Ветеринарно катче

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ете готово се опорави :) ми беше чудно затоа си прашав, може малце температура кренало, може стварно од топлото, ама важно сега добро е
Следен пат вака ако ти прави дај му оризова вода (направи ориз ,водата дај му ја ,ако нејќе дај му ја со сила со шприц) исто така можеш и електролити (хумана) истите што ги користат и луѓето кога се болни.

Но би ти препорачал увек првин да си го однесеш кучето на ветринар.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Следен пат вака ако ти прави дај му оризова вода (направи ориз ,водата дај му ја ,ако нејќе дај му ја со сила со шприц) исто така можеш и електролити (хумана) истите што ги користат и луѓето кога се болни.

Но би ти препорачал увек првин да си го однесеш кучето на ветринар.
Фала. И да планирав да го однесам, ама веќе оздраве ( му траеше само 2 дена, да не помислите сум чекала со недели за ад го однесам на ветеринар)

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Не видов некоја скорешна тема за ветеринари, па ќе пробам да се уфрлам овде:
дали некој знае да ми објасни некој каде поточно се наоѓа ординацијата на ветеринарот Диме во Капиштец?
Итно е

L

Lu

Гостин
Не видов некоја скорешна тема за ветеринари, па ќе пробам да се уфрлам овде:
дали некој знае да ми објасни каде поточно се наоѓа ординацијата на ветеринарот Диме во Капиштец?
Итно е

Амбулантата се вика „Ветеринарен Центар“ и се наоѓа кај домот за деца без родители, или поточно, на улица „Антон Панов“ бр. 22 , еве ти и телефон: 3178-611 и 070 / 23-43-23

Член од
27 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
144
Имам кученце старо 5 месеци мал раст мешавина на џек расел териер, е сега пред некое време приметив дека има искривување на предните ноџиња, прво беше на едната а сега гледам и другата прашањето ми е на што се должи тоа и дали има начин да се исправат (со исхрана витамини и сл), иначе редовно вакцинирано прочистено од паразити и сл.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имам кученце старо 5 месеци мал раст мешавина на џек расел териер, е сега пред некое време приметив дека има искривување на предните ноџиња, прво беше на едната а сега гледам и другата прашањето ми е на што се должи тоа и дали има начин да се исправат (со исхрана витамини и сл), иначе редовно вакцинирано прочистено од паразити и сл.
давај му калциум,фосфор,за коските,би требало да помине :)

Член од
27 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
144
давај му калциум,фосфор,за коските,би требало да помине :)
а има ли да се продава по продавнициве за миленичиња, и во кој вид се во вид на апчиња или како дел од храната

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
а има ли да се продава по продавнициве за миленичиња, и во кој вид се во вид на апчиња или како дел од храната
За фосфорот незнам,ама калвиум има,апчиња,ама за секој случај ти прашај си ветеринар.Ч)
И апчиња само од ветеринарна амбуланта,не од продавница за миленици :)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Значи вака.. не којзнае колкав проблем но итно ми треба помош..
Чувам мачор, во последно време многу се митари.. влакна речиси насекаде, не знам што да употребувам за да не ми прави влакна по дома. И еве веќе неколку дена кога се лиже голта многу влакна и потоа кашла и ги повраќа.. воопшто не изгледа добро, прв пат вакво нешто се случува.. не знам што да направам, знае ли некој чаре? :confused:

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Чувам мачор, во последно време многу се митари.. влакна речиси насекаде, не знам што да употребувам за да не ми прави влакна по дома. И еве веќе неколку дена кога се лиже голта многу влакна и потоа кашла и ги повраќа.. воопшто не изгледа добро, прв пат вакво нешто се случува.. не знам што да направам, знае ли некој чаре? :confused:
Чувам персиски мачор, и тоа што можам да ти препорачам е да го чешлаш што е можно повеќе, барем еднаш дневно, и можеш да му купиш и даваш паста за полесно да му се разградуваат влакната кога ги голта.. Заборавив како се викаше, ама би требало во секој специјализиран пет шоп да ја има.

Член од
30 јули 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Имам куче самојед.Пред 1 месец му течеше крв кога ќе кивнеше , од кога му помина тоа сеа почна постојано да повраќа некојк да не знае како да му помогнам ?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Имам куче самојед.Пред 1 месец му течеше крв кога ќе кивнеше , од кога му помина тоа сеа почна постојано да повраќа некојк да не знае како да му помогнам ?
А да го однесеш на ветеринар и со вакви работи да не се зафркаваш и на форуми да бараш совети?

За крвта може е од топлото, за стомакот од исхрана, може има глисти, може е нешто болно ама ние можеме само да нагаѓаме
однеси го некој да го прегледа, не чекај.

M

Mario Gómez

Гостин
Кученцето се трие од една ограда кога бега на улица и на грбот на неколку места му има паднато влакното, ќе зарасни ли тоа?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Се ова што го опиша е нормално, мачките кога се лижат секогаш акумулираат влакна и после некое време ги повраќаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom