Е баш за ова срање се изнервирав, мене ми се крена притисокот уште вториот ден на факс ради тие оргинал книги. Прво имавме Политички теории и асистентиве рекоа не мора да се зимаат оргинали побитно е да се научи, е после Англиски објаснува нешто за предметов, ја прашуваат дали мора оргинал книга да се купуе, и женава вика "Мора оргинали, колешката моја вложила труд за да ја напише а плус тоа копирањето е противзаконски" МИСЛАМ ВАТ ДА ФАК?!?!?!? Провизија ли зимаат од книгиве или шо?!
Нема веза тоа... Нормално е професорите и асистентите да ги форсираат своите книги (имаат провизија од тоа), али никој никогаш неможе да те услови дека МОРАШ да му купиш книга инаку ќе паднеш на испит.... Како што реков прво е нелегално, второ е неморално.
Можеш да го пријавиш и да го јаде.
Ако некој направи такво нешто слободно постирајте овде и јас ќе го пријавам...
Никој нема право да ти каже од каде да учиш. Јас може да учам економија од Пол Семјуелсон и да положам, немора да ја купувам книгата од Кандикјан или Фити. Целата финта е што професорите на овој начин ги заплашуваат бруцошите и остваруваат дополнителен профит.
Last time I check се оценуваше знењето, а не оргиналноста на книгите од кои учиш.
Да се разбереме... нелегално е и да се фотокопира интелектуален труд...
Но во секој случај немојте да наседнувате на фората ако не купиш книга од мене (600, 1000, 2000 ден) не те пуштам на испит... тоа е фарса...