Геј бар близу вашето место на живеење

Како би реагирале доколу се отвори геј бар во близина на вашиот дом?

• Би ми пречело

Гласови: 249 56,5%
  • Сеедно

Гласови: 113 25,6%
  • Немам ништо против

Гласови: 79 17,9%

• Вкупно гласачи
    441
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
You've totally missed the point, dude. (y)
I`v missed the point?! Well enlight me, pleeeeeease... :)

Strider напиша:
Аааа НЕ! Благодарам. Биди си ти внатре, забавувај си се. Јас ќе си се држам понастрана од такви места...
Zашо бе, девојкава вика најбољи журки праеле. Се сомневаш во својата сексуалност, страв ти е да не те плесне некој по газето па да ти се бендиса? Не се секирај, никој нема да те види, пошто ќе бидеш ВНАТРЕ У ЕБАН ГЕЈ БАР. Никој од комшиите нема да те види.

T

Tetro

Гостин
I`v missed the point?! Well enlight me, pleeeeeease... :)
Темата, како и членот, се со благо ментално пореметување. И тоа не заради сексуалната ориентација на членот кој ја отворил и ретардираноста на членовите кои учествуваат во неа, туку заради искреноста и поентата која ја носи истата.
Напишано од Стар Почетник, 1 јануари 2009

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Добро, до сега докажа дека ме цениш и сакаш па ми знаеш мислења од 2009, ама јас сè уште не сфаќам на што целиш. Дај на македонски пробај објасни ми. :)

T

Tetro

Гостин
Добро, до сега докажа дека ме цениш и сакаш па ми знаеш мислења од 2009, ама јас сè уште не сфаќам на што целиш. Дај на македонски пробај објасни ми. :)
Епа ај, да пробаме вака.
Цитираниот дел, е во тема која завршила во канта (како и неколку други слични) некогаш под некои околности. Таму си се изјаснил дека ги сметаш гејовите за "ментално пореметени" , исто и ти сметаат "ретардираните" членови кои коментирале на истата тема. Ги имаш навредено 2/3 од форумџиите со таквото мислење, најверојатно сметајки се самиот себеси за нешто безгрешно или сакајќи да им помогнеш да се избават од таа ситуација. Ден денес преминуваш на другата страна и веќе не ти сметаат, затоа што си сигурен дека тие ќе се затворат во некој бар и ќе си играат игри забавни и така сите среќно ќе си живеат.

Тебе не те ценам, не те ни познавам лично. ;)
Ама, ги ценам твоите мислења, а не начинот на кој ги искажуваш со некоја си цел само тебе позната и твојата мизерна потреба за да ги навредуваш само затоа што нема да се сложат со твоето ценето мислење.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Епа ај, да пробаме вака.
Цитираниот дел, е во тема која завршила во канта (како и неколку други слични) некогаш под некои околности. Таму си се изјаснил дека ги сметаш гејовите за "ментално пореметени" , исто и ти сметаат "ретардираните" членови кои коментирале на истата тема. Ги имаш навредено 2/3 од форумџиите со таквото мислење, најверојатно сметајки се самиот себеси за нешто безгрешно или сакајќи да им помогнеш да се избават од таа ситуација. Ден денес преминуваш на другата страна и веќе не ти сметаат, затоа што си сигурен дека тие ќе се затворат во некој бар и ќе си играат игри забавни и така сите среќно ќе си живеат.

Тебе не те ценам, не те ни познавам лично. ;)
Ама, ги ценам твоите мислења, а не начинот на кој ги искажуваш со некоја си цел само тебе позната и твојата мизерна потреба за да ги навредуваш само затоа што нема да се сложат со твоето ценето мислење.
Ми крена его. Фала, малку бев паднат последниов саат. :)

Никогаш не сум ги сметал гејовите за ментално пореметени. Прочитај го мислењето од јануари 2009 повторно. Го сметав Чомбе за ментално пореметен. Сега веќе не го сметам за таков, во меѓу време сфатив дека старите луѓе на интернет се многу чудни, не знаат реалноста да ја пренесат на вистински начин.

Форумот у принцип е многу интересен, првите мислења на некој член на форумот ќе ти кажат одма каков твистед начин на размислување има. После тоа се ишлифуваат, почињаат да сфаќаат каков е форумот и како треба на него. Предности, негативности, све.

Како и да е, никогаш не сум рекол дека ги сметам гејовите за ментално ретардирани и тоа не е мој став. Поединци, да, ама не затоа што се хомосексуалци, туку заради нешто со кое што ми се виделе ретардирани. А членовите што коментираат на секоја тема во принцип се ретардирани. Зашто генерално планетата држи ретардирани луѓе. Нормално, тоа ретардирани значи „прости, што ми се гади од нив“.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Па нели сеедно и немам ништо против се некако исти :D

T

Tetro

Гостин
Ми крена его. Фала, малку бев паднат последниов саат. :)
Нема проблем, повели и другпат. :)

Како и да е, никогаш не сум рекол дека ги сметам гејовите за ментално ретардирани и тоа не е мој став.
И тоа не заради сексуалната ориентација на членот кој ја отворил и ретардираноста на членовите кои учествуваат во неа, туку заради искреноста и поентата која ја носи истата.
А членовите што коментираат на секоја тема во принцип се ретардирани.
Ова адресирано до мене и сите други членови кои се малку повеќе активни на форумов. Зарем не смее некој да искаже свое мислење? патем, ова е форум, за дискусија и дебата, а не за навредување на сите кои имаат различно мислење од твоето.

A

Auditore

Гостин
Се е тоа толку убаво и ненормално, но ако се отвори кај мене ќе бидам меѓу првите кои ќе го палат, по можност со се педерланата внатре, тоа е моето мислење.
А кога ќе земам во обзир во каква маала живеам моево мислење држи вода и тоа многу и не би се чудел воопшто.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Само објасни ми ова.

Кога ќе имаш дете или веќе имаш и шеташ покрај "баров" и пред него се лапаат и што ќе му кажеш, така треба така господ ги створил така и он кога ке порасне треба ШТО??
Точно, ама пак замисли ваква ситуација...излагаш со детето да го прошеташ и идете во кафиќ,слаткарница,ресторан ,сеедно и на масата до вас седи некој ГЕЈ пар и нормално тие си се гушкаат, се бакнуваат, се држат за раце... како ова ќе му го објасниш на твоето дете?

Не можеш да го изолираш од тоа, јбг 21 век сме, има се и сешто на земјава, дали ќе има еден ГЕЈ бар во близина или нема да има, нема да го смени фактот што има ГЕЈ парови.

Иначе мене лично ваков бар во близина на мојот дом ќе ми смета од проста причина што живеам во населба каде нема барови,ресторани, кафиќи и било каков бар ќе ми смета...а, на било кое друго место воопшто нема да ми смета, а и воопшто не ме тангира кој со кого е во врска.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Точно, ама пак замисли ваква ситуација...излагаш со детето да го прошеташ и идете во кафиќ,слаткарница,ресторан ,сеедно и на масата до вас седи некој ГЕЈ пар и нормално тие си се гушкаат, се бакнуваат, се држат за раце... како ова ќе му го објасниш на твоето дете?
.
На детето два шамари и нема да прашва глупости

инаку ко ќе порасни ако даи господ да си остане здрав и нормален сам ќе сфати дека бог создал жена и маж да имаат заедница и раѓаат деца

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Женската геј популација апсолутно би се согласила со тебе. :pipi:
мене не ми смета женската да ми е геј... и да има геј другарки и партнерки... и да се бериме заедно...

S

Sagan

Гостин
... како ова ќе му го објасниш на твоето дете?
Пфффф... колку само е несоодветно да се вадиме на тоа “како да му објаснам на моето дете кога ќе ги види“ и заради тоа да се преправаме дека членови на општеството се невидливи и дека такви треба да останат.

Аман те бе луѓе, има мал милион теми за кои никогаш не разговарате со вашите деца, вклучувајќи ја и оваа. Ако на вашите деца не сте им објасниле како сте ги создале, ако со нив не разговарате за секс, љубов и сите нивни форми, тогаш верувајте, ич нема ни да сакаат да ве прашаат за некои си таму двајца мажи што се бакнувале. Како и обично, ќе дознаат од друго место.

Правењето табу од нешто, и туркањето на истото под тепих, како да не постои, нема да направи ништо добро во општеството.
Само искрен пристап. И постојано осознавање на светот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom