ...
На куче можам да му објаснам дека на детено треба да му се даде леб да јаде, а не да се научи интеграли да решава, тебе неможам.Една слика треба да вреди илјада зборови?Сериозно очекував поголема креативност ...
Единственото што е заедничко помеѓу животното и детево на сликава е желбата за преживување.
Детево можеш да го научиш да решава интеграли, кучето ќе го научиш једино да не ти ја моча фотељата.
Генерално, човекот е способен за повеќе, кучето не може да напредува, да се надоградува.
Тоа е поентата на комплекноста која на оваа планета ја има само човекот.
Друг убаво ти објасни дека неможеш да одлучиш, да рассудиш за тоа дали ти се моча или не. Ти се моча и крај. Ти се моча толку па не бираш многу каде ќе се лесниш. Ако видиш добра грмушка, you let it flow. Кога седиш на шоља и те фрчи запек, не си баш во состојба да му заповедаш на твоето тело да ја ослободи грмотевицата. Не пеер. Се мачиш. Стенкаш.Животински инстинкти кои кај нас изумираат, на кои ние се помалку се потпираме.
Човекот за разлика од животните има доволно комплексен мозок за разумно да рассудува дали ќе моча на дрво или ќе иде у веце у кафич.
ги цицаме ресурсите.
Затоа што напреднавме доволно за да успееме да надвладееме и болест и триста други тракатанци.
Кучињата умираат од беснило, ти нема да умреш затоа што човекот ја измисли вакцината.
We persist, ти текнуе?
The little wonders in life.На куче можам да му објаснам дека на детено треба да му се даде леб да јаде, а не да се научи интеграли да решава, тебе неможам.
Изглеа многу сум комплексен пеер.
Let's do it simple, doggy style ^.^
Ајде гледај ја комплексноста на човекот од малце по прагматични причини ^.^
Дали тој ексклузивен само нам поклонет дар од небесата наречен "Слободен Избор" не прави ултимативно по Добри? По напредни? Are we mammals or are we a virus, agent Smith?
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:51 PM ---
Fuckyouyoudumpieceofhomosapiens
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:51 PM ---
Пардон, мачката ми помина на тастатура -.-
Никад нема да ги напуштиме животинските корени. ← точкаThe little wonders in life.
How adorable.
Детето да јаде лепче
Ти озбилно сакаш цел живот да ти е сведен на јадам/серам/спијам/ебам-ради-репродукција ?
Бидејќи, животинскиот свет е basically тоа.
Гледај ја комплексноста исклучиво од практична перспектива.
Да ја немавме, немаше да знаеме за нуклеарната енергија, ако почнеме да филозофираме бомби ова-она, веројатно ќе дојдеме до заклучок дека треба да ги затвориме сите реактори...
Дарот.Не ни знаеме дали е дар.Еволуцијата doesn't just happen.
Не прави понапредни.Дури и духовно, сега кога духовноста се фузира со природните науки.
Што е страшно тоа што сме ги напуштиле животинските корени?
Се осеќаш неприродно?
Kaко единка која постепено еволуирала од животински вид, нормално е дека во нашиот склоп ќе има остатоци од некое заборавено доба.Друг убаво ти објасни дека неможеш да одлучиш, да рассудиш за тоа дали ти се моча или не. Ти се моча и крај. Ти се моча толку па не бираш многу каде ќе се лесниш. Ако видиш добра грмушка, you let it flow. Кога седиш на шоља и те фрчи запек, не си баш во состојба да му заповедаш на твоето тело да ја ослободи грмотевицата. Не пеер. Се мачиш. Стенкаш.
Тоа ти е како парафраза дека тешко ни оди тоа да се ослободиме од животинското во нас. Инстинктите, афектите, онаа природна состојба на духовен регрес. Имам импресија дека не, не ни е у природа да ја бараме причината на некој повисок степен од анималистичкиот. Еве, со анималистички речник да доловиме.
Кога си помал, за да ебеш треба да ги сереш од мавање соучениците. И да пушиш у WC. Да, имаш избор, but i, personally, was always with the bullys, coz the chicks were with the bullies and i was wise enough to be cheap about it.
После тоа, читај ти Кафка колку сакаш, пали се на Орвел или Шопенхауер...пак на плажа ќе сркаш масовна ерекција кога ќе помине некое даде бикинесто. Одлуката во тој момент која, само по случајност ќе те одвои од кучето, е таа дали си у спидоси или у некои покамелеонски шорцеви. Кучето тој луксуз го нема. На голо се дрви.
Љубов воопшто да не спомнуваме како аргумент. On that topic, all outerworldly shit hits the bucket. Not the fan. The bucket.
Еднаш ти пишав дека конците на твојот интелектуален скелет се палеолитски, дивјачки, инстинктивни...и на луѓето најкомотно им е да егзистираат задоволувајќи го дивјачкото во нив.
Кучето прави инцест, оргии...се мава со ист пол, се лиже у амбис....за 2-30 години истите работи ќе бидат легални, демократски и широко распространети, mind my words.
Регрес пеер? Или реалност дека from the shit we came, to the shit we are headed.
Поарно од беснило да умрам отколку да дочекам ден кога ќе ја намалат границата за сексуална достапност на...7....години.
И најважно од се, имаме способност да го изразиме сето тоа.Никад нема да ги напуштиме животинските корени. ← точка
За к*р ќеиф иаме свест и можност за абстрактна мисла. Пак сме говеда животински.
Човечките битија се животни.Животински инстинкти кои кај нас изумираат, на кои ние се помалку се потпираме.
Кравите продуктивни?!
Чисто информативно, гомната на кравите се еден од најголемите убијци на озонот.
Точно, ги цицаме ресурсите.
We persist, ти текнуе?
Исто ко да речеш дека флип флоп и процесор се иста ствар....