Пописот 2011 и верска припадност

• Креатор на темата Креатор на темата Атеист
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе се изјасните за својата вероисповед

• Да

Гласови: 110 85,9%
  • Не

Гласови: 18 14,1%

• Вкупно гласачи
    128
Статус
Затворена за нови мислења.
Пази атеисти почнуваат тука да се развиваат речиси последнава деценија во македонија , на пописот нема што да бараме кој колку ќе биди и што ќе биди ... најголемите грешки се правеле тогаш кога била вашата социјализација правилното едуцирање ( зборувам за атеистите ) да не веруваш тоа е нешто безчуствителност безнадежност и мн мн други работи да не навлегувам , сеа последиците се многу јасни а најголеми виновници се нивните или самите родители не успеале да ги упатат поради нивните Х или У болни паразити што ги имале во текокот на таа социјализација од нивниот живот :eek: болно нели !?
Да си христијанин е чест и гордост:) ... па затоа и ќе се пишам на пописот како православен христијанин и што е најважно македонец .

Не е глупо ако имаш религија , не е глупо ако ја почитуваш секоја друга религија , глупо е во последнава деценија да се правиш насила АТЕИСТ хипнотизирајќи други невини луѓе кои само не го знаат вистинскиот пат ... жал ми е што за џабе ќе се трудите да бидете повеќе оти будалиот касно се раѓа ама и брзо умира .

Ти си мислиш ако си христијанин (каков и да си) со тоа автоматски си спасен од вечните маки и страданија во адот?
Мислиш дека во Писмото, Бог заповедал некому на некаков попис да се пишува вака или онака?
Не.
Но затоа има многу други заповеди, ако работиш во сабота на пример, портите на пеколот ќе се затворат зад твојот грб.
Никаде Бог не бара да почитуваш други религии. Тоа е атеистичка измислица во обид да се намали благотворното дејство на религиите.

Иако си христијанин, не би ти препорачал читање на Библијата.

Ти си мислиш ако си христијанин (каков и да си) со тоа автоматски си спасен од вечните маки и страданија во адот?
Мислиш дека во Писмото, Бог заповедал некому на некаков попис да се пишува вака или онака?
Не.
Но затоа има многу други заповеди, ако работиш во сабота на пример, портите на пеколот ќе се затворат зад твојот грб.
Никаде Бог не бара да почитуваш други религии. Тоа е атеистичка измислица во обид да се намали благотворното дејство на религиите.

Иако си христијанин, не би ти препорачал читање на Библијата.
Ај прочитај ги овие ...
http://www.facebook.com/pages/10-божји-заповеди-/128506643849480
И ни ти ни кој било тука неможи мене да ми го смени системот или погледот кон она веќе што е зацврстено , позицирано и со љубов креирано ...
Прочитај ги овие за некој или пак за СЕКОЈ случај :icon_lol:

Ај прочитај ги овие ...
И ни ти ни кој било тука неможи мене да ми го смени системот или погледот кон она веќе што е зацврстено , позицирано и со љубов креирано ...

Како тоа тиранска заповеда како Немај друг Бог е ... со љубов креирана?
Демек љубовта е универзална само кон Бог, како светата заедница помеѓу Црквата и него или имаш некоја друга иронично, саркастична забелешка која што не е на место во дебатава? o_O
Како љубовта на католичкиот свештеник према децата?:)

Како тоа тиранска заповеда како Немај друг Бог е ... со љубов креирана?
Демек љубовта е универзална само кон Бог, како светата заедница помеѓу Црквата и него или имаш некоја друга иронично, саркастична забелешка која што не е на место во дебатава? o_O
Како љубовта на католичкиот свештеник према децата?:)
Припази на формуларот на пописот ... од толку неписменост можи во националност атеист да се пишиш :ROFLMAO:

Ај прочитај ги овие ...

Ти може со Мики1 да се здружиш. И тој за ништо не го менува погледот... ниту искуство ниту знаење... ништо.
Тапкајте си во место со вашите изјави и оставете ги другите да буткаат богови и граници :)

П.С Припази на формуларот на пописот ... од толку неписменост можи во националност атеист да се пишиш :ROFLMAO:

Ти припази, од толкава неписменост, неукост и ограниченост, може да се пишеш како православен христијанин во графата националност.

Ај прочитај ги овие ...

Пошто ги изнесуваш 10-те заповеди... ај одговори си сам на себе дали си ги прекршил 4-тата и 10-тата заповед?

Тоа за сменувањето на твојот поглед/систем е само потврда колку религијата ги заробува човековите видици и слободата на изразувањето. Зацврстен поради индоктринација, позициониран поради ирационалност, креиран со љубов поради конформизмот...

Има многу што да ти демантирам ... Прво религија не е бог туку систем ... второ не прифаќам други богови освен еден во кој верувам .... и трето дали ти си флустриран од А1 ? Дај кажи да ти земам некоја дадилка во секој сличај да не си ја пуштил френкфенцијата на А1 па да гледаш совршен поглед/систем и дефектолошки приказ на сликата :D
--- надополнето: Sep 26, 2011 7:23 PM ---

Не чепкај кај што мачорот ,,сере"

Ај пак... 4-тата и 10-тата заповед на твојот „систем“... Признај си дека си се утепал од прекршување...
Па после ќе правиме муабет за „системот“

Нема да се изјаснам за вероисповед, ќе пише само име, презиме, пол и чаос за друго ќе видиме...

Ај пак... 4-тата и 10-тата заповед на твојот „систем“... Признај си дека си се утепал од прекршување...
Па после ќе правиме муабет за „системот“
Хахах недела е денот кој треба да го празнуваш затоа што и самата држава воведи таков ситем во кој државните институции а и сите приватни институции имаат забана за работа во недела ( ако работат најкасно до 12-13 освен индустријата од која сите зависат )... Кој очигледно го почитува системот јас или сите тука ? Хахах а 10-тата нема врска
затоа ....
5. Почитувај ги таткото и твојата мајка за да ти биде добро и да поживееш долго на земјата.
П.С Дај поштеди ги твоите и немој да создадеш исрод/мамут за да не биде како тебе :P

Припази на формуларот на пописот ... од толку неписменост можи во националност атеист да се пишиш :ROFLMAO:

Каков елоквентен контра аргумент.I rest my case.
Уште кога ти го видов никот знаев дека дебата со тебе не може да се добие, не сите имаат таков тип на имагинација и способност за реторика.
Уште да ја нагласиш љубовта во заповедите....

Хахах недела е денот кој треба да го празнуваш затоа што и самата држава воведи таков ситем во кој државните институции а и сите приватни институции имаат забана за работа во недела ( ако работат најкасно до 12-13 освен индустријата од која сите зависат )... Кој очигледно го почитува системот јас или сите тука ? Хахах а 10-тата нема врска
затоа ....
5. Почитувај ги таткото и твојата мајка за да ти биде добро и да поживееш долго на земјата.
П.С Дај поштеди ги твоите и немој да создадеш исрод/мамут за да не биде како тебе :P

Ти како христијанин навистина шириш љубов, разбирање и простување тука на форумов...

Хахах а 10-тата нема врска
Да да 10тата нема врска, а ни седмата за тебе изгледа нема врска
Изгледа ќе ти останат само првите 3

Ти како христијанин навистина шириш љубов, разбирање и простување тука на форумов...
Да не сакаш и ти да почустуваш како е ?
Не се пикај кај шо не те бери ти кажувам сериозно ... ајт сеа гитла

Кој што ке даде повеќе пари тоа ке се пишам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom