Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
... nema nikoj pravo da nameni prisila koga e verata vo prasanje no za dobrobit na covestvoto,harmonija za zivotot,vo toj kontext covek treba da ja prezentira vistinata.Koj kolku ke ja svati i prifati toa e negova rabota.
Што вели тогаш исламот за човек кој се родил како муслиман и решил да ја смени верата?
Kolenje :) Ti nemas dve cisti,koga molcis si samo pameten.
smajli-pandur.gif

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Ispod cest mi e da ti pisuvam tebe. Covek koj ramnodusno gleda vo intimen odnos pomegju tatko i kerka,brat i sestra,majka i sin,homosexualci.... takov covek e psihicki poremeten od sekoja gledna tocka i verska i medicinska i psiholoska......
Uste koga se narekuvas Satanist,bez stram i ponizuvanje.
Како си сигурен дека е тоа вистина? Што друго правеше.... ах, да принесуваше човечки жртви и пиеше крв.

Јас рамнодушно гледам на сексуалните и било какви други односи меѓу хомосексуалците.

Како донесе заклучок дека конкретниот форумџија, а очигледно и некои други се ,,психички пореметени од секоја гледна точка, и верска, и медицинска, и психолошка,,... Мора да имаш некој критериум според кој ја направи проценкава!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ispod cest mi e da ti pisuvam tebe. Covek koj ramnodusno gleda vo intimen odnos pomegju tatko i kerka,brat i sestra,majka i sin,homosexualci.... takov covek e psihicki poremeten od sekoja gledna tocka i verska i medicinska i psiholoska......
Испод чест ти е, ама пустото никако да одолееш да не ме цитираш!
А за тоа кој од нас двајца е пореметен, има кој да одлучи не се секирај.
Кога остануваш без аргументи единствено оружје ти се патетичните напади за инцести и хомосексуалност!
Каков треба да бидам според тебе за да небидам "пореметен"? Да ги бесам оние кој имаат поинаков морал од мене? Да ги каменувам? Да ги прогонувам?
Не фала! Јас ја почитувам сечива одлука да си го живее животот како што сака, се додека тоа лично не ме засега.
--- надополнето: Sep 25, 2011 12:51 PM ---
Како си сигурен дека е тоа вистина? Што друго правеше.... ах, да принесуваше човечки жртви и пиеше крв.

Јас рамнодушно гледам на сексуалните и било какви други односи меѓу хомосексуалците.

Како донесе заклучок дека конкретниот форумџија, а очигледно и некои други се ,,психички пореметени од секоја гледна точка, и верска, и медицинска, и психолошка,,... Мора да имаш некој критериум според кој ја направи проценкава!
Како донел заклучок? Па тој неноси заклучоци душо! Тој само слепо го извршува пишаното во неговиот куран.
Тој нема сопствени критериуми, куранот е негов критериум. Тој е роб и слуга! По свој сопствен избор! Затоа што за него силата е критериум за тоа кому ќе се покорува и клања.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па срами се, човештвото според тебе и христијаниве и Јудеистите настанало од Инцест. И уште со гордост се нарекуваш Муслиман?
А хомосексуалноста не ти е првпат да ја споменеш. Толку си опседнат со тоа, што гарант те влече натаму. Веројатно вашата вера го оправдува тоа. Веројатно и немањето секс пред брак подразбира само вагинална невиност.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Како донел заклучок? Па тој неноси заклучоци душо! Тој само слепо го извршува пишаното во неговиот куран.
Тој нема сопствени критериуми, куранот е негов критериум. Тој е роб и слуга! По свој сопствен избор! Затоа што за него силата е критериум за тоа кому ќе се покорува и клања.
Па многу ме интересира, макар и во Куранот, каде ли му стои тоа слово Божјо, оти се пореметени? Како што гледам јас во наша блиска исламска популација, инцестот е нешто вообичаено, второ, трето колено, па на брат ти жената, и така натаму. А и тој си се изјасни дека и од верски (ајде де) аспект пореметени сме, ама од медицински и психолошки?

Каква јадна медицина (да не навлегуваме во анатомските промашувања и тоа големи), па посебно не знам каде го најде психолошкиот аспект... според секој психолошки аспект, религијата во форма на тортура на човековото битие - е пореметена работа, зошто создава пореметен животен тек и фрустрација кај човекот...

Па да видиме, што мудрост ќе ни каже и ќе не просветли, околу медицински и психолошки аспекти...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па многу ме интересира, макар и во Куранот, каде ли му стои тоа слово Божјо, оти се пореметени? Како што гледам јас во наша блиска исламска популација, инцестот е нешто вообичаено, второ, трето колено, па на брат ти жената, и така натаму. А и тој си се изјасни дека и од верски (ајде де) аспект пореметени сме, ама од медицински и психолошки?

Каква јадна медицина (да не навлегуваме во анатомските промашувања и тоа големи), па посебно не знам каде го најде психолошкиот аспект... според секој психолошки аспект, религијата во форма на тортура на човековото битие - е пореметена работа, зошто создава пореметен животен тек и фрустрација кај човекот...

Па да видиме, што мудрост ќе ни каже и ќе не просветли, околу медицински и психолошки аспекти...
И мене баш ме интересира! Ти како психолог, каква квалификација ќе добиеш од верников, според кој јас и сите оние како мене кој биле рамнодушни кон луѓето со поинаков морал сме "пореметени".:)
Јас право да ти кажам, тоа си го сметам за комплимент, кога некој со такви стандарди, ме смета мене за ненормален.
--- надополнето: Sep 26, 2011 12:53 PM ---
...Uste koga se narekuvas Satanist,bez stram i ponizuvanje.
Ова сега го забележав! Срам?? Понижување?? Јас можам само да се гордеам дека сум Сатанист!
А причина за таа гордост се вашите изветвени морали! Вашите себеодрекувачки догми! Вашите коленичарски филозофии!
Вие сте тие што се понижуваат, самоволно дефинирајќи се како слуги и робови. Што си ти? Дали не кажуваш за себе дека си роб? Дали не коленичиш по пет пати секој ден? И ти РОБУ, мене ми велиш да се срамам и да бидам понизен?!

Ако ова е тоа што "ѓаволот" преставува, а човекот го живее неговиот живот во демонскиот храм, со силата на Сатаната движејќи се во неговата плот, тој ќе побегне од кокодакањето и сатирата на "праведните", или ќе застане гордо во неговите тајни места на земјата и ќе ги манипулира заведените маси од лагата преку својата Сатанска моќ, се додека не дојде денот кога тој покриен со светлината ќе изјави:

"ЈАС СУМ САТАНИСТ!
ПОКЛОНЕТЕ СЕ, БИДЕЈЌИ ЈАС СУМ НАЈВИСОКОТО ОТЕЛОТВОРУВАЊЕ НА ЧОВЕЧКИОТ ЖИВОТ"
Сатанаска библија.

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
"ЈАС СУМ САТАНИСТ!
ПОКЛОНЕТЕ СЕ, БИДЕЈЌИ ЈАС СУМ НАЈВИСОКОТО ОТЕЛОТВОРУВАЊЕ НА ЧОВЕЧКИОТ ЖИВОТ"
Сатанаска библија.

wow :cuc: ,уште ли има уште теми за богове, религии, ангели ,демони , теисти и атеисти и сл .најкоментирани се :) јас одддамна прекинах на таа тема ама овај мабет со го процитах е за почит .немам никакво познавање од сатанистичка библија ама ако имаш братче у pdf формат дај или дај линк па да имам познавање повеке и од таа религија .може?
--- надополнето: Sep 26, 2011 1:29 PM ---
"bez stram i ponizuvanje."

шо има срамно ако некој јавно се декларира таков каков шо е ?????????

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
wow :cuc: ,уште ли има уште теми за богове, религии, ангели ,демони , теисти и атеисти и сл .најкоментирани се :) јас одддамна прекинах на таа тема ама овај мабет со го процитах е за почит .немам никакво познавање од сатанистичка библија ама ако имаш братче у pdf формат дај или дај линк па да имам познавање повеке и од таа религија .може?
Повели:

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom