Домашно градинарство - ѓубрива

• Креатор на темата Креатор на темата nickdf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Би сакал да ставам патлиџан и други зеленчучи да ми растатат и во зимо, имам идеална просторија од 30 квадрати која има светлина и топлнина. Прашањето ми е ѓубривото: дали некој знае каде можам и кое е по име да барам органски ѓубрива , т.е. само со природно губриво , без пестициди , гермициди и фунгициди. Би сакал да ми растат заленчучите за домашни потреби и да се органски.

Најдобро ѓубриво (природно) можеш да најдеш по селата кај шо чуваат крави, кокошки и друг добиток ;) Заеби све остало

Најдобро ѓубриво (природно) можеш да најдеш по селата кај шо чуваат крави, кокошки и друг добиток ;) Заеби све остало
Нема ли некоја продавница како земјоделски задруги аптеки и слично? За органско мислам.

За органско имаш во аптеките земјоделски, за она најприродното ти зборев јас:D
Е под кое име да го барам, има ли разлика ако е за морков, патлиџан или некој друг зеленчук? Тоа ептен природното да не ги оштети расадите? :D

Е под кое име да го барам, има ли разлика ако е за морков, патлиџан или некој друг зеленчук? Тоа ептен природното да не ги оштети расадите? :D

Природното е јако и ако ставаш ке си го мешаш со земја и по малку ке ставаш не цели колачиња :pos:се ситни тоа и се меша со ровка земја и така го ставаш и во умерени количини.Ако ти успее со ова ке биде најдобро.А за органските појма неам како се бара во аптека.Најдобро да поминеш некаде и да прашаш и ке ти обснат најубаво.Ке им кажеш тоа што го пиша во првиот пост и ке ти објаснат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom