ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Да живее белата чипкана танга на асистентката по социологија на правото !!!!!
:)))))))))))))))))))))))))
ех, Миленчето... :love:
--- надополнето: Sep 21, 2011 10:55 PM ---
Biljana popovska
--- надополнето: Sep 21, 2011 5:54 PM ---
Едно прашање, абе кај да ѓи најдам книгите Историја на правото 1, 2, 3 ама како копии, пошто денес во книзарата на правен ми рекоа дека секоја книга е 600 денари а не ми се даваат 2 илјади за мини книгичињана, па затоа ај кажете каде можат да се најдат книгите по нормални цени (што пониски :) )
прашај у книжарите у Мавровка за копии.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Имат овде некој љубезен од прва година,прва група?
Да ми кажит шо праевте вчера на факс зш поради оправдани причини јас не можев да присуствувам.

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Да ми кажит шо праевте вчера на факс зш поради оправдани причини јас не можев да присуствувам.
Социологија имавме несто ко час, дискутиравме и други бла бла глупости, ни кажа дека книгата ја нема , дека ќе оставеле копија во книзарата на правен, после дојде асистентката, ни ја покажа белата чипкана танга :) и она малце збореше, дискутиравме, ни го објаснуваше силабусот, а историја професорката не беше тука , бевме со ина асистентката ама само на еден час и седев така да ако некојдруг знае што се дешавало после нека пише, од мене толку :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Ненад и Иван асистентот,ептен кул луѓе ми изгледаат.Имаат големо знаење,а не глумат строги професори.Големи заебанти се.
А и овој првиов навива за Челзи :D

На прв поглед добри се овие,таа Мери по Англиски исто не е лоша.А таа Гризли/Гризо како и да е,некако многу напната ми е.

Зборувам за политички,да не дојде до забуна :)
like за репот на Иван или Ненад како беше :pos:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.085
Поени од реакции
25.082
Социологија имавме несто ко час, дискутиравме и други бла бла глупости, ни кажа дека книгата ја нема , дека ќе оставеле копија во книзарата на правен, после дојде асистентката, ни ја покажа белата чипкана танга :) и она малце збореше, дискутиравме, ни го објаснуваше силабусот, а историја професорката не беше тука , бевме со ина асистентката ама само на еден час и седев така да ако некојдруг знае што се дешавало после нека пише, од мене толку :)
У иста група сме. Иначе социологија професорката многу збори, страшно многу збори. Дури на моменти глава ме заболе од што не престана да збори. Али на прв поглед ми се виде добра дека е, дека не е некоја лоша професорка. Исто така кажа дека кај неа на испит ќе се полага усно, а не писмено. Најдобро беше кај Економика убаво си кажа кој сака ќе полага писмено, кој сака ќе полага усно. На историја не бев така да незнам што се правело.

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Знае некој дали Право на друштва целосно треба книгата да се учи за колоквиуми, или има некои делови што не треба? Некако ме плаши , ем е голема , ем буквине од ситни поситни.

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Знае некој дали Право на друштва целосно треба книгата да се учи за колоквиуми, или има некои делови што не треба? Некако ме плаши , ем е голема , ем буквине од ситни поситни.
i jas denes ja kupiv leleee kolkava e ej.postari kolegi se li se uci od nea? 600 strani a na fakultet vo knizara mi rekoa deka trebalo i zakonot a toj 300 strani.pa neli ucebnik ne treba da preminuva 390 strani ah ma..to vase.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
У иста група сме. Иначе социологија професорката многу збори, страшно многу збори. Дури на моменти глава ме заболе од што не престана да збори. Али на прв поглед ми се виде добра дека е, дека не е некоја лоша професорка. Исто така кажа дека кај неа на испит ќе се полага усно, а не писмено. Најдобро беше кај Економика убаво си кажа кој сака ќе полага писмено, кој сака ќе полага усно. На историја не бев така да незнам што се правело.
Срце е Бачовска, само сеа на почетокот ќе ви збори иначе послем коа ќе почнат журките у Круг....малце зашеметенка ќе ја гледате на факултет, ќе касни малце на предавања и ќе ја мрзи да предава...барем нас така ни правеше :D

Член од
20 септември 2011
Мислења
26
Поени од реакции
7
За прва година историја е во три книги сите се по 600,оо и нешто денари дали мора да се купуваат оригинали или може и копии???:cuc:

В

Вори

Гостин
Има некој што е прва година на политички од форумов?Баш ме интересира.

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Biljana popovska
--- надополнето: Sep 21, 2011 5:54 PM ---
Едно прашање, абе кај да ѓи најдам книгите Историја на правото 1, 2, 3 ама како копии, пошто денес во книзарата на правен ми рекоа дека секоја книга е 600 денари а не ми се даваат 2 илјади за мини книгичињана, па затоа ај кажете каде можат да се најдат книгите по нормални цени (што пониски :) )
jas gi zemav kopii prvite dva dela 120 den.vo mavrovka fotokopirnica zoki mislam e :)
--- надополнето: Sep 23, 2011 2:22 PM ---
мора оргинали, 650 денара е една книга ..
Ako si kaj Dokmanovic ne mora :)

Kajgana Shop

На врв Bottom