Фан клуб: МЗТ Скопје

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Нашата желба отсекогаш била да ја донесеме таа прва титула во Аеродром, мене особено бидејќи пред да играм за МЗТ бев и дел од навивачката група. Најискрено верувам дека сега со вклучувањето во тимот на Чековски, на Ристе Стефанов, а потоа и на Грнчаров, ќе бидеме страв и трепет во лигата. Создадовме еден неверојатно силен тим, згора на тоа сме и најдобро подготвена екипа во Македонија на физички план, така што со сигурност ќе атакуваме на сите можни трофеи. Прв предизвик ни е Супер-купот на Македонија:eek:, а потоа ќе следат и националниот куп и титулата во домашното првенство“ - порача Игор Пенов.

Од кај излезе сега овај СУПЕР КУП шо го спомнува Пенов?:D

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Нашата желба отсекогаш била да ја донесеме таа прва титула во Аеродром, мене особено бидејќи пред да играм за МЗТ бев и дел од навивачката група. Најискрено верувам дека сега со вклучувањето во тимот на Чековски, на Ристе Стефанов, а потоа и на Грнчаров, ќе бидеме страв и трепет во лигата. Создадовме еден неверојатно силен тим, згора на тоа сме и најдобро подготвена екипа во Македонија на физички план, така што со сигурност ќе атакуваме на сите можни трофеи. Прв предизвик ни е Супер-купот на Македонија:eek:, а потоа ќе следат и националниот куп и титулата во домашното првенство“ - порача Игор Пенов.

Од кај излезе сега овај СУПЕР КУП шо го спомнува Пенов?:D
Епа од оваа година одлучиле да има, инаку ќе се натпреваруваат МЗТ Скопје, Фени, Торус и Работнички.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Епа од оваа година одлучиле да има, инаку ќе се натпреваруваат МЗТ Скопје, Фени, Торус и Работнички.
Ајдеее,значи фајнл-фор...:)Не е лошо.....
Барем ќе има добра кошарка годинава....
Одамна немало во лигата 4 добри екипи.....а и Куманово не се лоши....:X3:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
http://sportefe.com/makfudbal/kosharka-memorijalen-turnir-slobodan-piva-ivkovikj-i-nekompletni-igraat-dobro
Ако се врати Ристе за со Панатинаикос,ќе биде добро,баш ме интересира како он и Чековски ќе се вклопат во тимот :)
Иначе на овој меч треба да видиме до каде сме,колку се уиграле играчите,па ако има некој стрим или пренос на телевизија (не ми се ни верува ама ај)да видиме што квалитет се играчиве(главно америте).
Сеа за сеа добро ми изгледаат мислам дека во лигава ќе бушат

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
15 октомври, прво коло од новата сезона...МЗТ Скопје - Лирија
Блиску е новата сезона, ќе биде интересно. :):)

Член од
26 септември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
а го направија распоредот на што виде со кој игра прво коло ?
--- надополнето: Sep 26, 2011 3:35 PM ---
А КОГА КЕ ГО НАПРАВАТ ЦЕЛИОТ РАСПОРЕД ???

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
1.коло МЗТ Скопје - Лирија
2.коло Кожув - МЗТ Скопје
3.коло МЗТ Скопје - Работнички
4.коло Фени Индустри - МЗТСкопје
5.коло МЗТ Скопје - Вардар 2000
6.коло МЗТ Скопје - АБА Струмица
7.коло Куманово - МЗТ Скопје
8.коло МЗТ Скопје - Овче Поле
9.коло Торус - МЗТ Скопје

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
1.коло МЗТ Скопје - Лирија
2.коло Кожув - МЗТ Скопје
3.коло МЗТ Скопје - Работнички
4.коло Фени Индустри - МЗТСкопје
5.коло МЗТ Скопје - Вардар 2000
6.коло МЗТ Скопје - АБА Струмица
7.коло Куманово - МЗТ Скопје
8.коло МЗТ Скопје - Овче Поле
9.коло Торус - МЗТ Скопје
Najako prvnstvo vo poslednive godini , skoro sekoja vtora utkamica bi bila derbi, ko ruskoto prvenstvo vo fudbal :D

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Супер-куп ќе се игра само 1 натпревар меѓу победникот на лигата и купот,така да треба да се организира уште една контрола на место на тие мечеви што ќе ги игравме во супер купот.
иначе 3то коло ќе гори во Јане :icon_mrgr:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Супер-куп ќе се игра само 1 натпревар меѓу победникот на лигата и купот,така да треба да се организира уште една контрола на место на тие мечеви што ќе ги игравме во супер купот.
иначе 3то коло ќе гори во Јане :icon_mrgr:
Од каде информацијава дека само победниците ќе играат, пошо нели требаше и МЗТ и Торус да играат .... ?
--- надополнето: Sep 26, 2011 6:06 PM ---
...Така одлучиле денес на состанок, а и подобро што е така т.е пореално.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Зошто МЗТ се откажал од настапот во Бугарија или што и да се десило, колку што знам доста време се спревате за идење се е откажано у 5 до 12 и на ваше место отидоа Фени...

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
Зошто МЗТ се откажал од настапот во Бугарија или што и да се десило, колку што знам доста време се спревате за идење се е откажано у 5 до 12 и на ваше место отидоа Фени...
zabraneto mu e na klubot da ucestvuva na turnirot, i toa na den pred trganje, a so toa propaga i naseto gostovanje. na nekoj ne mu odgovara da se pojavime u sofija, i ni go spopika mnogu jako, i na klubot, i na nas navivacite, a bas bevme naostreni za gostovanjevo, imase euforija, luge zimaa slobodni denovi, 150 imaa uplateno, plus se planiraa koli, sve top, za na kraj nekoj da ni go turi kurot u 90-ta
Напишано на нашиот форум од член на Ф.А
Сеа дали и колку е точно незнам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.228
Поени од реакции
46.536
Во денешен Дневник пишува за ова, како што разбрав откажан е мечот ради '' можни немири '' односно ризикот за некакво непосакувано сценари, но се настојувало со Фени да се игра во Софија, па ако веќе имаат уплатено некои момци нека одат на тој меч во случај да се игра.

Имајте во предвид дека оваа информација е од вчера, претпоставувам од 5-6 часот попладне зашто тој период овие почнуваат со печатење на изданијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom