Се очекуваат судири на Косово вечерва и утре

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
albanska pogovorka: sto si mi pravel ke ti pravam, i dupllo ke ti stavam
ipak ova ne e NISTO vo sporedba so toa sto napravile srbite so vekovi i vekovi na tie teritorii koga tie ja imale vlasta vo race
исто така Србите и Македонците не забораваат што правеле Албанците (Шќиптарите) на териториите на вештачката творба Голема Албанија (41-44) под покровителство на Италија, Германија и локалните шерифи (Бугарија)

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
простете што нема да напишам на Македонски ..дозволете една фраза само .. OSA MIR ME KAM SHQIPTAR
стабилизација и асоцијација во Албанија ...кажуе Христијанин Македонец..Голема Албанија и голема Македонија е мир на балканот​

--- надополнето: Sep 15, 2011 10:23 PM ---

osa mir me kan shqiptar nje merdit shot ne shpal ..
ejani me ne
дојди со нас !
Нели ти е срам бе по форуми да пишуваш вакви работи? Со кое право на македонски форум пишуваш на албански?!!!!!! :mad: Со кое право ја вреѓаш српската нација?!!! Како прво јас се најдов навредена од твојот пост и сите други кои како мене имаат српско потекло или се Срби...Зачлени се на некој албански форум и таму да пишуваш вакви небулози за голема албанија...Може да сонувате само голема албанија вие!!! А тоа што албанците ја имаат подршката од кфоровци и натовци, кои како лешинари се стационирани на бази на косово е затоа што со Албанците е најлесно да се манипулира, имајќи го предвид нивниот IQ, кој е испод завидно ниво...Освен за размножување како глисти и пушка во рака, не знаат ништо друго (чест на исклучоците во Албанија...) Не дај Боже да се створат пак некои воени конфликти и да гинат невини луѓе ради болните албански амбиции...Косово насилно е земено... Тоа е самопрогласена квази држава и ништо повеќе...Одлично тло за криминал, проституција, мафија...
Не сакам да чепкам стари рани, али албанците изгледа заборавија што им правеше Милошевич и Аркан - бегааа како разулавени каде ќе стигнат, па ние овде ги примивме за во 2001 да тепаат наши војници и сега дури во влада да бидат...И нека не се залажуваат, свесни се многу добро дека ако сакаат србите има за 24 часа попара да ги направат на Косово...
КОСОВО Е СРБИЈА!!!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
насловот на темата како метеоролошки извештај “Се очекува развој на локална облачност и нестабилност како и појава на врнежи и грмежи во доцните вечерни или раните утрински сати...“

Косово си е независна, призната држава и има секое право да на своја територија ја воспостави власта, полиција, царина, судство....
На србите нишо не им чини во последниве децении, ни Словенија шо се отцепи ни Хрватска независна, ни Боссна, ни Македонија..... на секоја држава и народ сакаа и тоа со сила да им наметнат и како да живеат и до каде да им се граници. Ете пак на исти начин сега сакаат тоа да му го наметнат на Косово.
според “резолуцијата“ Косово требаше да биде во рамките на Србија,но.......има простор за прекројување

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Fasty: учтиво си замолен да не псуеш, односно навредуваш, инаку ќе бидеш отстранет. Како и секој друг впрочем.

На форумов комуницираме на Македонски јазик, и секој пост кој не е на Македонски јазик ќе биде избришан.

Имаме тешка ситуација на северната граница, гледајте да се информираме и да дискутираме како луѓе, а војна на никој од нас (Македонци, Срби и Албанци) ама ич не ни е од корист.

Misirkov

Fasty

Артист
Член од
1 август 2011
Мислења
182
Поени од реакции
47
Fasty: учтиво си замолен да не псуеш, односно навредуваш, инаку ќе бидеш отстранет. Како и секој друг впрочем.

На форумов комуницираме на Македонски јазик, и секој пост кој не е на Македонски јазик ќе биде избришан.

Имаме тешка ситуација на северната граница, гледајте да се информираме и да дискутираме како луѓе, а војна на никој од нас (Македонци, Срби и Албанци) ама ич не ни е од корист.

Misirkov
okey испочитувано :)
само ако веќе одиме по таа патека без национализам плс

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ne priznav deka toa e celta, stvarno ne znam kako ziveaat srbite vo kosovo, no nitu vie ne znaete samo od korner turate (iako znam deka struja i voda od 1999 pa dosega ne plakaat), samo kazav deka i da se sluci toa, eve zasto, ne moze covek da zaboravi za 10 godini sto jadel so vekovi, pa majku mu stara, nema semejstvo vo kosovo sto nema izguben barem eden clen vo vojnata (i ne zboruvam za tie sto zaginale vojuvajki, 80% ubieni se civili), ja personalno znam mnogu lugje koi imaat zagubeno po 3-4 rodnini pa i poveke, znam i po 8 clenovi da bidat ekzekutirani, idi kazuvaj im na tie luge deka treba da ziveaat vo mir i harmonija so srbite

a az boldot, are you even serious? samo sto dobivme nekolku prava i sega pak nesto vi preci, i nie losi,zaboravivte pred 2001 kakva bese situacijata (pa i den denes e), znaes li kolku albanci ziveele vo bitola i prilep, i kolku ziveaat denes?
е за болдов не останав рамнодушен да не ти реплицира.... НЕКОЛКУ права? чекај бе пријател кои права ги немаш ти а ги имам ја? сите што ги имам јас ги имаш и ти.. како било пред 2001 те молам објасни ми ама баш те молам. - и тогаш било исто како сега сите права сте ги имале како и ние.. никој никаде не рекол а чекај овој не е македонец нема да му дадеме вакво такво или онакво право. законите и правата у македонија отсекогаш биле еднакви за сите! колку албанци живееле во прилеп и битола а колку жевеат денес незнам. ама ако одиме по твоја логика знаеш ли ти пред 2001 колку македонци живееле во струга, тетово, гостивар, кичево, дебар, скопје. и си се запрашал некад зашто се отселени и најбитно КАКО се отселени? кажи ми ти на мене дали знаеш некоја држава со ваква слична ситуација како што ја имаме ние моменталната? терористи кои пукале во војници ( кои ја бранеле државата ) да седат во влада и собрание и да зимаат пари и притоа да ти мрчат за човекови права? знаеш ли ти човек кој седи дома и ништо не работи а зема плата од државата? и ако веќе гледаме реално на работите.. ајде барем биди маж до крај и кажи кому треба да бидете благодарни за ова што го имате денеска? барем кажи им го името на оние кои се залужни за денешната ви ваша ситуација...

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
е за болдов не останав рамнодушен да не ти реплицира.... НЕКОЛКУ права? чекај бе пријател кои права ги немаш ти а ги имам ја? сите што ги имам јас ги имаш и ти.. како било пред 2001 те молам објасни ми ама баш те молам. - и тогаш било исто како сега сите права сте ги имале како и ние.. никој никаде не рекол а чекај овој не е македонец нема да му дадеме вакво такво или онакво право. законите и правата у македонија отсекогаш биле еднакви за сите! колку албанци живееле во прилеп и битола а колку жевеат денес незнам. ама ако одиме по твоја логика знаеш ли ти пред 2001 колку македонци живееле во струга, тетово, гостивар, кичево, дебар, скопје. и си се запрашал некад зашто се отселени и најбитно КАКО се отселени? кажи ми ти на мене дали знаеш некоја држава со ваква слична ситуација како што ја имаме ние моменталната? терористи кои пукале во војници ( кои ја бранеле државата ) да седат во влада и собрание и да зимаат пари и притоа да ти мрчат за човекови права? знаеш ли ти човек кој седи дома и ништо не работи а зема плата од државата? и ако веќе гледаме реално на работите.. ајде барем биди маж до крај и кажи кому треба да бидете благодарни за ова што го имате денеска? барем кажи им го името на оние кои се залужни за денешната ви ваша ситуација...
znaci pri krajot na jajcite mi stignavte so vakvi postovi, nema da vise da kazuvam kako i zosto, idi vospitaj se objektivno, ne ni ti trebam jas.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
znaci pri krajot na jajcite mi stignavte so vakvi postovi, nema da vise da kazuvam kako i zosto, idi vospitaj se objektivno, ne ni ti trebam jas.
ја фино лепо поштено и културно ти реплицирав и побарав еден одговор. ако несакаш да го дадеш одговорот онда пиши така а искрено постов не ти го разбрав... па еве сега те замолувам да се самоцитираш и да ми објасниш што сакаше да кажеш. те навредив некаде? те омаловаив? лошо прашање поставив? несоодветно пишувам на темава или?

и те молам ама искрено те молам кажи ми што значи првата реченица од твојот пост: на крајот на јајците ( јајцата ваљда) ми стигнавте ( неразбирам навистина ) со вакви постови... - WTF? дај објасни или ти или некој друг кој го разбра постот

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
ја фино лепо поштено и културно ти реплицирав и побарав еден одговор. ако несакаш да го дадеш одговорот онда пиши така а искрено постов не ти го разбрав... па еве сега те замолувам да се самоцитираш и да ми објасниш што сакаше да кажеш. те навредив некаде? те омаловаив? лошо прашање поставив? несоодветно пишувам на темава или?

и те молам ама искрено те молам кажи ми што значи првата реченица од твојот пост: на крајот на јајците ( јајцата ваљда) ми стегнавте ( неразбирам навистина ) со вакви постови... - WTF? дај објасни или ти или некој друг кој го разбра постот

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

и те молам ама искрено те молам кажи ми што значи првата реченица од твојот пост: на крајот на јајците ( јајцата ваљда) ми стигнавте ( неразбирам навистина ) со вакви постови... - WTF? дај објасни или ти или некој друг кој го разбра постот
грешката поправена.. одговорот го нема :\ ај немора да го дадеш од авион се гледа го избегаваш
П.С доста офтопик

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Јас искрено мислам дека додека ние не си средиме во дворот, инцидентите на северот се добредојдени.
Знам, можеби лошо звучи, но вистината е таа. Историски гледано, моментот кога стивнува на северот, ние го јадеме стапот.

Војна, убиства и такви глупости НЕ! ... Но вакви инциденти, натегања, вербални препукувања, политички недоразбирања за тоа што е што... најмногу ни одговараат на нас.
Кога во МК се ќе се среди, тогаш можеме и ние активно како држава да им помогнеме на соседите (се разбира ако сакаат).

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Јас искрено мислам дека додека ние не си средиме во дворот, инцидентите на северот се добредојдени.
Знам, можеби лошо звучи, но вистината е таа. Историски гледано, моментот кога стивнува на северот, ние го јадеме стапот.

Војна, убиства и такви глупости НЕ! ... Но вакви инциденти, натегања, вербални препукувања, политички недоразбирања за тоа што е што... најмногу ни одговараат на нас.
Кога во МК се ќе се среди, тогаш можеме и ние активно како држава да им помогнеме на соседите (се разбира ако сакаат).
Се се само да не примаме избеглици.. така само ке тонеме и ке тонеме повеќе!

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Konuzin, амбасадор на Русија во Србија:

Zbunjen sam. NATO, Kfor i Euleks planiraju da dovedu kosovske carinike na prelaze na severu Kosova i time prekrše svoj madat, Rezoluciju 1244 i odluku SB UN iz 2008. godine, a iz publike na tu temu nije postavljeno ni jedno jednio pitanje. Ima li Srba u ovoj publici, brinete li za sudbinu svojih sunarodnika", upitao je Konuzin.
Форумот беше во Белград.

Еве го и ставот на Путин за Косово.

На крај се сведува дека проамеричката влада во Србија се тешки бизнис говна кој треба што побрзо да се сменат. Нив Косово не ги занима.

1.Генерал Немачке војске Алфред Вон Макенсен 1912-1915 "Срби су најбољи војници балкана,опасан и ратоборан народ,храбри борци и поносни људи"

2.Хитлер 1937 "Србе не волим,али их ценим и поштујем јер су храбар народ"

3.Турски султан Сулејман 1495-1566 "не дај Боже да се Срби сложе"

4.Немачки цар Вилхем други у првом светском рату "Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат"!

5.Садам Хусеин: "Дајте ми 1 000 000 Срба и освојићу свет"!

6.БОРИС ТАДИЋ 2006:"Шта ће нам војска"?!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
според “резолуцијата“ Косово требаше да биде во рамките на Србија,но.......има простор за прекројување
Ни една реолуција не е посилна од вољата на еден народ. Народот на Косово не сака да биде во рамките на Србија. Појака резолуција од тоа - нема

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom