Се очекуваат судири на Косово вечерва и утре

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
насловот на темата како метеоролошки извештај “Се очекува развој на локална облачност и нестабилност како и појава на врнежи и грмежи во доцните вечерни или раните утрински сати...“

Косово си е независна, призната држава и има секое право да на своја територија ја воспостави власта, полиција, царина, судство....
На србите нишо не им чини во последниве децении, ни Словенија шо се отцепи ни Хрватска независна, ни Боссна, ни Македонија..... на секоја држава и народ сакаа и тоа со сила да им наметнат и како да живеат и до каде да им се граници. Ете пак на исти начин сега сакаат тоа да му го наметнат на Косово.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Има нешто ново од терен,како поминала ноќва?
Иначе судирот на косово само се одложува,нема начин мирно да се реши,нема уште долго да го одложуваат за брзо време ќе следи коначни обрачун:)

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Не треба да има веќе војни на балканов но веќе ако ги има неможам веќе да ги глеам како запад ја диктира војната со нивните запдни срања и фори ко божем само мониторинг вршат и посредуваат...стварно ми е преку к*р од КФОР го унаказија балканов го направија гнездо на терористи...нека глеаат да си спасат глава и економија ние и така сме одамна во криза уште не виделе како е да немаш и да те јеб*т од страна...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Има нешто ново од терен,како поминала ноќва?
Иначе судирот на косово само се одложува,нема начин мирно да се реши,нема уште долго да го одложуваат за брзо време ќе следи коначни обрачун:)
EУЛЕКС ги донесе цариниците со хеликоптери, тоа е најново.

Србите ставија барикади насекаде и се собраа во Јариње во 8 сабајле, но КФОР им рече ќе пука на секого што ќе се приближи на 100 метри.

Србите исто така го блокираа мостот во Митровица.

Засега толку.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Toa dali sum klosar ne e predmet na muabetov, ako imas argumenti daj a vo nedostatok na istite ja pokazuvas svojata glupost!
Jas velam da vidat sto e vojna pa da se opametat da osetat sto e glad i nemastija a ne ko sega sto im e padnat moralot se otislo vo nemoral i rasipnistvo,pa nemaat muda da vojuvaat. Najposle drzava se brani so vojna, ako cekate nekoj drug da ve brani toj ve porobuva. No stvarno ne e tolku vazno sto kazuvam tuku KOMU kazuvam.
Значи ти сакаш да се деси војна само за да се опаметат?Толкава жртва само да се опаметат? Да умрат невини луѓе? Зебаваш xDDDDDDDDDDD

B

Black Guard

Гостин
Дури и да дојде до Судир НАТО моментално не е во можност да реагира(не е 1998 со нјосачи,подморници и.т.н) така да мислам дека НАТО би бил само пасивен набљудувач а на крај краеве и не се глупи НАО-вци-па ќе ги остават косоварите први да гинат,еве и во Боисна имаше меѓународни сили ама џабе.
--- надополнето: Sep 16, 2011 12:34 PM ---
Daj boze da se zarati i da se prosiri navamu i da osetat lugevo glad nemastija pa da se opametat od porocite i da im se digne moralot!
Во дефрадирани општества војникот не цени живот,како прво ниту својот а камо ли на другите тоа ти е на пример расипана машина секако дека ќе произведе фелер продукт,епа тука на балканот машините(системите) се морално и етички на ниско ниви-никој нема да се опамети од војна туку напротив ќе поулави уште повеќе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
насловот на темата како метеоролошки извештај “Се очекува развој на локална облачност и нестабилност како и појава на врнежи и грмежи во доцните вечерни или раните утрински сати...“

Косово си е независна, призната држава и има секое право да на своја територија ја воспостави власта, полиција, царина, судство....
На србите нишо не им чини во последниве децении, ни Словенија шо се отцепи ни Хрватска независна, ни Босна, ни Македонија..... на секоја држава и народ сакаа и тоа со сила да им наметнат и како да живеат и до каде да им се граници. Ете пак на исти начин сега сакаат тоа да му го наметнат на Косово.
Можеме да изиграваме будали и да идеме по легалистичка линија ко тебе. Да, начелно и јас сум за тоа дека државата треба да си ги контролира границите.
Сепак, многу добро знаеме како си поминуваат неалбанците онаму каде што Албанците се мнозинство. Барем ние тука во Македонија тоа добро го знаеме. Србите од северниот дел имаат две опции. Едната е да дозволат отсекување од Србија со овој и слични потези, па со тоа да се претворат во она што е на сила во српските енклави во внатрешноста на Косово. И самите знаеме како е тоа, со постојани закани и притисоци од Албанците. Еве само последниве два дена, претепани се Македонци во мнозинско албанско училиште во Куманово и вандализирана и ограбена е, по милионити пат, црква во западна Македонија. Србите во остатокот од Косово во нивните енклави не живеат живот многу различен од животот на Евреите во Варшавските гета. Изложени се на нон стоп притисок од секаков вид, немаат струја и да не набројувам, излишно е.
Така да, легализмот е ок, ама кога Албанците не би биле она што се денес. Ова Косово има право на контрола на границите во една нормално општество би звучело ОК, ама вака делува како да си паднал од Марс и као не знаеш што се случува, што е многу трагикомично затоа што и на тебе истото ти го приредуваат истите луѓе.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Dobro i Presevo , Bujanovac ne go davate ? neli

i Kosovo e vase , i Pristina i site drugi gradovi ke se vikaat pod edno ime SRBIJA ? site ke bidaat po nacionalnost srbi a ?

Ili pak vie sakate Avtonomija da bide KS ? a ?

Ma ajde MRS , ste naebale i toa dobro..

GAME OVER SERBIA .. sve ste izgubile
Како бе вака неповрзано?

Косово сите знаеме дека е насилно земено, така само едно племе можe да напраи.

И зашто Бујановац ми го спомна коа таму има мнозинство од Срби ?

saman

Раскажувачот
Член од
1 август 2009
Мислења
367
Поени од реакции
91
Тензии ќе има, но некој веќе одлучил дека треба да има царина составена од Косовари и така ќе биде. Кој ќе се буни ќе јаде по газот. Косово е независна држава. Има право да прави што сака и како сака, Србија нема право да се меша во внатрешното уредување или распоредување на вработени во границите на Косово. Србите можат слободно да почнат да пораѓаат ежови.
Дали Србите во северниот дел се малтретирани нас Македонците воопшто не треба да не боли тулето. Македонија има добри односи со Косово и треба такви да останат.
Треба да си ја гледаме нашата ни напатена држава.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Србските радикали влезли во Косово.
Na Kosovo su "alternativnim putevima" danas ušli, osim poslanika radikala i predstavnici DSS koje predvodi potpredsednik stranke Miloš Jovanović.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=16&nav_category=640&nav_id=542413
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=16&nav_category=640&nav_id=542365
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:48 PM ---
Како бе вака неповрзано?

Косово сите знаеме дека е насилно земено, така само едно племе можe да напраи.

И зашто Бујановац ми го спомна коа таму има мнозинство од Срби ?
Дали постои териториja доброволно земена/дадена? Ваквите случаеви можеш да ги броиш на двете си раце. Во повекето случаи територии се зимат со воjна.
--- надополнето: Sep 16, 2011 2:50 PM ---
Тензии ќе има, но некој веќе одлучил дека треба да има царина составена од Косовари и така ќе биде. Кој ќе се буни ќе јаде по газот. Косово е независна држава. Има право да прави што сака и како сака, Србија нема право да се меша во внатрешното уредување или распоредување на вработени во границите на Косово. Србите можат слободно да почнат да пораѓаат ежови.
Дали Србите во северниот дел се малтретирани нас Македонците воопшто не треба да не боли тулето. Македонија има добри односи со Косово и треба такви да останат.
Треба да си ја гледаме нашата ни напатена држава.
Абе се е игра и пазарлак от страна на србите, знаат тиja дека е вака и изгубено,ама мора да има кjaр от отстапките што ке ги направат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
Ипак си влегле пратеници по заобиколни патишта.
Изглеа за Србите е забранет влез на Косово само преку двата премина. На било кое друго место може да се помине.:)

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
albanska pogovorka: sto si mi pravel ke ti pravam, i dupllo ke ti stavam
ipak ova ne e NISTO vo sporedba so toa sto napravile srbite so vekovi i vekovi na tie teritorii koga tie ja imale vlasta vo race

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
albanska pogovorka: sto si mi pravel ke ti pravam, i dupllo ke ti stavam
ipak ova ne e NISTO vo sporedba so toa sto napravile srbite so vekovi i vekovi na tie teritorii koga tie ja imale vlasta vo race
ОК ако е така.
Значи ние сеа треба да се чудиме што они не дозволуваат уште еден 17 март?
(пошто ти и самиот признаваш дека тоа е целта, пошто они нели биле лоши у минатото кон вас)

На крајот, ако идеме по таа твоја логика, тогаш ние што треба на вас да ви направиме?

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
ОК ако е така.
Значи ние сеа треба да се чудиме што они не дозволуваат уште еден 17 март?
(пошто ти и самиот признаваш дека тоа е целта, пошто они нели биле лоши у минатото кон вас)

На крајот, ако идеме по таа твоја логика, тогаш ние што треба на вас да ви направиме?
ne priznav deka toa e celta, stvarno ne znam kako ziveaat srbite vo kosovo, no nitu vie ne znaete samo od korner turate (iako znam deka struja i voda od 1999 pa dosega ne plakaat), samo kazav deka i da se sluci toa, eve zasto, ne moze covek da zaboravi za 10 godini sto jadel so vekovi, pa majku mu stara, nema semejstvo vo kosovo sto nema izguben barem eden clen vo vojnata (i ne zboruvam za tie sto zaginale vojuvajki, 80% ubieni se civili), ja personalno znam mnogu lugje koi imaat zagubeno po 3-4 rodnini pa i poveke, znam i po 8 clenovi da bidat ekzekutirani, idi kazuvaj im na tie luge deka treba da ziveaat vo mir i harmonija so srbite

a az boldot, are you even serious? samo sto dobivme nekolku prava i sega pak nesto vi preci, i nie losi,zaboravivte pred 2001 kakva bese situacijata (pa i den denes e), znaes li kolku albanci ziveele vo bitola i prilep, i kolku ziveaat denes?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Известија, која обично ги пренесува ставовите на руската влада, вели дека Србија ќе плати за дипломатскиот инцидент во Белград со амбасадор Конузин.

http://www.izvestia.ru/news/500904

.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom