Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Од хрватскиот форум во текот и после напреварот.

Volio bi sad pogledat kako su Crnogrci dobili ovu Makedoniju ...i ostali zadnji u grupi

Komentatori na DSF-u kazu da su Makedonci kao čičak, zalijepe se i ne moze ih se otresti.
Pero je novi bog kosarke!

makedonski trener postavlja odlične napade.
što se tiče Navarra trebalo mu je zveknuti jedan faul na ivici namerne (možda i namerni) kad se videlo da ulazi u seriju.

vrti glavom gasol, ne veruje koliko se muče

postaje vec i monotono, ali opet sve cestitke za mak. naterati ovako grozomorne spance da igraju 100 % i izgubiti sa 10 razlike je O.K.
bo car
navaro, kad ludi, on poludi totalno...

Svaka čast Makedoncima

dobro su se držali i protiv Španjolaca, ali ipak za pobijedu nisu imali snage.
Svejdeno svaka im čast, nadam se da su naši balvani gledali kako se bori za svoju državu.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Човече, порано мислев дека си дете од 11 години, бидејќи коментарите што ги пишуваш во најмала мера се за таа возраст. Но кога видов дека си магаре со +30 години начукани во дембелскиот гз, ќе ти кажам само ОДИ СКРИЈ СЕ НЕГДЕ ЗА ДА НЕ СЕ БРУКАШ!
Некој ден ќе јадам доживотен бан заради ZOTE. Ќе му опцујам се живо и диво, уште од 2007-ма ми игра на нервите. Дебил, само против цел народ да се одело. Порано кога можевме да даваме црвени, репутацијата негова беше бетер од дресовите на Македонија. Ама кој го шиша него, се што ми е моментално на памет се овие безвременски идоли, во душата ми остана месецов. Браво момци.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
1 Болд - абре какви 2-3 тројки типот не наполни
2 Болд - Следно е Олимпијадата во Лондон 2012 ако се пласираме потоа следува европско во Словенија 2013 и светско во 2014 не знам каде[/quote

Океј ;). Не ти зборам за последна 3ка незнам од кај го извади тој шут,со звукот на сирената погоди,го гледам јас него и во Барса,и таму не промашува,ептен е прецизен типот...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе ко да не го знаете ЗОТЕ, кога играа ракометарите пред две години спамираше ли спамираше со песимизам, ја тепавме Русија и тоа со четворица играчи еден период им игравме ако се сеќавате па го снема после.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
МАКЕДОНИЈА ОСТАНУВА ВО АНАЛИТЕ НА КОШАРКАТА КАКО НОВА СПОРТСКА ПРИКАЗНА НА ЕВРОПСКИТЕ ПРВЕНСТВА :)

А времето допрва доаѓа сега ќе не влечат и во втор шешир ќе имаме шанса и за олимпијада и дирекнто сме пласирани на ЕП 2013. А што е најважно ќе играме за медал !

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Луѓе мои :) не се разочарувајте, бидејќи ова е наше само ПРВО учество во полуфиналето, ќе има нови прилики каде ќе отидеме до крајот, само треба вака да се продолжи!

Јас сум импресиониран од нашите момци и пред се’ од Докузовски, секоја чест МАЈСТОРЕ!

Никако не смее да отпуштиме за 3то место, борба до крај, како што сме научени, никогаш предавање!

T

Tetro

Гостин
На плоштад остана само ѓубрето. :(
Честитки до Шпанците, доста добра утакмица се одигра (оваа прва ми беше што ја гледав, со прекини).

Идеме на бронза :vozbud:

В

Вори

Гостин
Ѕверови најголеми.После натпреварот бев разочаран,не викам не.Но сега ја дигнав главата горе и се чувствувам исто како да сме победиле.
Одлично игравме и денеска,одлично играме цело првенство.
Во Понеделник здравје,сакам аеродромот и плоштадот да бидат полни.Исто како вчера и денеска.

K

kalimer0

Гостин
Да и дадеш 80 коша на Шпанија не е мала работа. Го прифаќам поразот подобри беа особено Наваро кој постигна 1/3 од поените на Шпанија.
Искуството си го направи своето... Горе глава !
ПС Недела сакам да освоиме 3 место, не за нас - за нив, заслужуваат медал.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
досеа никој не и дал волку коша на Шпанија на ова европско..тоа е доволен факт мислам:)иначе до сите оние кој збореа за тоа какви дивјаци фанови сме имале..Коа више праќа владата нека прати професионалци у тоа..не на 10 мин пред крај ко посрани да седат..Коа ке добиеш нешто гага потруди се да го заработиш тоа.Требаше да грми до крај,Македонија макар и што изгубивме.
Многу јасно е тоа. Постигнавме неверојатен успех !

Член од
14 април 2010
Мислења
4.697
Поени од реакции
6.070
досеа никој не и дал волку коша на Шпанија на ова европско..тоа е доволен факт мислам:)иначе до сите оние кој збореа за тоа какви дивјаци фанови сме имале..Коа више праќа владата нека прати професионалци у тоа..не на 10 мин пред крај ко посрани да седат..Коа ке добиеш нешто гага потруди се да го заработиш тоа.Требаше да грми до крај,Македонија макар и што изгубивме.
Тоа и јас сакав да напишам единствено што се разочарав од оваа утакмица е нашата публика или оние 400 манекени кој ќарија гага шетња до литванија да им ебам се требаше 40 мин да ечи во салата а не они како пички некој ќутат не ги пратија за тоа таму ццц срамота од тие што отидоа таму и така се пострамотија да бев денес меѓу тие 400 ќе се срамев да кажам кога ќе се вратев

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.308
Поени од реакции
14.659
Сите одиграа феноменално, големо браво и за Пеџа, а огромно БРАВО и ФАЛА за сите репрезентативци и членови на стручниот штаб!
Како само добро почна Самарџиски, но си ебале мајката Шпанците, многу искусна екипа се, веднаш го наполнија со лични. Пак муабетот се сведува на слабата ротација. Но, ќе си дојде и тоа веќе на предолимпсикиот турнир.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.750
Поени од реакции
12.093
Инаку мислам дека ако одиме на Олимпијада ( море и на турнирот пред тоа ) ќе сме подобри
Гечевски ќе биде тука - ионака е стар ама мислам дека уште малку може да изигра
Антич си е ок дури може и тој од почеток да игра како што играше последниве утакмици
Војдан изгледа ќе оди во некој јак клуб и да се изделка уште повеќе
Дамјан верувам ќе се подобри ипак млад е и талентиран може од брат му да учи нешто
Самарџиски во Литвос Ритас би требало да напредува. Денес неколку пати се обиде да забие дури 2 пати му успеа. Така да има талент момчево само да се поправи малку во приемот пошто добивам чуство дека од блиску не гледа и му паѓаат топките
Бо - нема што да коментирам
Илиевски - би требало да ја задржи формата
Чековски - добар за замена
За останатите не знам што би рекол
Се надевам дека тука ќе се Николовски ( абер немам како игра ) и веројатно Ристе Стефанов ( зошто не беше земен?? ) па и уште некој ако излези. Овие двајцава што не влегоа нека продолжат да напредуваат па можеби и ќе се најдат. Така да очекувам да одиме во Лондон и таму да се бориме за медал.
Ама прво бронзата во Недела :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom